Pazartesi, Ocak 26, 2015

TEKİRDAĞSPOR SEYİRCİSİ ÖNÜNDE COŞTU

Bölgesel Amatör Lig 15.hafta müsabakasında Tekirdağspor kendi evinde ligin lideri Çengelköyspor'u güzel oyunuyla 3-0'lık skorla yenerek altın değerinde 3 puan elde etti.



Tekirdağspor kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Çengelköysporu 3-0 yenerek net bir galibiyet aldı. Pazar günü saat 13.30 Namık Kemal Stadında başlayan karşılaşmaya taraftarın ilgisi oldukça yoğundu. Tekirdağspor yönetiminin maça girişleri ücretsiz yapması nedeniyle 10.000 bine yakın futbol sever Tekirdağsporu destekledi. Tribünlerin hınca hınç doluluğu gözlerden kaçmazken yer bulamayan bazı taraftarlar ise çevredeki duvarları tepesine çıkarak maçı izlemeye çalıştılar.



Maça şehir olarak günler öncesinden iyi hazırlanan Tekirdağspor iyi odaklanmıştı. Şehirde maçın öneminin oldukça önemli olduğu kanısı herkese yayılırken maç günüde bunun meyveleri toplandı. Tekirdağspor maça ateşli bir taraftar desteğiyle başladı.Maçın başlamasının ardından taraftarlar takımlarına destek verirken top rakibe geçtiğinde ise kulakları sağır eden bir ıslık şov yapıldı. Maça Tekirdağspor iyi başladı, taraftarının da desteğiyle rakibe yoğun pres uygulayan Tekirdağspor bunun meyvelerini kısa sürede almayı başardı. 22.Dakikada Orhanın sağdan güzel ortasına jeneriklik bir vale vuran Mustafa Aydoğdu takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra tribünler iyiden iyiye coşarken Çengelköyspor santrayla oyuna başladı. Zaman zaman bulduğu ataklarla Tekirdağspor kalesinde etkili olmaya çalışan rakip takım Tekirdağspor defansının yerinde müdahaleleriyle gole ulaşamadı ve ilk yarı 1-0 Tekirdağsporun üstünlüğü ile bitti. 




İkinci yarıya dahada atak futbolla başlayan ev sahibi rakibini iyiden iyiye etki altına almaya başladı. Rakibin kontra atak denemelerini birebir adam paylaşımıyla engelleyen sarı siyahlılar ayağa paslarla tribünlerden büyük alkış aldı. 71 .dakikada golcü Birol Öztürk sahneye çıktı. Şık bir golle takımını 2-0 öne geçiren Birol'un golden sonraki sevinci ise oldukça ilginçti. Tribünlerden aldığı Telefon ile gol sevincini arkadaşlarıyla Selfie(Öz Çekim) Olarak yapan Birol tribünlerden de uzun süre alkış aldı. 2.golden sonra iyiden iyiye rahatlayan Tekirdağspor rahat bir oyunla rakibi karşısında uzun toplar denemeye başladı. Bunda başarılı olan Tekirdağspor 3.golü dakika 90 da Uğur Kapısız ile buldu. Güzel bir gol organisazyonu ile takımının 3.golünü atan Uğur Kapısız skoruda 3-0 a getirmiş oldu. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca Tekirdağspor lidere çelme takarak puanını 26 ya yükseltti ve 4.sıradaki yerini korudu.






Karşılaşma sonrasında Tekirdağspor Teknik Direktörü Tevfik Saygılı yaptığı açıklamada, ''Bugün gerçekten rakibimizin ve bizim ligdeki konumundan dolayı an itibariyle önemli olan bir maç oynadık ve kazandık, ancak henüz şampiyon olmadık, şampiyonluk için belki kalan bütün maçları kazanmaya ihtiyacımız olacak, o nedenle matematiksel olarak garantileyene kadar aynı ciddiyetle, sabırla ve azimle devam... Tebrikler, belki ilk defa küfürsüz ve organize bir şekilde takımına destek veren bilinçli bir seyirci topluluğu vardı. Aslında daha önceki maçlarda da vardı ancak organize olmayınca etkinliği kalmıyordu, bugün çok iyiydi, bugün zaman zaman ben bile o tezahüratlar altında sahada olmak istedim.Maça gelerek bizlere destek veren , gelmek isteyipte gelemeyen fakat kalpleri Tekirdağspor için atan herkese gönülden teşekkür ederim'' dedi.


HABER-FOTOĞRAF: MURAT ÖZCAN

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...