Çarşamba, Eylül 17, 2014

Amatör takımların Profesyonel Antrenörleri

İstanbul futbolu, Türkiye’nin en fazla maç oynatılan, en fazla futbolcusu olan ve en başarılı Hakemlerine sahip bir il konumunda. Peki bu durum Antrenörler için durum nasıl?



İstanbul’da son rakamlara göre 2013-2014 futbol sezonunda toplam 870 Antrenör / Teknik adam görev yaptı. 96 takımlı İstanbul Süper Amatör Ligde halen 1 takım Antrenör sözleşmesi yapmadı. 1.Amatör Ligde ise bu rakam fazla. Elimizdeki bilgilere göre bu ligde yer alan 159 takım arasından 2.hafta itibari ile 37 takımın başında henüz bir Antrenör görünmüyor. Geçtiğimiz sezon ise toplam 60 takım Ligi Antrenörsüz sona erdirmişti.  Süper Amatör Ligde 2, 1.Amatör Ligde 12 ve 2.Amatör Ligde ise 46 Kulüp Antrenöre gerek duymamış, ya da durumu bir şekilde idare etmişti.

 

TFF’nin bu konu ile ilgili hükümleri açık bir şekilde ortada, bu nedenle bu konuya girmeyeceğim ve Antrenör mukavelesi yapmayan takımların isimlerini şimdilik yazmayacağım. Benim dikkati çeken konu başka.

 

5 Pro-Lisanslı Antrenör
13 takımı olan Bölgesel Amatör Lig dahil olmak üzere (2.Amatör Lig hariç) İstanbul’da Amatör Kulüplerde görev yapan Pro-Lisanslı Antrenörlerimiz var. Bu isimler, Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Büyükçekmece Belediyespor’dan Tuncay Soyak ve Leventspor’dan Yıldırım Tükenmez ile birlikte Esenyurtspor’dan Recai Şahinler ve Kaynarcaspor’dan Andaç Gürkan Kocabıyık’tır. Ayrıca 1.Amatör Lig 8.Grup ekiplerinden Yeşilılgazspor ile mukavele imzalayan Muharrem Önen de Pro-Lisanslı Antrenörlerimizden birisidir.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

2 yorum:

murat yılmaz dedi ki...

tff nin futbolu ne hale getirdiği ortada. pro lisansı olan bir hoca, bazen bir antrenmanda 1 sezonluk antrenman yaptırıyor. yazık ülkeme bak ne hale gelmiş...bu hocanın antrenman bilgisi 0 olan yine çocuklarımıza oluyor.

recep aykutalp dedi ki...

pro iseniz hadi profosyonel lige gidin de göreyim ayrıca etiler spor un hocası behçet arku nuunutmayalım

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...