Çarşamba, Nisan 16, 2014

Ali Düşmez teşekkür etmeli!

Geçtiğimiz hafta içinde İASKF’ye adaylığını açıklayan Seymen Gençtürk’ün kurmaylarından olan Yetkin Karakaş, Silivri kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile bir araya gelerek yaklaşan seçim öncesinde destek istedi.



Yaşanan toplantının haberini okumuşsunuzdur. Haberde “Silivri tek ses tek yürek” oldu diye de başlık atmıştım. Bu zamana kadar hem yaptığım haberlerin hem de yazdığım yazıların sonuna kadar arkasındayım. Özellikle yazdığım yazılarda ister beğenirsiniz ister beğenmezsiniz çoğunlukla haklılığım çoğunluktadır.


Üstte okuduklarınızı dilerseniz şahitlerle de destekleyebilirim. Öyle söylediklerini inkar edenlerle de işim olmaz bu saatten sonra.


Bilindiği üzere Ali Düşmez’in liste sunamadan geçirilen bir Sait Yücel dönemi vardı. Bu kongreye katılmayanların bile oy kullandığı tespit edilmiş olduğu karara bağlanmıştı. İstanbul’da kongreye katılmadığı halde listede katılım sağladı diye imzası olan kulüplerden sadece Silivri kulüpleri itirazda bulunarak mahkemede şahitlik yapacağını bildirmişti. Hatırlayanlar hatırlar, hatırlamak istemeyenler ise işine gelmediği için hatırlamaz.


Teşekkür etmeliler
Durum aslında bu değil. Burada Ali Düşmez’in yanında dik olarak duran Silivri kulüplerini bir kez olsun teşekkür aramadığını hatırlatmak isterim. Dik duruşlarından dolayı bir teşekkür bile çok görülen Silivri kulüpleri ardık adam yerine koyulmak isteniyor. Bence Ali Düşmez ve ekip arkadaşları projelerini anlatmak için Silivri’ye geldiklerinde ilk yapacakları iş kuru bir teşekkür olmalıdır.


Bir dönemdir Ali Düşmez İASKF başkanlığını idame ettiriyor. Hayırlı olsun. Bu geçen süreçte Ali Düşmez yönetimindeki ekip İstanbul kulüplerine ne kadar maddi yardımda bulunmuştur. Bulundularsa şayet bu kulüplerin isimlerini verebilirler mi? Bu maddi yardım lige katılım payları, malzeme yardımları, oyuncu transfer paralarının İASKF tarafından ödenmesi gibi de adlandırılabilir.


410 milyon maaş ödemesi yapılıyor
Değerli İstanbul’un kulüpleri acaba İASKF’nin yıllık maaş harcamasının ne kadar olduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaklaşık yıllık 410 milyon maaş ödemesinin yapıldığı öne sürülüyor. Fabrika çalıştırsanız bu kadar ödemezsiniz belki. Küçük bir binada kim ne kadar çalışıyor bunların da bir açıklanması vardır ve beklenir değil mi? Hemen herkesin dilinde olan bir konu daha var. Özellikle İstanbul’un Anadolu yakasında var olan bazı kulüplerin lige katılım bedellerinin İASKF kasasından ödendiği iddia ediliyor. Bir açıklama yapılıp bunların da aydınlığa çıkması gerekmez mi?


Paralar bloke edilmişti
Hatırlarsınız Sait Yücel’in şaibeli olarak seçildiği kongrenin ardından İstanbul’un paraları bloke edilmişti. Bir dönem boyunca İstanbul’un hak ettiği para ortalama 2 trilyon eski parayla. Bu para Ali Düşmez başkanlığa seçildikten sonra çözüldü ve hak sahiplerine dağıtımı için verildi. Benim merak ettiğim bu bloke edilen para hangi makbuzla kimlere devredildi. Asıl konu olanı ise bu paranın akıbetini de seçimler boyunca yapacağı konuşmalara ekleyiversinler lütfen ki akıllarda kötü şeyler kalmaması adına.


Son olarak Murat Yapraklar
Kim bu Murat Yapraklar? İASKF Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı. Kendisiyle tanışmam pek şık olmamıştı sonrasında ise tanıdıkça bana anlatılanların da dışında adamlığını görmüştüm. Mali İşlerden Sorumlu bir başkan yardımcısı neden istifa eder? Yine mali işlerden sorumlu bir başkan yardımcısı acaba görevde kaldığı süre boyunca kaç tane resmi belgeye imza atmıştır?


YAZI: ENGİN AKIN

1 yorum:

metin dedi ki...

Sayın yazar, hariçten çok güzel gazel okuduğun kaleminden belli. Yalnız seni dolduranlar yanlış bilgi vermiş. İstifa etti dediğin kişiler yönetimden istifa etmemişler ve halen görevlerine devam ediyor. Senelerdir Amatör Sporun içindeyim. İlk kez işler bu kadar düzgün giderken taşıma ve yanlış bilgilerle düzene çomak sokma. Eleştirilecek şeyler olursa seninle birlikte ben de en bü-yük muhalif olurum merak etme. Tam bilmeden kimselere haksızlık yapma. Kul hakkı yiyenler iflah olmaz sakın unutma. amatör camia bu tür davranışları affetmez

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...