Pazartesi, Nisan 14, 2014

BAL için son düdük bekleniyor

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu 13. hafta müsabakalarıyla sona erecek ama heyecan son düdükle beraber bitmiyor haliyle. Umudunu kaybetmemiş takımlar heyecanla BAL'den gelecek rakiplerini bekleyecekler.



Leventspor dışındaki takımlardan ikisi veya üçü daha için bir sezonun karşılığı olan BAL biletini kapabilmek için rakipleriyle amansız bir 90 dakika oynayacaklar. Burada futbolun ve sporun güzelliğini hep beraber yaşayacağız. İki müsabaka dışında 'Şu maça gideyim' lüksümü zde olamaz. Yedi müsabakanın beşi tam bir final havasında. Nedir bu müsabakalar dediğimizde; Tunaspor-Sarıyer Yenimahalle SK, Modafen-Erokspor, Kartal Belediyespor-Avcılar Belediyespor, Çengelköyspor-Feriköyspor, Albayrak-İFA.


Bu maçları oynayacak olan 10 takımın bazıları maç kaybettikleri an BAL'a çıkma şanslarını tamamen tüketirken üst sıradakilerin puan avantaları kendileri hem Bal ligi için hem, de Play of için zorlamaktadır. Burada son maçlarını oynayacakları takımları tek, tek inceleyemeyiz rakipleri ile aynı kaderi paylaşmaktadırlar.


Tunaspor ile Sarıyer Yenimahalle takımları arasındaki maçta Sarıyer’e mutlak galibiyet şart. Diğer neticeler Tunaspor'a tur şansı getirebilir. Modafen ile Erokspor tam bir final oynayacaklar kazanan BAL'a yükselme şansını kazanacaktır. İFA mutlak galibiyet için mücadele edecektir.Üç puan kendisini Bal ligine taşıyacağı için diğer sonuç kendisini memnun edemez.Zaten başka netice düşünemiyorlar. Avcılar Belediyesi galibiyet istiyor ama beraberlik bile kendilerine play-off yolunu açacağı için mutlak puan alabilmek için sahaya çıkacaktır.Sarıyer Yenimahalle son düdüğe kadar mücadelesini bırakmayarak diğer sonuçları da bekleyecektir.


Kritik olduğu kadar duygusal maçlardan biri de Çengelköy-Feriköy mücadelesidir. Aynı gruptan çıkan iki rakip bu kez BAL için kozlarını paylaşacak. Çengelköy daha önceden garantiledi, Feriköy de galip gelip yükselmenin hesaplarını yapıyor. Feriköy üç puan alsa play-off oynama şans ıda diğer rakiplerin durumuna bağlı olacak.


İşte bir sezonun yorgunluğunun tadını çıkarabilmek için takımlarımız son kez bu ligde sahaya çıkarken BAL umudunu yitirmeyenler play of içinde hazırlıklarına devam edecekler. Şimdiden BAL yolcularına başarılar diliyorum. Kolay değil bir sezon boyunca başarı için mücadele edebilmek .Yolunuz açık puanlarınız bol olsun değerli arkadaşlarım.


 YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası 2. Tur Sonuçları

 Türkiye U16 Futbol Şampiyonası'nda 2. tur, 4 grup merkezinde oynanmaktadır...