Salı, Eylül 29, 2020

Profesyonellere yok, amatörlere var


İngiltere Futbol Federasyonu, Federasyon Kupası (FA Cup) ikinci eleme turunda, yerel amatör kulüplere ayrıcalık tanıdı.

İkinci eleme turunda 'elit lig' olarak kabul edilen, İngiltere'nin Bölgesel Amatör Ligleri diyebileceğimiz, yarı profesyonel kulüplerin yer aldığı (Kadrolarında profesyonel futbolcular da var) National, National North ve National South ligleri ile daha alt seviyede yer alan takımlar mücadele edecek.

Federasyonun açıklamasına göre 'elit' kulüpler bu turda sahalarına seyirci alamayacak. Ancak daha aşağı seviyede yer alan yerel takımlar iç saha maçlarında seyirci önünde oynayabilecek.

Elit kulüpler, yerel seviye amatörlerle oynarken deplasmana da seyirci götüremeyecek. Eğer iki elit olmayan kulüp karşılaşırsa iki tarafın da taraftarları maçı izleyebilecek.

Tam 645 amatör kulüp
İngiltere’de bu sezon kupaya 645 amatör kulüp kabul edildi. Bu kulüpler aralarında tek maçlı eliminasyon sistemine göre toplam 6 tur maç yapacak. Toplamda 32 amatör takım, profesyonel kulüplerin de dahil olacağı 1. tura kalacak. 

Kupaya katılan tüm kulüplere mütevazı da olsa ödeme yapılacak. Örneğin İngiltere’de ilk ön eleme turunda elenen amatör kulüplere 375 Sterlin verilmekte. Altı ön eleme turu geçerek ilk tura kalan amatör kulüplerin ödülü 9375 Sterlin (İngiltere’de asgari ücret 1918 Sterlin, 1 Toyota Corolla Sedan 20.000 Sterlin, 1 ekmek 0.99 Sterlin).

Amatörler en fazla 5. turda
İngiltere'de 'elit' olmayıp da kupada en fazla ilerleyen takım 1977-78 sezonunda bunu başaran Bylth Spartans... Kulüp amatörler arasındaki 4 elemeyi geçtikten sonra 5. tura kadar yükselmeyi başarmıştı. Blyth'in o sezon yer aldığı Kuzey Ligi, İngiltere'de 9. seviye lig durumunda. "Spartalılar" o başarıyı bugün tekrarlasa 90 bin Sterlin alacaktı.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.