Cuma, Eylül 12, 2014

Eyüp-Silivri maçının ardından

Silivrispor sezonun ilk maçında İsmail’in becerisiyle hazine bulduk.  Sürprizlere açık olan ilk haftalarda üç puan iyidir.

“Kazanan haklıdır” dedik oyun hakkında yorum yapmadık.  Ancak Kupa maçındaki görüntü gelecek adına pek iç açıcı değil.

 

Bizim eski oyuncularımız Güray, Erkan ve Vahit ile takviyeli 95-96 doğumlu oyunculardan kurulu olan ve bir saat 10 kişi oynayan Eyüpspor’a gol atamadık…

 

Aslında kadromuz fena değil ama bizim takım 80’li yıllarda üç büyüklerle İstanbul’da oynayan Anadolu takımları gibi bir puan için oynuyormuş görüntüsü verdi. Aman gol yemeyelim bir tane atarsak kazanırız anlayışıyla oynuyoruz. Fakat o bir golü ne zaman, nasıl atarız orası meçhul… Özellikle kupa maçlarında hamleler, müdahaleler kazanmaya yönelik olmalı.

 

Geçen yıl kupa maçlarında iyi bir hava yakalamış ve bu havayla ligde çıkışa geçmiştik. Bu yıl ilk maçta hayal kırıklığıyla havlu attık… Penaltılara kalan maçlara bakın. Takımların en şöhretli, en golcü, en pahalı oyuncuları kaçırmışlardır. Bizde bu şoku yaşadık.

 

İki saat sahada kalıp gol atamayan Mustafa’nın penaltı kaçırması sezon maliyetini de katlamış oldu. Ekstra gelirden olduk. Dolayısıyla bu maçın etkisi ödemelere de yansıyacaktır.

 

Diğer yandan belki de böylesi daha hayırlı oldu! Çünkü takım ligde ve kupada devam edebilecek kadar alternatif değil. Takımın bel bağladığı iki üç oyuncu var, birine bir şey olsa lig zora girebilirdi. Takımın sevk ve idare sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Sürekli bir geçen yılla kıyaslama durumu söz konusu.

 

Gönderilen üç oyuncuya karşı kaybetmek, ilk turda elenmek, belki de nefes aldıracak geliri de geçen yılın çok altında kalmak bunlar moral bozucu ama toparlanıp ligi ilk üçte bitirecek denge sağlanabilir. Önümüzde uzun bir yol yapacak çok işimiz var.

 

Unutmadan yazdığım yazılara cevaplarınızı lütfen bana yapın ikinci üçüncü kişilere kendini gazeteci sananlara açıklalar yapmanız beni daha çok hırslandırır. Eleştiriye tahammül edemiyorsanız alıp ceketinizi gideceksiniz. Ayrıca eklemek isterim ki ilçemin halkının haber alma özgürlüğünü kısıtlayan Silivrispor yönetimine de kınıyorum…

 

YAZI: ENGİN AKIN

2 yorum:

Murat dedi ki...

Yazınızda eyüpspor'uda değerlendirseydiniz mutlu olurduk.

Ahmet Türk dedi ki...

Yazılarını devamlı takip eden biri olarak sendeki bu Silivrispor ve Silivrispor yönetimi kompleksine anlam veremiyorum kardeşim.19 yıl aradan sonra çıktığı profosyonel ligdeki ilk senesinde, kümede kalmayı son maçta garantileyen bu takım, eleştirdiğin bu yönetim ve futbolcu kadrosu ile geçen sene play off un kapısından dönmüştür. Eyüpspor gibi köklü takımların dahi, maddi imkansızlıklardan dolayı bizim kategorimize düştüğü bu ortamda, penaltılarla elenilen bir maçın ardından, sırf yönetimi ve takımı eleştirmek adına böyle yorumlar yapmanı çok anlamsız buluyorum. Sınırlı imkanlar dahilinde, iyi niyeti ile çalışıp,fedakarlıklar yaparak uğraş veren bu yönetici arkadaşların, hatasız olduklarını iddia etmek tabii ki saçma olur. Mutlaka hataları, kusurları vardır, ama bana göre yaptıkları en büyük hata, bir yıl önce kümede kalmayı son maçta garantileyen bu takımı alarak, play off oynamanın eşiğine getirip, kupada 3 tur atlatıp, 1. lig takımlarının karşısına çıkartarak, sen ve ben de dahil olmak üzere tüm Silivrili sporseverlerin, beklenti ve başarı çıtasını yükseltmektir.Bu yüzden çok hatalıdır bu arkadaşlar. Sana gelince kardeşim; bence artık Özgürcülüğü ve goygoyculuğu bir kenara bırakıp, tüm kompleklerinden arınarak, daha yapıcı yazılar yazmanı ve gerçek bir Silivrisporlu gibi davranmanı umuyorum.İnsanların sana gösterdiği ilgi alaka ve muhabbete göre değil, beyninin ve mantığının verdiği tepkilere göre yazılar yazmanı diliyorum.Daha yapıcı ve birleştirici yazılarını umutla bekliyorum. Kal sağlıcakla....

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...