Salı, Ekim 26, 2021

Zafer Emek: Elit takım projesi için düğmeye bastık


İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Ataşehir Çamolukspor yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil beyazlı ekip bu sezon genç ve dinamik bir ekiple yola çıktı.

Çamolukspor deneyimli teknik adamı Zafer Emek, üç sezondur beraber görev yaptığı yardımcı antrenör Murat Özbey, kaleci antrenörü Hakan Özinan, sağlıkçı Murat Karaboğa ile takımını yeni sezona hazırlıyor. "Ekipte ben değil biz kavramını ön plana çıkartıyorum. Tüm ekibimden çok memnunum ve çalışmaktan keyif alıyorum. Bu camiada işini iyi yapan karakterli bir ekibe sahibim" diyen Zafer Emek ile sezon öncesi bir söyleşi gerçekleştirdik.

Hocam, öncelikle Ataşehir Çamolukspor kulübünden biraz bahseder misiniz? Bir dönem Kadıköy’e bağlı olan Kayışdağı Mahallesi’nde Giresun/Çamoluklular tarafından kurulmuş mütevazı bir kulübün sonra Ataşehir İdman Yurdu, sonrasında Ataşehir Çamolukspor olmasına tanıklık ettik. Bu süreçlerden biraz bahseder misiniz? Özellikle Kulübün İdman Yurdu ismini almasından sonra bir yükselişi söz konusu lakin sonra yeniden Çamolukspor oldu. Bunların nedenleri nedir?

Ataşehir ilçesini temsil eden Çamolukspor yıllar önce Giresun’un şirin ilçesi Çamoluk’tan göç edip gelenlerin, İnönü Mahallesi’nde kurulmuştur. Kulüp ilk kurulduğunda, mahallenin eteklerinde bulunduğu ve semte de ismini veren Kayışdağı’nı da içererek Kayışdağı Çamolukspor adını almış sonra dediğiniz gibi değişiklikler olmuştur. Bu süreçte fahri başkanımız Ekrem Köse ve yol arkadaşları çok uğraşlar vermiştir. Kulübümüzün özelliği, Ataşehir ilçesini en üst liglerde yıllarca temsil eden tek kulüp olmasıdır.

Ataşehir İdman Yurdu ismiyle 2016-17 sezonunda BAL’da yer aldınız yedinci olmanıza karşın statü gereği düştünüz. Siz de o dönem kulüpteydiniz. O sezonu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fahri Başkanımız Ekrem Köse BAL için tek cümleyle en güzel özeti yapmıştır: Dünyada bir alt lige düşmenin en maliyetli olduğu lig BAL’dır. O sezon gerçekten zorlu bir gruptaydık, ben yine de ilçemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi, Sakarya, Bursa ve İzmit’de ilçemizi ve camiamızı çok iyi tanıttığımıza inanıyorum.



BAL’dan bir sonraki sezon Süper Amatör’de çok başarılı bir süreç önce Klasman’da son hafta Küçükyalı Yelkenspor’a mağlup olarak direkt BAL’a terfiyi kaçırış akabinde Beylerbeyi karşısında penaltılarla kaybedilmiş bir play-of maçıyla gölgelendi. O sezonu ve özellikle son iki maçı kulüp tarihi açısından bir kırılma olarak nitelendirebilir miyiz? O maçlardan biri kazanılmış olsa sizce kulübün yeri farklı olabilir miydi?

Futbolun güzelliği de burada zaten... Bazen çok acımasız... Çok istediğiniz şey olmayabiliyor. O sezon camia olarak kenetlenip çok güzel bir kapanış yapmak istedik ancak maalesef olmadı. Hafızalarımızda yer eden, bizim için üzücü bir sezon oldu gerçekten. Ancak futbolun içinde olan şeyler bunlar. Futbolda geriye dönüp bakarsak ileri adım atamayız.

Tesislerinizden ve diğer imkanlardan bahseder misiniz?

Her takım şartları ne olursa olsun mutlaka bir üst ligi hedefler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, Fahri Başkanımız Ekrem Köse sporu seven ve spora hizmet eden, hizmetlerine bizzat şahit olduğum yöneticilerimizdir. Ataşehir’de gençlerin spor yapmaları için tesis çalışmalarını da sürdürüyorlar. Sayın Ekrem Köse, hiçbir ilçede yapılmayan “elit takım” projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı. İlçedeki yetenekli gençleri tek çatı altında toplayıp eğitim ve spor hayatlarının takip edileceği bir takım oluşturacağız. Yakında siz değerli basın mensupları ile Ali Fuat Hocamızla projeyi paylaşacak ve birçok ilçeye örnek olacak. Bu proje tüm Ataşehir spor camiasında heyecan yarattı.

