Çarşamba, Eylül 17, 2014

Sütlüce Tesislerinin kullanımı Beyoğlu Belediyesinden alındı

2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 9 yıldız aralıksız hizmet eden Sütlüce Stadının üst kullanımı Beyoğlu Belediyesi ile İBB arasındaki anlaşmadan sonra Büyükşehir’e geçti.



17 futbol Kulübü bulunan, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı, Okmeydanı Fetih Stadı ve Sütlüce Stadı bulunan Beyoğlu İlçesinin takımlarının birçoğu resmi ve özel müsabakaları ile antrenmanlarını Sütlüce Stadında yapıyorlardı.  Yine Beyoğlu ilçesinin tek Profesyonel takımı olan Kasımpaşaspor A.Ş. de alt yapı çalışmalarını uzun yıllar bu tesislerde gerçekleştirdi.

 

Ekşioğlu mu etkili oldu?
1500 kişilik tribün kapasitesi olan Sütlüce Tesisleri ile ilgili olarak birçok takımın saha zemininden kaynaklanan şikayeti bulunuyordu. Hatta geçtiğimiz günlerde TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nun bu eksikliklerin giderilmesi ile ilgili olarak aynı zamanda akrabası da olan Beyoğlu Kaymakamı Sayın Osman Ekşi’yi bilgilendirmişti.

 

Geri alınmasına 3 sene vardı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi arasında tesisin yenilenmesi, zeminin değişmesi ve oyun alanının büyümesi ve tribün kapasitesinin arttırılması ile ilgili yapılan görüşmelerde, Beyoğlu Belediyesi’nin geri planda kalmasının akabinde, Tesislerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne resmi olarak geri verilmesine henüz 3 sene olmasına rağmen dün itibari ile İBB tesisin üst kullanım hakkını geri aldı.

 

Çalışan personel ne olacak?
Tesisin üst kullanım hakkını yeniden alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sütlüce Stadını elden geçireceği bilinen bir gerçek. Ancak merak edilen bir konu daha var: Haftada en az 8 amatör karşılaşmanın yapıldığı tesiste 6 yıl boyunca çok büyük bir özveri ile görev yapan Tesis görevlileri Yakup Yılmaz ile Hasan Kırıştı’nın akıbeti… Zira, Beyoğlu Kulüpleri çalışmalarından memnun oldukları bu iki ismin Tesislerdeki görevlerine devam etmesini istiyorlar.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...