Cuma, Eylül 12, 2014

Bizi hatırladınız mı?

Bu maçı herhalde yıllarca unutamayız. Belki de yıllar öncesinden İstanbulspor ile arasında kalan bir hesabı kapatan Tekirdağspor bir yandan da tarih yazmanın mutluluğunu yaşıyor.


Türkiye kupasında iki takımın yolları yıllar sonra keşişti. İstanbulspor Tekirdağspor’un elinden şampiyonluğu kapmış ve o dönemden sonra takımda gerileme başlamıştı. Aradan yıllar geçti ve iki takımın Türkiye Kupası'nda eşleşti. Bu maç İstanbulspor için fazla önem taşımasa da Tekirdağspor ve taraftarı için büyük önem taşıyordu. Bu maç için özellikle hazırlanan taraftarlar günler öncesinden bu maça odaklanmışlardı. Hafta içi olmasına rağmen beklediğimden çok kişinin maça gelmesi sadece beni değil herkesi şaşırttı. Özellikle tribünler de Tekirdağspor taraftlarınca açılan ‘'BİZİ HATIRLADINIZ MI ?'’ pankartı benim çok hoşuma gitti. Bunu yapan Lise Tek Grubu iyi düşünmüş olacak ki üzerinde yıllar önce İstanbulspor'a karşı alınan galibiyetlerin skorlarını yazmayı da ihmal etmemişler.

Genel olarak takımlara bakarsak ben Tekirdağsporu daha hazır istekli ve hırslı gördüm. İstanbulspor ilk yarı başlarında ataklar yapsa da Tekirdağspor’un akıllı oyununa fazla karşılık veremedi. Tekirdağspor seyircisinin desteğini de arkasına alarak oyunun kontrolünü baştan sona önde götürdü. İyi ve akıllı oyununun meyvelerini İstanbulspor ağlarına 5 gol atarak alan Tekirdağspor’da maçın adamı 4 gol atan Birol Öztürk oldu. 23 yıl aradan sonra rövanşı alan Tekirdağspor da mutluluk yaşanırken, İstanbulspor ise elenmenin üzüntüsünü yaşadı.

Taraftarı gönülden kutlarım
Tekirdağspor’un büyük taraftarı her zamanki gibi tribündeki yerlerini aldı. Bu sefer deplasman da olmalarına rağmen ev sahibi takımın seyircisinden daha fazla olmaları herkesin dikkatini çekti. Stat içinde ev sahibi takım Tekirdağspor, misafir takım ise İstanbulspor havası oluşmuştu. Özellikle 90 dakika susmayan Tekirdağspor taraftarının desteği herkesin beğenisi topladı. Basın tribününde diğer basın çalışanları arkadaşlarımızın benden özellikle taraftarlar hakkında bilgi almaları dikkatimi çekerken bir yandan da Tekirdağspor taraftarı çok beğendiklerini özellikle belirttiler. Böyle gurur verici olaydan ötürü buradan büyük Tekirdağspor taraftarının canı gönülden kutlarım.

YAZI: MURAT ÖZCAN

mmuratozcan59@gmail.com

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...