Pandemi dönemi özellikle amatör kulüpleri çok etkiledi. Ataşehir Çamolukspor olarak bu dönemi nasıl geçirdiniz? Pandeminin etkilerinin hala hissedildiği şu dönemde özellikle düzenli gelir konusunda rahat mısınız? Bu bağlamda Çamolukspor’un gelir kaynaklarından bahseder misiniz?

Diger tüm takımlar gibi bizler de bu süreçte zorlandık. Oyuncular aileler bu süreci hep birlikte atlatıp o eski spor dolu günlere dönmeyi heyecanla ilk düdüğün çalmasını bekliyoruz.


 
Kulübünüzün ismini aldığı Çamoluk’un İstanbul’daki diasporasından ne kadar destek görüyorsunuz? Kulüp yönetiminin ne kadarı Çamoluklu veya Giresunlu? Buna bağlı olarak Ataşehir halkından destek görüyor musunuz? Ataşehir çok kozmopolit bir ilçe, Batı Ataşehir veya Yeni Çamlıca, Ferhatpaşa çok farklı sosyal statüden mahalleler... Kayışdağı’nda kuruldunuz ama şimdi Batı Ataşehir’desiniz. İlçenin her bölgesinden destek ve ilgi var mı yoksa genel olarak Kayışdağı ve çevresi mi kulübe destek veriyor? Alt yapı futbolcularınız genelde hangi ilçe ve semtlerden gelmekte?

Yine Ekrem Köse başkanın bir cümlesiyle devam edeyim: Amatör kulüpler toplumun çimentosudur. Kulübümüzün yönetimi herkese açıktır ve yönetimimizde ülkemizin her yerinden sporu seven insanlar vardır. Alt yapı oyuncularımız Ataşehir ilçesinin değişik mahallelerinden gelmekte. Bu gençlerimizle alt yapı hocalarımız eşliğinde futbol okulu çalışmalarımız da devam etmektedir.


Maçlarınızı genelde, her ne kadar Kayışdağı'na yakın olsa da başka bir ilçenin sınırlarında yer alan Başıbüyük'te oynuyorsunuz. Bu kulübünüzü olumsuz etkiliyor mu?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ataşehir Kulüpler Birliği Başkanı Ekrem Köse'nin gayretleri neticesinde yakın zamanda ilçemizdeki stat projesi hayata geçecek ve bizler de Maltepe ilçesindeki misafirlikten kurtulacağız.

2021-22 sezonunda İstanbul Süper Amatör Lig 1. Grup’tasınız... Grubunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz? Çamolukspor olarak siz nasıl bir hazırlık dönemi geçiriyorsunuz?

Bu sezon öncelikli hedefimiz, vizyonu olan kulübümüzü bu ligde tutmaktır. Genç ve hedefi olan yetenekleri bulup onlara güvenip forma şansı vereceğiz. Grubumuz zorlu ve saygı duyulacak camialardan oluşuyor Onları iyi misafır edip yeni dostluklar kuracağız. Nasıl karşılandıysak öyle yolcu edeceğiz.
 
Kulüp olarak 2021-22 sezonu için ve uzun vadede hedefleriniz nedir?

Sokaktan, internet cafe'den. tablet başından ne kadar çocuğu kaldırabilirsek  bizim için başarı odur.

Hocam, son TÜFAD seçimlerinde yeni yönetimde yer aldınız. TÜFAD’daki çalışmalar hakkında da bilgi verir misiniz?

Sayın Mehmet Yorulmaz hocam beni ekibinde görmek istediğinde onur duydum. Sadece Ataşehir'i değil tüm hocalarımızı kucaklayıp aynı gemide olduğumuzu unutmayacağız. Geçmişi unutup geleceğe umuta bakacağız. Hizmet aşkı ile çalışıp onlara mahcup olmayacağız. Yeni kurslarımız ile Türk futboluna yeni antrenör arkadaşları kazandıracağız. Antrenörlerin gelişimine fayda sağlayacağız. TÜFAD'da herkese ve her projeye kapımız açıktır. Beni bu göreve layık gören tüm antrenörlerimize teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Hocam bize vakit ayırdığınız için teşekkür eder, yeni sezonda başarılar dilerim.

Bu güzel söyleşi ve sohbet için de senin nezdinde Yerel Futbol ailesine ve sahalarda tanışıp dostluğumuzu pekiştirdiğim değerli dostuma sana teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni sezon tüm camialara ve hakemlerimize hayırlı uğurlu olsun.

Söyleşi: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...