Perşembe, Eylül 18, 2014

Henüz yolun başındayız

Tarih; 13 Eylül Cumartesi. Yolculuğumuz Vefa Stadı’na. Rakibimiz; Çıksalınspor.

Rakipten korkmuyoruz ve emin adımlar ile yola koyulduk. Kafalar ilk maç için bulanık da olsa kendimizden eminiz. Puan ya da puanlar alacağımızdan eminiz.

Vefa Stadı’na vardığımızda korkulacak bir şey olmadığını anladık ancak bizim statlarımızın misafirperverliğini orada hiç göremedik. Önemli değil tabii. Biz Sakarya’yı temsilen Bölgesel Amatör Lig 10ncu Grup’ta Karasuspor olarak varız.

Amacımız Vefa Stadı’ndan üç puanı alıp güle-oynaya Karasu’ya dönmek. Tüm hesaplar bunun üzerine ve sezon öncesi oynadığımız hazırlık maçları da bunun üç puan için göstergesi.

Fakat hiç de öyle olmadı maalesef. 90 dakika sonrası elimiz ve puan hanemiz boş olarak döndük Karasu’ya.

Gelelim Vefa Stadı’nda, sezonun ilk maçında karşılaştığımız Çıksalın’ın vefasızlığına.

Her iki takım listelerini teslim ettiğinde, ilk 11’e baktığımda, açıkçası büyük şaşkınlığım oldu. Galibiyet parolası için sahaya inen Karasuspor’ da, düşündüğüm ilk 11 yok.

“Takımı hazırlayan sevgili Serdar Ergelen kardeşimin elbet vardır bir taktiksel düşüncesi” dedim kendi kendime. Nitekim öyle de oldu. Sahaya çıkan 11, 90 dakika sonunda Karasu’ya mutlu sonla gidecekmiş umudu verdi. Yani Çıksalınspor’dan daha iyi futbol oynadılar.

Ancak her zaman söylenen bir deyim vardır; “top yuvarlaktır” diye. İşte ne olduysa o meşin yuvarlak yüzünden oldu.

O meşin yuvarlak, 23ncü dakikada 30 metreden atılan bir şut ile kalecimizin de bakışları arasında yuvarlana, yuvarlana kalemizde gol oluverdi. Olsun futbolun tek tanrısı gol.

Neyse dediğim gibi iyi futbol oynuyorduk ve nitekim 27nci dakikada Özkan’ın düşürülmesi ile maçın hakemi Hüseyin Kurt’un hiç itirazsız verdiği penaltı vuruşunu Ahmet gole çevirince, umutlarımız tekrar yeşerdi. Ancak kalan dakikalarda yakaladıklarımızı cömertçe harcayınca ilk devre 1-1 bitti.

İkinci devre başladığında ilk devredeki futbolumuzdan esinti kalmayınca 60ncı dakikada yediğimiz gol ile sahayı 2-1 mağlubiyetle terk ettik. Böylece evimize eli boş dönmüş olduk

Şimdi ben derim ki, kimse paniğe kapılmasın. Futbolun doğasında var yenmek ve yenilmek. Daha henüz yolun başındayız. Paniğe gerek yok. Samimiyetimle söylüyorum, bu takım’ın kalitesi 10 tane Çıksalın’a bedel. İyi futbol ve kaliteli futbolculara sahibiz. Şunu da biliyorum ki sevgili Başkan Yılmaz Ekşi de benimle aynı fikirde.

Bu hafta ağırlayacağımız Sultangazispor’dan üç puan alarak hedefimizden sapmadan yolumuza devam edeceğiz. Daha oynanmamış ve sevinemediğimiz 25 maç var önümüzde.

Ne diyeyim bu yolda Allah utandırmasın.

Bu arada bu hafta başlayacak olan 1nci amatör ve Süper Amatör Lig’de mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Şen ve esen kalın.

YAZI: AHMET ŞEN

 

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...