Çarşamba, Mart 04, 2015

SEZON @NKETİ: SAKIP GÜL (GÜNEŞTEPESPOR)


Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz, İstanbul 1. Amatör Lig 6. Grup ekiplerinden Güneştepespor'un, aynı zamanda kulüpteki tüm kategorileri de çalıştıran, teknik direktörü Sakıp Gül...

1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Sezon öncesi transfer yapmayarak alt yapımızdaki u17 ve u19 oyuncularıyla yola koyulduk. Hedef olarak ligde kalmak ya da çıkmak gibi bir hedefimiz yoktu. Genç oyuncularımıza güvendik. Sezon başı Erhan Kaya hocamızla liderliği de gördük onun ayrılmasıyla büyük sıkıntılar yaşadık. Sezon sonu yaklaşırken de ligin dibini gördük. Amatör kümede tesisiniz yoksa harcanan paranın da bir anlamı olmuyor. Biz alt yapımızdaki çocuklarımıza güvenip yola çıktık düşmeyi ya da çıkmayı çok dert etmedik. Tabii ki her hoca gibi takımın en iyi yerde olması için mücadele ettim. 

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Çok genç oyuncularla mücadele ettik. Bazı maçlara 7-8 tane U17 oyuncusuyla çıktık ve çok gereksiz kırmızı kartlar görerek sahada eksik kaldık. Bu da puan kayıplarına yol açtı. Ligde kalmamız da sezonun son maçında gerçekleşti.

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Güneştepe Spor Kulübü olarak koca mahallenin takımıyız maalesef sadece Başkanımız Ergün Edepali mücadele ediyor. Onun dışında destek aldığımız ya da yanımızda olan 'var' dersem yalan olur. Bu işler lafla olmuyor. Geleceksin taşın altına elini koyacaksın. 1-2 kişinin sırtına yüklersen olmaz. Yaşadığımız sıkıntılara bakılırsa aldığımız kupalar kazandırdığımız futbolcular bu büyük bir başarıdır.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
U17 takımıyla İstanbul Şampiyonası'nda Vefa maçı diyebilirim çünkü o cocuklar Türkiye Şampiyonası'na katılmayı yıllardır çok istiyorlardı. Birçok kez şansız bir şekilde bu şansı kaybettiler. İlk defa bu kadar yakınlardı ve kazanarak büyük bir sevinç yaşadılar. 

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
1. Amatör Lig'de Yıldıztabya Sahası'nda 3 defa öne geçmemize rağmen son dakika penaltı golü ile 4-3 kaybettiğimiz Giresun Emeksanspor maçıydı. Bence kazanmayı fazlasıyla hak etmiştik. 

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
U17 kaptanımız Emre Kabak'ı hemen hemen her maçta oynattık. Yüreğini koyarak abilerinin ve seyircilerin takdirini hak etti. 

7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu? (İsim vermeniz şart değil)
Sezon başı bazı oyuncular bizleri yarı yolda bıraktı. Eksikliklerini çok hissettik ama ben onları amatörde değil daha iyi yerlerde görmek isterdim.
Maalesef bazen duygularımıza yenik düşüyoruz. Allah yollarını açık etsin. 

8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Bulunduğumuz konumdan daha iyi yerlere gelmemiz şu an için çok zor görünüyor çünkü Süper Amatör ve BAL maddi güç istiyor. Bizim kulüp olarak gelirimiz yok bu da üst düzey hayal kurmamıza izin vermiyor. İyi yerlerde olmamız için bir kere maddi güç gerekiyor bunun için de planların yapılması gerekiyor. Bu da kesinlikle benim değil başkalarının alanına giriyor. 

9. Son olarak neler eklemek istersiniz?
Güngören gibi İstanbul'un futbol adına en iyi yerlerinden birinde bu işi yapıyorsanız ve haftada tüm takımlar toplam 3 saat idmanla maçlara çıkıyorsanız 17 yaşında çocuklarla 1. Amatör'de kalıyorsanız, her sezon 3-4 şampiyonluğun yanı sıra en az iki takımla Türkiye Şampiyonası'na kalma başarısı gösteriyorsanız.... Takdiri spor kamuoyuna bırakıyorum.

Ayrıca amatör futbolun sesi değil kalbi olan Yerel Futbol ailesine yanımızda olduğu için teşekkürü bir borç biliyorum.

Editör: Efkan Bucak

BİR SONRAKİ KONUĞUMUZ: UĞUR KINAŞ (KAĞITHANESPOR)


4 yorum:

Gökhan dedi ki...

Herkez işini iyi yapmaya çalışır Sakıp hoca çok iyi yapar

Adsız dedi ki...

Tek Başina bir takima bakiyorsun,Her Yaş grubun şampiyonluğa oynuyor.3 4 kisi olupta şampiyon olamayan kulupler var.
Ne Kadar Büyüksün mourinho sakıp

Adsız dedi ki...

Güneştepe sporumuza aşık insanlarız..

Unknown dedi ki...

Basarilarin devamini dilerim

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası 2. Tur Sonuçları

 Türkiye U16 Futbol Şampiyonası'nda 2. tur, 4 grup merkezinde oynanmaktadır...