Cumartesi, Ağustos 23, 2014

Şampiyon bisikletçi Tarık Sulak

Değerli sporseverler size bir bisiklet sporunda başarılara imza atmış halen spor yapmaya devam eden bir şampiyondan bahsetmek istiyorum.



"Ben" diyor Tarık Sulak devam ediyor: "İstanbul Samatya Davutpaşalıyım. Babam bana ben ondört yaşında iken hediye bisiklet almıştı. Markası hala aklımdadır İngiliz İMC, idi, Bisiklet sporuna heveslendim. Sonradan kendiside şampiyon olacak olan Güral Atasoy ile sahil yolunda çalışmalara başladık. Bizim çalışmalarımız her zaman yarış olduğu için zamanın bu spora gönül vermiş spor kulüplerinden Bakırköy Ümitspor'a çağırdılar. Bazen Vita sahasında çalışırdık. Bisiklet sporu çok zor sporlardan biridir.Çok çalıştık onaltı yaşında İstanbul Karmasına girdim.Orada temsilen yarıştım ve bölge yarışlarına katıldım .Aramızda bisiklet sporunun efsane ismi RIFAT ÇALIŞKAN vardı.Milli takıma seçildim. Ben 16 yaşındayım ve milli takımdayım. Tarifi mümkün olmayan duygudur bu başarım. Sayısız rakibin arasından sıyrılarak ilk üçe girmek büyük başarı hemde O yaşta. Ben İstanbul karmasına girdim ve 16 yıl formamı sırtımda taşıdım. Almış olduğumuz eğitim ve çalışmalarımızı bizden sonra gelmekte olan gençlerimize öğretmek de bizim görevimizdi. Ve bu görevimizi başarı ile yapmaktayız.Çalışmalarımız sonucunda şampiyon sporcular kazandırdık bisiklet sporuna. Kadir Elveren,Güroy Atasoy ve ben Tarık Sulak şampiyonluklar yaşadık.Ben bugün altmış altı yaşındayım ve bilgimden federasyon faydalanmakta. Bu desteğim her zaman devam edecek.

Biz sporda cevherleri bulup çıkartamıyoruz nedense! Okullarımızda spor faaliyetlerini yöneten spor öğretmenleri diğer spor dallarında olduğu gibi bisiklet sporunu da sporculara tavsiye etmeliler. Bisiklet sporunu yapacak olan sporcuların iyi birer koşucu olmaları şarttır. Ciğerlerinin BU AĞIR SPORA GÖRE GELİŞTİRİLMESİ AYAK BİLEKLERİNİN İNCE OLMASI Şarttır.Bisiklet sporu pahalı bir spordur ama güzel bir spordur. Pahalı olmasına rağmen bizler yaptık. Başarılı olduk. Şimdi ilgililerin bisiklet sporunu gençlerimize sevdirmesi lazımdır. Ben Avşa adasında 1995 ve 1998 yılları arasında bisiklet ve sörf yarışları organize ettim. Masraflarını cebimden karşıladım destek göremeyince devam ettiremedim. İki oğlum da sporcudur.Çağdaş ve Uygar Sulak geleceğin sporcularıdır.

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

[gallery link="file" ids="139481,139482,139483,139484"]

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...