Salı, Eylül 22, 2020

G.Saray beğenmedi, Maltepe'de oynadı, yurt dışında yıldız oldu


Türkiye’de Galatasaray ve Yeni Malatyaspor’un deneyip beğenmediği, bir sezon BAL’da Maltepespor forması giyen Elvis Sakyi, İsrail Süper Lig takımlarından Maccabi Petah Tikva’ya transfer oldu.

Nisan 2016’da Florya’ya gelen ve o dönem 19’unda Gana’nın en büyük yetenekleri arasında gösterilen Elvis Sakyi Galatasaray teknik heyeti tarafından yeterli görülmedi. Genç oyuncu Yeni Malatyaspor’da da beğenilmeyince BAL’daki İstanbul takımlarından Maltepespor’la anlaştı. Kırmızı-Yeşilliler o sezon şampiyon Gebzespor’un sadece 1 puan gerisinde ikinci olurken Sakyi 19 maçta oynayıp 2 gol attı.

Elvis 2018’de KKTC ekibi Larnaka Gençlerbirliği’ne giden  Elvis, akabinde Malta’ya geçti ve burada Süper Lig ekipleri Gzira United’la Senglea Athletic’de oynadı. Malta’da kendini gösteren ve büyük beğeni toplayan Sakyi, bu sezon başında İsrail’in ididalı ekiplerinden Maccabi Petah Tikva’ya imza atarken, ilk 3 maçta forma giydi. Sakyi’li Petah Tikva ligde ikinci sırada.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...