Çarşamba, Eylül 23, 2020

İşte Türkiye'nin en şanslı 13 amatör kulübü!


Pandemi nedeniyle 2019-20 sezonunda Türkiye’nin birçok ilinde amatör ligler yarım kalırken, TFF bazı illerde Bölgesel Amatör Lig’e yükselen takımları kura ile tayin etmek zorunda kaldı.

Yasaklar başlamadan önce sadece beş il (Artvin, Çankırı, Kırşehir, Tokat ve Şanlıurfa) müsabakalarını tamamlarken, diğer illerde illerin BAL kontenjanlarına göre puanlara bakılarak kulüpler terfi ettirildi. Birden fazla grubun olduğu veya puan eşitliğinin bulunduğu bazı illerde maç oynatma imkanı olmadığından kura çekme yoluna gidildi. Toplam 12 ilde kura çekilirken, Rize’den iki ekip kurayla belli olduğundan 13 takım BAL’a çıktı. Bu süreçte ilginç olaylar da yaşandı: 

* Erzurum’da Palandöken Belediyespor’un eksik olan maçını kazanıp kazanmadığı için kura çekildi. Eksik maçını kurayla kazanan mavi-beyazlı ekip bu sefer aynı puana ulaştığı Ilıca İdmanocağı ile BAL için kuraya girdi ancak bu kez şans Ilıca’nın yüzüne güldü.

* Nevşehir’de Ürgüpspor üst üste iki kura kazandı ve BAL’a çıktı: Önce grup birinciliği kurasında Ortahisar Göremespor’u, ardından Nevşehir birinciliği için Suvermez Kalespor’la torbaya girdiler ve iki sefer de talih sarı-siyahlılardan yana oldu.

* Üç grupla oynanan Rize 1. Amatör Lig’de Çamlıhemşin Belediyespor önce kurada Rize Belediyespor’u geçip lider oldu. Ardından Çamlıhemşin, Güneysuspor ve Rize İl Özel İdarespor torbaya atıldı ve kentten BAL’a çıkacak iki ekip belirlendi: Çamlıhemşin ve Özel İdare.

* TFF ilk etapta İzmir'in dördüncü takımını belirlemek için 6 kulübü birden kuraya alacağını duyursa da sonra bu karardan vazgeçildi. Bunun yerine grup liderleriyle beraber grup ikincileri de doğrudan alındı.

* Kars Yolspor kurayı kazandıktan sonra ligden çekildiğini açıkladı.

Kura sonucu BAL’a çıkan takımlar:

Batman 72 Belediyespor

Karaman Sudurağı Gençlerbirliği

Aksaray Karadenizspor

Ağrı Vefaspor

Karlıova Yıldırımspor

Güroymakspor

Erzincan 1968 SK

Ilıca İdmanocağı

Darendespor

Ürgüpspor

Kars Yolspor

Rize İl Özel İdarespor

Çamlıhemşin Belediyespor

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.