Cuma, Nisan 11, 2014

Penaltılarda gülen taraf Fenegücü oldu

İstanbul U14 Ligi Türkiye Birinciliği Elemesi ilk tur tur maçında Dolayobaspor ile Fenergücü takımları Yenisahra  Stadında karşılaştılar.

Berkay Yazıcı, Hakkı Sezgi Kayar ve Yağız Gönültaş hakem triosunun yönettiği ve normal süresi 0-0 biten karşılaşmada seri penaltı atışları sonucunda 4-3'lük skorla gülen taraf ve turu geçen Sarı Lacivertli ekip Fenergücü oldu.

U14 Gruplarını şampiyon tamamlayan her iki takım da maç öncesi şampiyonluk kupalarını TFF Yetkilisininden mini bir tören ile aldılar.

Kadiköy Yeni Sahra Stadında oynanan karşılaşmanın  8. dakikasında Fenergücü'nden Furkan Kaya rakip kaleciyle karşı karşıya kalıp topu auta attı. Her iki takımda dikkatli ve hata yapmak istemiyordu. Dolayobaspor sağ ve sol kanatlardan pozisyon üretmeye çalıştı, yaptığı etkili ataklarda Fenergücü defansı başarılıydı. Karşılıklı geçilen ataklarda gol sesi çıkmayınca ilk yarı başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Maçın ikinci yarısına iki takımda hızlı başladı oyun, tempo ve heyecan olarak üst noktaya ulaştı. Her iki takımda gol pozisyonları ürettiler. Eşitlik bozulmayınca maç uzatma olmadan penaltı atışlarına gitti.

İlk beş penaltı atışında iki takımda ikişer penaltıyı gole çeviremedi. Seri penaltı atışlarında Fenergücü topu ağlara gönderdi. Dolayobaspor kalecisinin kullandığı penaltıyı kurtaran Fenergücü kalecisi Talha Efendioğlu turu takımına getirmiş oldu. Maç sonunda büyük sevinç yaşayan sarı lacivertli ekip üzülen rakip arkadaşlarınıda kucaklayarak örnek bir davranış sergilediler. 2. tura yükselen Fenergücü  bu turda İst.Gençlerbirliği ile eşleşti.


Yerel Futbol Sitesi

[gallery link="file" ids="120555,120554,120553,120552,120556,120557,120558,120559"]

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...