Çarşamba, Ağustos 31, 2016

3. Lig'e yeni bir ekip: Karacabey Birlikspor


Geçen sezon Spor Toto 3.Ligde mücadele veren Bursa Nilüferspor’un haklarını satın alarak profesyonel lige geçen Karacabey Belediyespor, resmi işlemlerin tamamlanmasıyla futbolda adını Karacabey Birlikspor A.Ş. olarak değiştirdi.

Yeni sezonda Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele edecek olan Karacabey Birlik A.Ş, 2016­2017 sezonu için kadrosunu sil baştan yenilerken; Kulüp Başkanı Uğur Koçak ve yönetim kurulu üyeleri, Karacabey Belediye Başkanı ve kulübün Onursal Başkanı Ali Özkan'ın da destekleriyle sezon öncesi hummalı bir çalışma yürütüyor. Bir yandan tesisleşme ve maçların oynanacağı M. Fehmi Gerçeker Stadyumu'nda çalışmalar sürerken, diğer yandan da takım yeni sezona hazırlanıyor.

İlçede büyük heyecan
Futbol takımının 3. Lig'de yer alacağı haberiyle birlikte ilçede yeni bir heyecanın yaşandığını ifade eden Başkan Koçak, “Herkes mutlu. Takımın durumunu, başlayacak maçları konuşuyor. 7'den 70'e büyük bir ilgi var. Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, iş adamlarımız halkımız.. Herkes takımımız için birleşti. 'Hedef Karacabey Birlikspor'u en yukarılara taşımak' dediler. İlçemizde faaliyet gösteren çok büyük firmalar var. Onların da destek vermesi halinde 1. Lig'e çıkacak bir takımı bile yaratabiliriz. Ali Özkan Başkanımız'a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Stat hazırlanıyor
Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta yeni sezon hazırlıklarına İzmir Ödemiş kampıyla başlayan Karacabey Birlikspor, ikinci etap çalışmalarını ilçedeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Tesisleri'nde sürdürüyor. Mavi Siyahlılar, ilk hafta boyunca antrenmanlarla tempo artıracak. Kampın ikinci bölümde ise hazırlık maçları gerçekleştirilecek. Karacabey Belediye Başkanı ve Karacabey Birlikspor Onursal Başkanı Ali Özkan, Mavi Siyahlı takımın 3. Lig'de maçlarını oynayacağı M. Fehmi Gerçeker Stadyumu'nu yeni sezona yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. M. Fehmi Gerçeker Stadyumu'nun yeni sezona yetişmemesi halinde Karacabey Birlikspor'un 3. Lig'de evinde oynayacağı bazı mücadeleleri Nilüfer'deki İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda oynanması gündemde.

8 sezon 3. Lig tecrübesi
İlçenin ilk profesyonel takımı Karacabeyspor 1985/86'dan 1993/94 sezonu sonuna kadar aralıksız 8 sezon 3. Lig'de mücadele etti.
Karacabeyspor özellikle 2000'lerde çok iyi kadrolar kurmasına rağmen bir türlü 3. Lig terfi maçlarını geçemedi ve profesyonel lig hasretini dindiremedi.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...