Çarşamba, Eylül 16, 2020

Ümit Yılmaz yazıyor: Amatör futbolcuları görmezden gelemezsiniz


Ülkemizde ve tüm dünyada Covid 19 pandemisi gerçeği var. Neredeyse tüm dünya yaklaşık 10 aydır bu belayla mücadele ediyor.


Bir yandan ilaç bir yandan aşı geliştirme çabaları sürüyor.

Spor dünyası da bu sorunu derinden yaşıyor.

Profesyonel ve amatör spor dünyasında pandeminin etkileri devam ediyor. Ülkemizde ise profesyonel ligler Haziran ayından itibaren oynanarak sezon bitirildi.Amatör ligler ise Mart ayından sonra oynatılmayarak ligler sona erdirildi. Kimi takımlar o andaki sıralamaya göre,kimi takımlar ise kura sonucunda sezonu tamamlamak zorunda kaldı.

Amatör futbolcular yaklaşık 7 aydır maalesef futboldan uzaklar. Bu işten evini geçindiren, çocuk yetiştiren futbolcular,antrenörler ve spor insanları var. Evlerine para götüremeyen binlerce spor insanı var.

Şimdi ise 2020-2021 sezonunun belirsizliği sürüyor. Liglerin oynanıp oynanmayacağı bile belli değil. Amatör futbolcular artık belirsizliğin bitmesini bekliyor. Futbol oynayıp evlerine,yuvalarına para ve ekmek götürmek istiyorlar. Amatör futbolcular profesyonel ligler oynanırken,kendilerinin görmezden gelinmesine tepkililer. 

Profesyonel ligler neden oynatılıyor?
Bence amatör futbolcular davasında sonuna kadar haklı. Ülkemizde her yer açık. İnsanlar maskeye, sosyal mesafeye dikkat etmeden umursamazca hareket ediyor. Sayın sağlık bakanı her gün uyarıyor. Ama dinleyen yok. Kurallar sadece futbolcular için uygulanacaksa o zaman Süper Lig'den başlayarak tüm ligler iptal edilsin. Süper Lig başta olmak üzere tüm profesyonel ligler oynatılırken amatör liglerin oynatılmaması kabul edilecek bir durum değil. İptal edilecekse hepsi iptal olmalı. Oynatılacaksa hepsi oynatılmalı.

Bu açıkça bir çifte standarttır.

Amatör maçlar seyircisiz  oynatılabilir buna kabul ama amatör maçların oynatılmaması büyük haksızlık. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesi ve amatör liglerin takviminin açıklanması gerekmektedir.

Bir futbol sever olarak tüm amatör futbolcu kardeşlerimin yanındayım. Amatör kardeşlerimin tarafındayım.

Ey TFF yetkilileri! Amatör futbolcuları görmezden gelemezsiniz. Onlarında hakları olduğunu unutamazsınız. Amatöre farklı profesyonele farklı davranamazsınız.

Virüs varsa herkes için var. Ona ayrı buna ayrı yapamazsınız. O yüzden amatör liglerle ilgili kararınızı verin ve binlerce futbolcunun futbol oynamasının önündeki engeli kaldırın.

Unutmayın. Yıllardır Türk futbolunun yükünü çeken amatör futbolcular bu muameleyi hiç hak etmiyor.

Yazı: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...