Pazartesi, Eylül 14, 2020

'TFF'ye sadece tek bir sorumuz var!'


Bölgesel Amatör Lig (BAL) futbolcuları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında henüz başlatılmayan liglerinde yeni sezon planlamasının bir an önce yapılması talebinde bulunurken, futbolcular adına Barış Altıntaş güzel bir konuşmaya imza attı.

Bina önünde futbolcular adına bina önünde konuşan (Son olarak geçen sezon Kars 36 SK forması giyen) Barış Altıntaş, İstanbul’a yaklaşık 50 bin kişiyi temsilen geldiklerini belirterek “10 yıldır kimse bizi dinlemedi. TFF yetkililerine buradan tek bir soru yöneltiyoruz: Siz 50 bin futbolcudan ne istiyorsunuz? 2009-2010’da 3. Lig’de kontenjan çıkardılar, bizi 25 yaşında yaşlı yaptılar. Bizler 25-26 yaşında, tek geçim kaynağı futbol olan, ailesine futbol sayesinde bakan insanlarız... ‘Vardır bir bildikleri’ dedik, amatöre döndük. Burada da ‘27 yaşında yaşlısınız’ dediler. Binlerce futbolcu ekmeğinden oldu. Biz yine ‘vardır bildikleri’ dedik. Ama merak ediyoruz bu virüs sadece amatör ligde mi var? Amatör ligler kapalıysa amatörler evi neden açık? Burada çalışanlar neden maaş alıyor?” ifadelerini kullandı.

Avrupa’dan örnekler veren Altıntaş, “Almanya’da Kuzey Amatör Lig 6. haftada... İtalya’da 4. hafta... Türkiye büyük bir devlet. 250 BAL takımını lige sokamayacak durumda mıyız?” dedi.


Fotoğraf: TFF Alt Ligler

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...