Pazartesi, Ekim 14, 2019

Türkiye'de bir Fenerbahçe bir de İstanbul Defnespor

İstanbul Defnespor

Kadın futbolu ve hentbolde yaptığı çalışmalarla adını geniş çevrelere duyuran İstanbul Defnespor bu hafta sonu tarihinde ilk kez bir erkekler futbol ligi maçına çıktı.


Defnespor, MAGFA Spor Okulları ile yaptığı işbirliği ile, MAGFA bünyesindeki erkek sporculardan kurulu bir ekiple İstanbul U12 Ligi’ne katılırken 33. Grup’taki ilk maçında İnkılapspor ile karşılaştı. Karabekir Stadı’ndaki maçın ilk yarısını 3-0 önde tamamlayan Çekmeköy temsilcisi sahadan da 4-2 galip ayrıldı. Mor-Beyazlıların gollerini Arin (2), Ali Kemal ve Erk kaydetti.

Defnespor U12 Erkek Takımı’nın en büyük özelliği ise Fenerbahçe’nin de dahil olduğu, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe hareketine destek vermesi... Bu bağlamda, rekabetçi spora Defnespor aracılığı ile erişim sağlayan U12 erkek takımının her oyuncusu velisi vasıtasıyla lig süresince yaşıtı bir kız arkadaşının spora erişimine maddi katkı sağlayacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tebrik ediyorum. Yolu acık olsun Defne sporun. Antrenör Mustafa Aşkın hocamızın başarılarının devamını diliyorum. Bu ailede olmaktan gurur duyuyorum

Galataspor Bölgesel Amatör Lig'de

İstanbul SAL Klasman A Grubu lideri Galata Spor Kulübü bugün takipçisi Küçükçekmece İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek tarihinde ilk kez BAL'...