Pazartesi, Eylül 07, 2020

'Şaka yapmıştık, gerçek oldu'


Aktif futbolculuk yaşamına 2011’de son verdikten sonra yeniden yeşil sahalara dönmeye karar veren Ümit Karan, Vefaspor'a geliş hikayesini anlattı.

44 yaşında Bölgesel Amatör Lig ekibi Vefaspor ile anlaşan Karan İstanbul ekibi ile yaptığı anlaşma amacının sadece amatör kulüplerin ayakta kalabilmesine dikkati çekmek olduğunu anlattı. Profesyonel futbolun bel kemiğinin amatör kulüpler olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcu şu açıklamaları yaptı: 

“Hiç yoksa bugün 2 binden fazla amatör futbol kulübü var. Hepsinin çalışanı, emek vereni, futbolcusu, yönetimi var. Pandemi sürecinde en çok derdi bu kulüpler çekti, çekiyor. Futbola vefamı böyle göstermek istedim. Yıllarca Türkiye’nin en büyük takımlarından biri olan Galatasaray’da ter döktüm. Milli takımımızda mücadele ettim. Vizyonum ve misyonum hep ‘paraya değil spora değer verelim’ oldu. Eğer bir iş adamı spora destek verecekse profesyonelden önce amatör kulüplere el uzatmalı. Türkiye’de birçok takımdan teknik direktörlüğünü yapmam için teklif aldım. 

‘Amatöre destek borcumuzdur’

Fakat spora, futbola vefa borcumuz var. Vefaspor’da bu borcu ödeme kararı alarak bir beklentim olmadan futbol oynamayı kabul ettim. Tüm dünyada Kovid-19 mücadelesi var. Futbol da bu virüsten etkilenen önemli sektörlerden biri. Profesyonel kulüpler bir şekilde ayakta kalmak için mücadele verebiliyor ama amatör kulüplerde bu durum çok başka. Mesela 23.00-08.00 vardiyasından çıkan bir işçi kardeşimiz bu kulübün kapısını açmıyor. Bu bir sevda meselesi. Bizim de amatör futbol takımlarına desteğimiz, borcumuzdur diye düşünüyorum.” 

‘Şaka yaptık gerçek oldu’     

Vefaspor Kulübü Başkanı Ahmet Işıkyıldız ise Ümit Karan’a teklifi eski kulüp başkanlarından Süleyman Karadayı’nın ilettiğini belirterek, “Biz tamamen şaka yapmıştık. Aramızda ‘Ümit Karan bizde oynasa ne güzel olurdu’ diye bir konuşma geçti. Kendisi ile telefonda konuştuğumuzda kabul ettiğini söyleyince çok şaşırdık” dedi.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...