Cumartesi, Ağustos 23, 2014

İki kupa: Bir Amaç Şenozan romanı

Amaç Şenozan anısına yazmakta olduğum 'İki Kupa' adlı roman 400 sayfa oldu ve bitti. Neden 'İki Kupa' ,diye sorduğumuzda amatör kümenin var olan liglerinin büyük başarısıdır. Bu gün amatör dünyanın olsun diğer spor dünyalarının yanı sıra sevdiği meslekler için 'Canımı veririm' tabirinin yaşanmış bir hayat hikayesidir İki Kupa.



Bu romanda Amaç Şenozan’ın ve içimizdeki yaşamakta olan futbol sevdalılarının ve onların yanında olan Babaların, kardeşlerin, annelerin hikâyesidir İKİ KUPA. Aynı zamanda İki kupa aşkların en güzelleri arasındaki tercihlerin yaşandığı hayatın bazen tatlı bazen acımasız yaşanan hikâyesidir. Bir sevdanın, aşkın gözyaşıdır heyecanıdır ve başarısıdır. Bir toplumun perde arkasıdır. Dostlukların görünmez yüzüdür, çekilen acıların, izdirafların karşısındaki insanlara gülen yüzüdür. Tam olarak yazmaya başladığım tarih 18 Mayıs günüdür. Avşa adasında başladım ve Avşa Adasında bitirdim. Önce kalın bir deftere yazdım şimdi daktiloya çekeceğim. Zannederim başardım.

Bu hayat hikâyesinde her romanda olduğu gibi herkes kendini bulabilir, bu romanda bizler varız. Amatör ruhun başladığı yaş var, başarı var,sevgi var.Babalar var,oğullar var.Başarı için her fedakarlığı yapabilmek için çırpınan babaların yanında diğer babalar var. Annelerin sevincinin yanında annelerin göz yaşları var. Futbol aşkı için aşkını terk edenler var. İki Kupa duyguların harmanlandığı güzelliklerin mahalle abilerinin semt arkadaşlığının yıllarca süren dostlukların yaşandığı zamanları hatırlatan anıların, yaşanan olayların anlatıldığı zamanlara götürecek bizleri.

Neden mi yazdım? Aslında çok zor bir soru ama bir babanın oğlu için neler yapmak istediğini öğrendiğimde MEHMET ŞENOZAN Başkanın izniyle ve vermiş oldukları bilgiler ile yazmaya karar verdim. Bitmiş olan romanı temize çektikten sonra kitap olarak sizlere sunabilmek hepimizin hayatındaki futbolun bazen nelere kadir olduğunu da görmek bakımından önemli benim için. Görüşebilme ümidiyle.

YAZI: ORHAN BUDAK

1 yorum:

mert eren dedi ki...

Heyecanla bekliyorum kitabınızı...

Beşyüzevler geriden geldi, iddiasını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu'nda Beşyüzevlerspor 2-0 geride düştüğü maçta Türk Hava Yolları'nı (THY) 3-2 yenerek son haftaya BAL yol...