Cuma, Eylül 12, 2014

Neredesin Ey Ekşioğlu?

İASKF seçimlerinin bitiminin ardından eleştiren bir yazım olmadı mevcuttaki yeni yöneticileri. Akıllarında kalsın istemem. Alın size bir tiyatro oyunu daha. Bu oyunun baş aktörleri İASKF Başkanı Ali Düşmez ve TFF İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu’dur.



Yemen Ekşioğlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF İl Başkanı yani İstanbul’daki futbolun başındaki tek adam. Nerelerdesin ey Ekşioğlu? Son zamanlarda sesin soluğun çıkmıyor?

Hatırlanacağı üzere BAL’da grupları belirleyen 5 isim vardı. Bu 5 isim BAL’daki tüm grupları belirledi. Yine bu 5 isim arasında yakından tanıdığımız bir isim Yemen Ekşioğlu’ndan başkası da değildi. Konu futbol olunca hangi taşı kaldırsanız altından Yemen Ekşioğlu çıkar.

Yine ayrıca Yemen Ekşioğlu 9-10 ve 11. Grupların BAL sorumluluğunu da üstlendi. Ekşioğlu kimdir TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF İstanbul İl Başkanı kısaca onun haberi olmadan yeşil sahalarda top bile süremezsiniz. Durum bu şekilde olunca Sayın Ekşioğlu İASKF’nin konunun futbol olduğu bildirilerinde ve yaptığı toplantılara katılmamasının bir sebebi vardır.

Durup dururken aklıma İASKF seçimleri geldi. Bu seçimlerin hemen ardından yapılan birçok organizasyonda İASKF ve TFF İstanbul’u yan yana görebileniniz oldu mu? Bunu biraz daha kişiselleştireyim Ali Düşmez ve Yemen Ekşioğlu’nun arasında olan biten neden? Bu ikili son seçimin ardından yan yana görebilen var mı meydanlarda?

Bu iki isim bana göre özellikle yan yana gelmemeye özen gösteriyor. Türkiye genelinde oynatılan bir futbol organizasyonu olan BAL’da ilk 5 isimden biridir Yemen Ekşioğlu.

Ali Düşmez ve Yemen Ekşioğlu’nun bir iktidar savaşı içinde olduğu aşikârdır. Bu durum kulüpleri zor durumda bırakır. İki kurumun birlikte ahenk içinde çalışıyor olması kazanım aksi ise büyük bir yıkım olacaktır.

Bu ikilinin İASKF seçimleri öncesinde aralarından su sızmazdı. Hatta o dönemde Yemen Ekşioğlu’nun hastalığından dolayı yaşadığı sıkıntılar bile onun Ali Düşmez için çalışmasına engel olmamıştı. Hasta hasta kulüpleri tek tek gezip Ali Düşmez için oy isteyen Ekşioğlu ne yaptı da İASKF tarafından yok sayılmaya çalışılıyor? Abartayım isterseniz yine bu İASKF seçimlerinde futbol kulübü olmayan kulüplerin bile oy kullanmasını sağlayan isim Ekşioğlu değil midir?

Bilinen bir gerçektir ve iki taraf da bunu inkâr edemez sanırım Ali Düşmez ve Yemen Ekşioğlu arasındaki buzlar erimiyor aksine daha da kalınlaşıyor. Ali Düşmez onca açılışa gidiyor kupalar veriyor. Hiç dikkat ettiniz mi yanındakilere. Mesele bir kez aynı açılışta bulundular onda da yan yana gelmemeye fazlaca dikkat ettiler. Hatırlarsınız Kazım Karabekir Mevlana’nın sezon açılışında bu iki isim de buradaydı. Burada bile yan yana gelmemeye büyük özen gösterdiler.

İki kurumun arasında büyük bir sorun var. Şimdilik bu sorunu tam çözemedim ama iş üstündeyim, kuşlarımı saldım yakında gelirler işte o zaman İstanbul varsın beni dinlesin.

Yine İASKF seçimlerinin akabinde bir haber yapıldı “İmparatorlar seçimle gelmez” diye Ekşioğlu imzalı. Bu haber siteden kaldırıldı özel rica ile. Bu haberin kaldırılmasını isteyen kimdi ve bu haberden kimler rahatsız oldu?

Tüm seçim propaganda döneminde ön saflarda yer tutan Ekşioğlu kabuğuna mı çekildi? Seçimlerin ardından ne oldu? Aklıma bir takım şeyler geliyor. Lakin benim tanıdığım Ekşioğlu da bu şeylere kesinlikle pabuç bırakmaz.

Hadi kalın sağlıcakla.

YAZI: ENGİN AKIN

Yazarımızın ifadelerine İASKF'den gelen yanıt

3 yorum:

yakup dedi ki...

amatör futbolu takip edip lig değerini yerel futbol olarak arttırdığınızı düşünüyorum bu konuda sizlere teşekkür ederim. Yanlız fazlasıyla yanlı haberler ve yazılar yazıyorsunuz. Sen sanki yerel futbolun silivri temsilcisi ayrıca ali düşmezin ana mualefeti gibisin. Kalkıp girseydin arkadaş seçime durmadan fitneli fesatlı yazılar yazmana gerek yok. Ali düşmez büyük bir değerdir amatör futbola buralarda bulunduğu sürece katkı sağlayacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca yemen ekşioğluyla ali düşmezin iktidar savaşı var diyorsun? bu nasıl bir mantıktır aynı listeden birlikte seçime giren insanların arasında çekişme olması. yerel futbol ; amatörle ilgilenen herkesin takip ettiği bir site lütfen bu yalan yanlış düşüncelerinizi kendinize saklayın futbola hizmet eden değerli insanları çıkarlarınız uğruna kötülemeyin

Çardak dedi ki...

Sevgili Engin Akın , olmuyor olmuyor yanlış yoldan ilerliyorsun bu ikilinin arasını böyle açma ve bozma mümkün değil.

ALİ ASIM dedi ki...

bravo. sonunda biri kral çıplak demiş. amatörün sırtından gecinen bir fedarasyon. her yer 10 yıldır aynı kişiler tarafından tutulmış. ondan sonra soruyoruz neden izlanda dan 3 yiyoruz. ülke futbolda geriye gidiyor bunun tek sebebi son 10 yıldır futbolu idare edenlerdir. araştırın 10 yıldır kimler futbolda yerleri değişmemiş ve esas soru neden değişmemeiş. :)))) cevab basit esasında : ballı kaymak

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...