Perşembe, Eylül 18, 2014

Bonzai'ye hayır

Bonzai yeni keşfedilen, gençler için değil insanlık için yüz karası olan uyuşturucunun adı. Bazıları para kazanacaklar diye ailelerin gençlerini vatan evlatlarını zehirlemek için çalışmaktalar ve son aylarda belkide son yıllarda böyle bir belayı insanlığa musallat ettiler.



Şimdi Valilikler. Belediyeler partiler emniyet teşkilatları mahalle gençlikleri BONZAİYE KARŞI savaş açtılar eylem yapıyorlar bu savaş dediğimizde sokak başlarına astıkları pankartlar ile. Ve herkes rahat şimdi pankartlar asıldıya BONZAİ Yandı gülüm keten helva hemen önüne geçildi oh iş bitti. Eğer bu işler böyle pankartlar ile önlenirse hayat ne güzel değil mi?

Gençlerimizi kahve köşelerinden, kötülüklerden kurtaralım diye söze başlarlar çoğu zaman toplantı yaptıkları kahve köşelerinden seslenerek yetkililer. Kimdir bu yetkililer dediğimizde seçim zamanlarında mahalle muhtarları bile insanları sömürürler. Belediye başkanları, Milletvekilleri. Geçmişte mahalle aralarındaki arsaların yerine koca binaları yaparlarken gençlik düşünülmez. Gençlerin oyun alanları, parkları, sahaları ellerinden alınarak hem spordan hem gelecekten edilirlerken gençler ortada kalırlar. Onlar için oyun alanları, spor sahaları artık mucizelere kalmıştır. Bir kere “Biz Bu İşi “biliyoruz diyerek göreve gelenler bunlara mahalle muhtarlarıda dâhil alacaklarını aldıktan sonra rahat koltuklarından kalkmayı pek sevmiyorlar. Mahalle arasındaki futbol dâhil bütün heyecanları öldürdüler. Geçmişte yaşanan mahalle aralarındaki heyecanları ve bu heyecanların yaşandığı tesisler bu gün artık anılarda kalmıştır.

OR3

 

Bugünkü anlayışla gençlik bilgisayara ve uyuşturucuya mahkûm edilmiş gibi hareket ediliyor. Öncelikle gençlik çok akıllı, bilgili ve yetenekli ama bu yeteneğini hangi tesislerde gösterecek söylermisiniz. Amatör ligler Türkiye genelinde başladı. Lig maçları oynanacak tesisleri hangi devlet yetkilisi yerinde inceledi. Gençleri bu tesislere çekmek için ne gibi albenileri mevcut. Amatör sporcular ne gibi şartlarda spor yapıyorlar. Tabi gençlere yönelik yalnız sporda suskun değiliz güzel sanatların her dalında suskunuz. Bu gün bisiklet sporu dünyanın her yerinde her mevsimde yapılırken atletizim çalışmaları, kroslar velhasıl her türlü spor çalışmaları nerede, nasıl, hangi şartlarda, hangi eğiticilerin gözetiminde yapılacak. Gençlerimizin geleceğini yöneticiler düşünüyorlarsa öncelikle gençlerimize hizmet etmeyi saygı göstermeyi öğrenecekler. Onlara en güzel tesisler ile en iyi spor eğitmenlerini tanıştıracaklar.

Okullardaki spor, mahallerdeki rekabet ve heyecan hem başarıyı hem kötülüğü yenecektir. İçindeki enerjiyi spor sahalarında atamayan gençlere “İşte Size HEYECAN” diyerek BONZAİ'yi önerenler kazanıyor. Polis gücüyle tesisleri ve sporu, eğitimi birleştirin bakalım Bonzai ne yapar. Bu gün muhtarlar bile gençliğin yanına yaklaşmadıktan sonra ne diyeyim ki? Seçimlerde boy gösteren bu adamlar ne spora katkısı var ne gençliğe. Doğru ya onlar ne bilir spor heyecanını, mahalleler arasındaki spor rekabetini geldikleri yerlerde spor mu vardı ki BONZAİ'ye karşı savaş versinler. Benim üzüldüğüm asılan pankartlarda ailelere sesleniyor sanki aileler çocuklarını bonzai içsinler diye zorluyor gibi.

OR2

Evet BONZAİ’ YE hayır ama el birliği, güzel eğitim güzel tesisler, gençlere hizmetlerin en iyisini sağlayacak yöneticiler ile birlikte. Yoksa as pankartı otur koltukta “GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM ”mantığı ile gençlerimize, insanlığa yazık oluyor.

BİZLER UYUŞTURUCUNUN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ ÖNLEM OLARAK İSTEDİĞİMİZ EL BİRLİĞİ İLE SAVAŞALIM VE GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK ETMEK İÇİN ONLARIN RAHATÇA SPOR YAPABİLMELERİNİ SAĞLAYALIM. AİLELERİNDE İSTEDİĞİ ÇOCUKLARININ SAĞLIKLI YETİŞMELERİDİR AMA BİLİNÇLİ OLARAK EL BİRLİĞİ İLE BERABER.şimdi  üç fotoğraf var bir okulumuzun halı sahası .Bakın bakalım kendi çocuklarını burada yürütürlermi.Ama  sonra bu okul çocuklarımızı nasıl sevdireceğiz sporu ve sporla buluşturacağız .Mücadele hiçbir zaman PANKARTLA OLAMAZ Güzel İcraatlar ve spor alanları ,oyun alanları eğitimle olur.

YAZI: ORHAN BUDAK

OR1

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...