Perşembe, Eylül 24, 2020

68 yıllık sahanın akıbeti için söz mahkemede


1952 yılında kurulan ve 68 yıldır Türk sporuna hizmet eden Okmeydanı Fetihspor, geçtiğimiz aylarda gelen tahliye kararına karşı mücadelesini sürdürmeye ve sahasını bırakmamaya kararlı. 

Bilindiği gibi kulübe 20 Temmuz’da tebligat gelmiş ve tesisi boşaltması istenmişti. Kulüp bunun üzerine hemen mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Dosya şimdi idari mahkemede ve karar bekleniyor.

"Bir türlü muhatap bulamadık"
Kulüpten yapılan açıklamada “Kulüp binamızın ve futbol sahasının bulunduğu alan 1950 yıllarında yeşillik tepe bir yerdir. İlk Kulüp başkanımız rahmetli Ahmet Turan Bey bu alanı topraklarla düzlemiş, bu güzel tesisi bizlere armağan etmiştir. Saha ve tesisin bulunduğu alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aitti. Şimdiye dek Vakıflar’a biz her yıl sözleşme kontrat yapıp enflasyon oranında kiramızı arttırarak kira bedeli ödüyorduk ve bu şekilde faaliyetlerimizi sürdürdük. Bununla beraber hiçbir destek almadan kendi imkanlarımızla buraya tesis kurduk ve geliştirdik. 2016’da arazi Vakıflar’dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti. O günden sonra bir türlü muhatap bulamadık. Yönetim olarak girişimlerimizi sürdürürken yine her ay kira bedelini kenara ayırdık. Buna karşılık beklemediğimiz bir anda gelen tahliye kararı tüm camiayı şaşırtmış ve üzmüştür. 68 yıldır gençliğe hizmet eden, yasal hiçbir yükümlülüğünden kaçmayan kulübümüzün bu şekilde kapı dışarı edilmesini hazmedemiyor, bu yanlışlığın düzeltilerek, yine yasal yükümlülüklerimizi yerine getirerek tesislerimizde Türk gençliğine hizmet etmek istiyoruz” denildi.


Yıldız: İsmi kalsın, odası olsun, diğer kulüpler de gelsin
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise geçtiğimiz günlerde ilçedeki amatör kulüplerin temsilcileriyle yaptığı toplantıda Fetihspor sahası konusuna değildi. Yıldız açıklamasında “İlçemizde 16 futbol kulübü, 5 sahamız var. Biz tüm kulüplerin bu 5 sahadan dönüşümlü şekilde istifade etmelerini istiyoruz. Fetihspor Sahası’nı da aynı şekilde milletimizin hizmetine sunmak istiyoruz amacımız Fetihspor’u oradan çıkarmak değil. Yine isimleriyle orada kalsınlar, odaları olsun, başkanları için yer olsun. Diğer kulüplere de aynı modeli uygulayacağız.

Fetihspor: Tesis herkese açık, başka kulüplerden talep yok
Başkan Yıldız’ın açıklamaları üzerine ulaştığımız Fetihsporlu yetkililer ise Yerel Futbol’a yaptıkları açıklamada, tesislerinin şimdiye kadar her zaman bölge gençliğine açık olduğunu, halkın sabahları yürüyüş yapabildiğini, ilçede birçok kulübün halı saha seviyesinde olsa ada çalışmalarını yapacağı ve gelir elde edebileceği tesisi olduğunu, antrenman veya maç için ilçe kulüplerinden kendilerine şimdiye dek talep gelmediğini dile getirdiler.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.