Cuma, Nisan 18, 2014

Beşiktaş Kulüpler Birliğinde Başkan, Üzümcü oldu

Beşiktaş ilçesinde Amatör Kulüpler Birliğinin ilk Olağan Genel Kurulu, Boğaziçi Spor Kulübü lokalinde birliğe üye spor kulüplerinin katılımı ile gerçekleşti.



Genel Kurulda Divan Kurulu Başkanlığını Boğaziçi Spor Kulübü Başkanı Recep Aynacı yaptı. Seçime tek liste ile giren Suat Üzümcü Başkanlığa seçildi.


 


Beşiktaş Kulüpleri Birliğinin çiçeği burnunda Başkanı Suat Üzümcü'yü sizler için hem tanıtmak hem de hedeflerini öğrenmek için kısa bir söyleşi yaptık.


 


Suat Üzümcü bizlere kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
1980 yılında Giresun Çamoluk doğumluyum. Beşiktaş İlçesi Arnavutköy semtinde ikamet etmekteyim. Eski bir sporcuyum, Boğaziçi Spor Kulübünde futbol oynadım, futbol oynadığım dönemin başkanı olan Sayın Fahrettin Kahveci ve Sayın Kadri Kranda tarafından Alt yapı hocalığı görevine getirildim, İkiz kardeşim Levent Üzümcü ile birlikte tam 25 yıldır Boğaziçi Spor Kulübüne hizmet ediyoruz.


 


Kulüpler Birliğini nasıl kurdunuz. Bildiğim kadarı ile en son kurulan Beşiktaş İlçesi oldu
Yıllar öncesinden kurulmak istenmiş ama bazı sebeplerden dolayı kurulamamış olması İlçemiz için büyük bir eksiklikti. Bu doğrultuda ilk adımı atarak İlçemizin köklü kulüplerinden Dikilitaş Spor Kulübü'nde Başkan Vekili Sayın Nuri Neşeli'ye konuyu açtım, kendiside her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyince İlçemizdeki diğer Amatör Kulüpleri ile temasa geçmeye başladım. İlçemizdeki 13 Amatör Spor Kulübü'nün 11 tanesi bu oluşuma kayıtsız destek verdiler. Etiler, Gerçek Kuzey, Simurg, Yıldız, Kuruçeşme, Muradiye, Ortaköy, Boğaziçi, Ulus, Akatlar, Dikilitaş Spor Kulüplerinin katılımı ile oluşuma karar verdik. Leventspor ile Etiler Kartal Spor Kulüpleri oluşumda yer almak istemediler, biz onların katılması için çok uğraş verdik ama istemediler.


 


En Genç Kulüpler Birliği Başkanısınız herhalde?
Evet. 34 yaşındayım en genç Kulüpler Birliği Başkanıyım, aslında Başkanlık gibi bir hedefim yoktu ilçemizdeki diğer Amatör Spor Kulüpleri başkanları teveccüh gösterdiler, bu oluşumu başlattın bu uğraşların sonucunda "senin başkan olman yakışır" dediler ve her zaman yanımda olacakları belirttiler, buda beni çok mutlu etti. Yönetim kurulunda birbirinden değerli ağabeylerin bulunmakta onların bu güvenini boşa çıkarmamak için mücadelemi sürdüreceğim.


 


İlçenizdeki Spor Tesisleri hakkında bilgi verir misiniz?
Tesisleşme açısından diğer ilçelere göre baya geri kaldık, sadece Amatör maçların oynandığı saha olarak Beşiktaş Çilekli Tesisleri bulunmaktadır. Bize bu konuda İASKF Başkanı ve TASKK Başkanı olan Sayın Ali Düşmez Bey ile Mart ayında Orhan Saka Amatörler Evinde bir görüşmemiz oldu. Ali Düşmez elinden gelen ne yardım olursa yapacağının sözünü verdi. Bu arada en kısa sürede Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Sayın Murat Haznedar ile de bu konuyu randevu alarak görüşeceğiz.


 


Yönetim Kurulu
1. Suat Üzümcü (Boğaziçi Spor Kulübü)
2. Nuri Neşeli (Dikilitaş Spor Kulübü)
3.Cenk Temelatan (Geçek Kuzey Spor Kulübü)
4. Abdülkadir Yenen (Kuruçeşme Spor Kulübü)
5. Turhan Topal (Yıldız Spor Kulübü)
6. Halil Hacıhaliloğlu (Etiler Spor Kulübü)
7. Ali Necdet Akmancı (Muradiye)
8. Muzaffer Fatih Çankaya (Ortaköy Spor Kulübü)
9. Erdal Cengiz (Simurg Spor Kulübü)


 


Denetim Kurulu
1. Kadri Kranda (Boğaziçi Spor Kulübü)
2. Ömer Saltuk Toksoy (Ulus Spor Kulübü)
3. Yıldırım Tükenmez (Akatlar Spor Kulübü)


 


HABER: MURAT NAZİK
KAYNAK: http://www.sehriistanbul.com.tr

1 yorum:

İbrahim Çelik dedi ki...

Beşiktaş Kulüpler birlği Başkanlığına seçilen sayın Suat Üzümcüyü tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Selam ve sevgilerimi sunuyorum.

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...