Perşembe, Nisan 17, 2014

'Sporu boğaz kıyısından yönetmeyeceğiz'

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) Başkan Adayı Seymen Gençtürk, amatör sporu İstanbul’dan dünyaya açacaklarını, Boğaziçi’nde yalılarda oturarak sporu yöneten anlayışa dur diyeceklerini söyledi.



'İstanbul sporuna demokrasi gelecek'
Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Birliği’nin toplantısıyla, seçim kampanyasını başlatan Gençtürk, önemli mesajlar verdi. Gençtürk şöyle konuştu:
“Küçükçekmece’den seçim kampanyamızın startını veriyorum. Burası benim ilçem ancak daha önemlisi, burada başlatıp uyguladığımız ve sonunda başarılı olduğumuz bir model var. Sporda Küçükçekmece modelini, İstanbul için uygulayacağız ve hep birlikte uygulayacağız. Artık Boğaz’a bakarak, spor yönetimi olmayacak. Spora inananlara yola çıkacağız. Yani sizin gibi bu işin emekçileriyle. Özetlemek gerekirse, İstanbul’da spora demokrasi gelecek. Futbol İl Temsilcileri seçimle gelecek. Atama dönemini kapatıyoruz. Amatör Spor kulüplerimiz için tam donanımlı hastanemiz olacak. Kulüplerimize kalıcı gelir kazandıracağız. Profesyonel spor kulüplerinin İddaa’dan aldığı gelirlerden pay alacağız ve amatör spor kulüplerimize dağıtacağız. Bizim dönemimizde bürokrasi sıfıra inecek. Git yarın gel diye bir şey lügatımızda olmayacak. Biz veren el olacağız alan el değil. Berlin’de, Madrid’de, Paris’te amatör spora nasıl bakılıyorsa bizde de aynısı olacak. Biz İstanbul amatörüne itibar kazandırmaya geliyoruz.”


İASKF Başlan Adayı Seymen Gençtürk, yaklaşık 100 katılımcının önünde konuşmasını tamamlarken, çok sayıda soru ile amatör sporu nasıl yöneteceğine dair mesajlar verdi. Gençtürk bundan sonra İstanbul’un her iki yakasında delegelerle buluşup projelerini aktaracak.


Gençtürk'ün açıklamalarından satır başları şöyle:
- Burada yetişmemizin dışında asıl önemli olan, ilçemizden çıkan MODELDİR. AMATÖR SPORDA KÜÇÜKÇEKMECE MODELİNİ UYGULADIK VE BAŞARILI OLDUK. BU MODELİ BİRLİKTE BAŞLATTIK, UYGULADIK VE HAYATA GEÇİRDİK. ŞİMDİ BU MODELİ ÖNCE TÜM İSTANBUL’A SONRA TÜM TÜRKİYE’YE UYGULAMA ZAMANI...


* Yıllarca amatör spora yanlış bakmışız! Sporu tabanda değil de tavanda örgütlemeye çalışmışız. Bunun doğru olmadığını geç de olsa anladık. Amatör spor bir taban hareketidir. Türkiye’nin gözbebeğinde bir kentteyiz. Bir zamanlar Türkiye’nin önemli amatör ve elit sporcuları bu şehirde yetişirdi. Ancak İstanbul amatörü eskisi gibi sporcu yetiştirmiyor; bir başarı hikâyesi üretemiyor. Artık yeni bir Nihat, dünyanın tanıdığı bir Arda çıkaramıyoruz.


Yeni slogan hazır
 Bu şehir spordaki potansiyelini bizlerle kullanacak. Gizli kalan gücünü yeniden keşfedecek. Futbol sen bizim her şeyimizsin diye çok güzel bir slogan var. Biz bu sloganı AMATÖR SPOR DÜNYASI SEN BİZİM HER ŞEYİMİZSİN diye değiştireceğiz.


- Amatör kulüplerimizde, futbolun yanında diğer şubelerini açmaları için teşvikler vereceğiz.
- Her şeye birlikte karar vereceğiz. Birlikte yöneteceğiz. İstanbul’un 39 ilçesindeki tüm spor kulüplerindeki spor emekçisi arkadaşlarım bilmelidir ki, amatör spor dünyasının patronları kendileridir.
- İstanbul’un çatı kuruluşu İASKF’de biz vekiliz, o makamın sahibi aynı zamanda o amatör spor kulübünün maddi manevi destekçisi olan başkan ve yönetici kardeşlerimdir.


 - Ben sizi BİRLİKTE YÖNETMEYE DAVET EDİYORUM. BİZ OLURSAK BAŞARABİLİRİZ. BİZ OLURSAK, İSTANBUL AMATÖRÜ, TÜRKİYE AMATÖRÜNÜN VİTRİNİ OLUR. HAYDİ, BİR OLMAYA, BİZ OLMAYA


HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE


[gallery columns="5" link="file" ids="122067,122068,122069,122070,122071,122072,122073,122066"]

1 yorum:

murat yılmaz dedi ki...

bu sporu seven arkadaşımızı tanımıyorum ama projolerini daha önce bu site vasıtasıyla okuma fırsatına erişmiştim.özellikle futbolda yaş saçmalığını kaldıracaği için ve koltuğa yapışıp 30 senedir Türk futbolu için bir tane somut birşey elde etmeyen adamları seçimle seçeceği için oyumu bu ekibe vereceğim.

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...