Perşembe, Ağustos 18, 2016

Analiz: Osmaniye İstiklal - Irmakspor

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Osmaniye İstiklalspor ile Irmakspor geçtiğimiz hafta sonu hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Bakırköy temsilcisi 4-1 kazanırken goller Zafer, Hasan,Fatih ve Emre'den geldi.Irmakspor'un tek golünu genç oyuncusu Yavuz kaydetti.

Mücadelenin ilk dakikalarında Irmakspor etkili olsa da oyunu skora yansıtmayı başaramadı. Genç oyuncusu Yavuz ile girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Zeytinburnu temsilcisi , Zafer Telli'nin bireysel yetenekleri ile attığı gole engel olamadı. Skor üstünlüğünü ele geçiren Bakırköy temsilcisi oyunda da üstünlüğü bırakmadı ve maçın sonuna kadar oyunun hakimi oldu.

Bakırköy temsilcisi maçın henüz başında sakatlanan başarılı oyuncusu Süleyman Alper Karakaya'nın sakatlığı ile adeta şok yaşadı. Köprücük kemiği kırılan oyuncunun yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon zorlu bir grupta mücadele eden ve oynadığı futbolla büyük beğeni kazanan Osmaniye İstiklalspor birçok oyuncusu ile yollarını ayırmasına rağmen iyi bir takım kurmuş görüntüsündeydi. Sezon içinde birçok maçı izleyen Teknik Direktör Mehmet Kaplan'ın transfer ettiği oyuncular takıma hemen adapte olmuş. Genç oyuncularla tecrübeli isimleri bir araya getiren Bakırköy temsilcisinde her oyuncunun alternatifi bulunuyor. Orta sahası sürekli basan ve topla hızlı çıkan Osmaniye İstiklalspor bu maçta da hızlı hücumlarla sonuca gitmeyi başardı. Tecürbeli hocanın sakatlanan Alper'in yerine de bir alternatifi olduğu düşüncesindeyim. Zirve yarışını zorlayacak bir ekip.

Geçtiğimiz sezon müthiş bir grafik sergileyen Irmakspor neredeyse tüm takımı değiştirdi. Defans hattında tecrübeli isim Tayfun ile yeniden anlaşan Zeytinburnu temsilcisi yeni gelen oyuncuların uyum sorununu aşmasını bekliyor. Bu maçta da geriye dönüşlerde zorlanan Mavi-Beyazlı ekip yapacağı takviyelerle ligde adından söz ettirebilir. Golcü oyuncusu Semih ileri uçta çok yalnız kalıyor. Orta sahada tecrübeli oyuncuların yanına koşan birkaç oyuncu ile toparlanırlar. Zeytinburnu temsilcisinin de en büyük artılarından biri genç yaşına rağmen futbol piyasasını çok iyi bilen Cahit Kesler. Eksik gördüğü bölgelere transfer yapacağını düşünüyorum. Genç oyuncuları Yavuz en çok göze batan isimdi, final paslarını ve vuruşlarını zamanında yaparsa iyi oyuncu olur.

HABER-ERDEM SAĞOLAN




Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...