Pazar, Ekim 23, 2016

Yeşilköy'e üç dakika yetti

İstanbul Süper Amatör Küme 10.grup mücadelesinde Yeşilköyspor, Bakırköy Belediye Stadı'nda Alibeyköyspor'u konuk etti. İstanbul Süper Amatör'ün en çekişmeli grubundaki mücadeleyi her iki yarının başında bulduğu gollerle 2-0 kazanan Yeşilköyspor oldu ve liderliğini sürdürdü. Konuk ekip ise aldığı mağlubiyet ile alt sıralara geriledi. Eyüp temsilcisi mücadeleden 3 paun çıkarabilse zirve yarışının ortağı olacaktı.

Yeşilköy golle başladı

Karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Yılmaz Gözütok'un vuruşunda top Ramazan Aydın'ın eline çarptı, ev sahibi ekip penaltı beklerken mücadelenin hakemi Turgay Güzel 'devam' kararı verdi, aynı pozisyonun devamında ceza sahasına yapılan ortaya sol ayaklı Erdi Kenan sağ ayağıyla sert vurdu Cihan Tok'a çarpan top kaleci Seyitcan Kılıç'ı kontrpiyede bıraktı ve top ağlarla buluştu 1-0.

Golden sonra da ataklarını sürdüren ev sahibi ekip orta sahada yeni transferi Alper Karakaya'nın yönlerdirdiği oyunda kanatlarda Yılmaz Gözütok, Muhammet Çetin, Muhammed Ali Atam ve ileri uçta Tolga Öztürk ile gol pozisyonları üretti.

17.dakikada Muhammed Ali Atam'ın adrese teslim ortasında Tolga Öztürk'ün kafa vuruşu direkten oyun alanına döndü.

Konuk ekip penaltı bekledi   

Karşılaşmanın 37.dakikasında Yeşilköyspor ceza sahasında Cihan Tok, Muhammed Ali Atam'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Konuk ekip penaltı beklerken mücadelenin hakemi Turgay Güzel 'devam' kararı verdi. Bu pozisyonun devamında hızla hücuma çıkan ev sahibi ekipte topla buluşan Tolga Öztürk'ün çaprazdan vuruşunda kaleci Seyitcan Kılıç iki hamlede topa sahip oldu. İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Ev sahibi yine golle başladı 

İkinci yarının henüz başında ev sahibi ekip farkı ikiye çıkarttı. Alibeyköyspor ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Muhammet Çetin paralel şekilde ceza sahasını kat etti. Genç oyuncunun ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan uzak direğe mükemmel vuruşu farkı ikiye çıkarttı 2-0.

Skor farkı beklendi ama Alibeyköy fark yarattı   

İki farklı skordan sonra tüm sporseverler hızlı hücumcuları ile ev sahibi ekibin farkı arttıracağını düşünürken, konuk ekip 55.dakikadan sonra sahanın hakimi oldu. İleri uçta oyuna ikinci yarıda dahil olan Feyaz Baran ile etkili olan konuk ekip özellikle sağ kanattan Fatih Köse ve Kenan Öztürk'ün bindirmeleri ile pozisyonlar buldu.

Mert kaleye set çekti 

62.dakikada Yeşilköy ceza yayı üzerinden Caner Güner'in yerden vuruşunda kaleci Mert Çınar topa sahip oldu. 65.dakikada Yeşilköy ceza sahası sağ çaprazında Kenan Öztürk'n sert vuruşunda Mert Çınar aynı güzellikte topu kornere çeldi. Kullanılan korner atışında Cihan Tok iyi yükseldi, Mert parmak ucu ile Cihan'dan önce topa müdahale etti.

Konuk ekip penaltı ile umutlandı!!! 

Ard arda ataklar geliştiren konuk ekipte 71.dakikada Furkan Kalafatçı, Yeşilköy ceza sahası içinde Hızır Uzundağ'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Turgay Güzel tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen genç oyuncu Furkan Kalafatçı'nın vuruşu yandan auta gitti.

İkinci yarıda enden gelişen ev sahibi atağında günün etkili ismi Fatih Tolga Öztürk orta sahadan aldığı topla rakip kaleye yöneldi. Sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Seyitcan Kılıç başarılıydı.

Mücadelenin 82.dakikasında Yeşilköyspor ceza sahasında Kenen Öztürk'ün jeneriklik röveşatasında kaleci Mert Çınar topu kontrol etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu doksan dakikayı 2-0'lık skorla kazanan ev sahibi ekip üç puanın sahibi oldu. Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Necati Ateş'e teşekkür ederiz.

Alibeyköyspor kaçan penaltı için TIKLAYINIZ.

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN












Hiç yorum yok:

Beylikdüzü fırsatı kaçırmadı, zirveye ortak oldu

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Beylikdüzüspor sahasında Sarıyer  Yenimahallespor'u 1-0 yenerken, lider İshaklıspor'un puan kaybe...