Cumartesi, Nisan 12, 2014

Şapka çıkarma zamanı

“Şapka çıkarma zamanı “dedik. Elbet var bunun bir sebebi. Geçtiğimiz sezon talihsiz bir şekilde küme düşen Karasu Aziziyespor (Tıntınlar) bu sezon mücadele ettiği 1nci Amatör Lig C grubunda sezonu 2nci bitirdi. Ardından Statü gereği Play-Off oynadı.


4 nisan Cuma günü Erenler Sentetik Saha’daAkyazı ilçesi takımlarından Kuzulukspor ile karşılaşan Karasu Aziziyespor rakibini 1-0 yenerek adını Süper Amatör Lig’e yazdırdı. Bir yıllık bir aranın ardınan önümüzdeki sezon tekrar Süper Amatör’de mücadele etme hakkını kazanmış oldu.


Evet sezon başından beri Aziziyespor Başkanı Sevgili Reşit Yetim ile , zaman zaman bir araya gelip sohbet ediyorduk. Bana sürekli “Düştüğümüz yerden , ayağa kalkmasını biliriz “derdi. Bu cümleyi bana her sohbetimizde yinelerdi. Evet kardeşim “sen çok haklı çıktın.“ 


Elbet her yerde olduğu gibi , bu başarıyı istemeyenler vardır. Ama sen sezon başından beri , önce hocan Ercan Zorlu’ya ve talebelerine güvendin. O’nlarda senin bu güvenini boşa çıkarmamış oldular.


Bir sözümde sevgili hocam Zorlu’ya. İnanın o mütevazi duruşu ile , objektiflerimize takım başında durup hiç bakmadı. Sadece işini severek yaptı ve bu sevginin karşılığını da son maçında alarak , kendisine olan güveni hakkıyla yerine getirmiş oldu. Ben buradan Karasu Aziziyespor’a , gelecek sezon için başarılar diliyorum.


         Gelelim Karasuspor’umuza. 5 Nisan Cumartesi sabahı Doğa Kulüp’te başlayan kahvaltı ile Arnavutköy Belediyespor deplasman yolculuğuna koyulduk. Başta Kaptan Cihat Ekşi ve futbolcu Antrenörümüz Serdar Ergelen önderliğinde “vira bismillah “yola çıktık.


İstanbul Beyoğlu Bekar Sokak’ta bulunan As Otel’de yolculuğumuz son buldu. Tabi az da olsa zor oldu , bulmamız amma sonuçta As Otel’e geldik. Bizi burada Otel’in sahibi Sevgili Cemal Uzun ağabeyimiz karşıladı. Önce tuhafıma gitti. Neden Beyoğlu diye. Ama sonradan anladım ki , Cemal Uzun ağabeyimizin bir bağlantısı var Karasu ile. Tabi bunları sohbet ettikçe anladık. Sevgili Cemal ağabeyimiz bir zamanlar Beyoğluspor’un başkanlığını yapmış. Hal bilir insan birde Onursal Başkan Yılmaz Ekşi’nin kadim dostu imiş. esas konumuza gelelim Cemal Uzun’un bağlantısı sadece Karasu’da bir yazlık evi olması. Ayrıca ortak nokta olarak tespitim Rizeli oluşu. Bir Karasu’lunun yapmadığını yaptı. Tüm konaklama masrafını üstlendi. Şimdi bir düşünün Karasu’da yaşayıp , Karasu’nun ekmeğini yiyip , Karasuspor’a 5 lira dahi vermeyen esnafımızı. Ben böyle spor severe , şapka çıkarırım şapka.


Kısacası mevzu böyle iken , tüm sporcu arkadaşlarımız böylelikle o çok mevzu olan ve bu uğurda can veren gençlerimizin Gezi parkını da gezmiş oldular.


Sabah maç için otelden ayrıldık. Düştük Arnavutköy yollarına. Hani “Sora sora Bağdat bulunur “derler ya , bizde aynısını yaparak bulduk, Arnavutköy Belediye Hasan Doğan stadını. İnanın bizden yarım saat sonra ev sahibi geldi stada. Maç saati 14:30.


Takımlar maç için tüm hazırlıklarını yapmaya başladı. iki takımın fiziksel yapısına baktım. Birde yönetim kadrosuna. Sanki bizim takım , kimse yanlış anlaması Darülaceze takımı görüntüsünde. Ya Arnavutköyspor yönetimi. Öylemi herkes taşın altına elini koymuş. Para ise para, maneviyat ise maneviyat.  Hepsi mevcut. Ancak Karasuspor’da bir Yılmaz Ekşi , hepsine bedel bir görüntü sergiledi duruşu ile. Bu anlatmak istediğim sadece anlaşılması açısından çok da önemli değil. Anlamayan anlamasın. Ama futbol ve Karasuspor içinde ahkam kesmesin yeterli.


Saatler 14:30’u gösterdiğinde maçın Trabzon’lu hakemi Muzaffer Öztürk’ün başlama düdüğünü ile start verildi. Oyuna iyi başlayan Sarı-Kırmızılı ekibimiz , ilk dakikalarda ataklarını sürdürdü. Ama gol yollarında başarılı olamayınca Arnavutköy Belediyespor ,27nci dakikada bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Bizim ataklarımız devam ederken Atom Karınca Mert , 31nci dakikada mükemmel bir vuruşla skoru 1-1’re taşıdı.


İlk devre bu şekilde biterken , ikinci devre Karasuspor’u baskı altına alan ev sahibi ekip , gol yollarında beceriksizdi. Bir başka anlamda ise Karasuspor’un defansı yerinde müdahaleler ile gole izin vermedi. Sarı-Kırmızılı ekibin, rakibine oranla son 15 dakikada daha ofansif olması , golü araması baskı kurması görülmesi gereken futbol güzelliğinde idi.


Arnavutköy Belediyespor kalecisi Anıl’ın da hakkını yememek lazım. İki güzel kurtarışla rüştünü ispatladı. Bir kaleci olarak ve 90 dakika sonunda ekipte 1-1 kalarak , sahadan birer puanla ayrıldılar. Neyse biz gelelim bizi ilgilendiren konumuza. Elbet bu sonuç bizim için çok iyi.  Karasuspor , Bölgesel Aamtör Ligin bitimine (BAL), Serdivanspor’a 4 , Adapazarıspor’a 5 puan fark atmış oldu.


Böylelikle , kısacası kalan iki maçta Karasuspor’a 3 puan yetiyor ligde kalmak için. Tüm futbolcu kardeşlerime güvenim sonsuz. Kalan iki maçta 6 puan alarak , Sakarya takımları arasında ilk sırayı paylaşarak , şimdiden gelecek sezonun planını yapacaklar.


Çok önemli bir not. Geçtiğimiz hafta yaptığımız futbolcu değerlendirmesinde sevgili kardeşim Kaptan Cihat Ekşi için , amele sözcüğünü kullandım. Kimse bunu yanlış anlamasın. Kendisi gerçek bir Karasuspor sevdalısı. Karasuspor için her şeyini verecek bir gönüllü anlamında kullandım. Böyle bilinirse sevinirim. Şen ve esen kalın.

YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...