Cumartesi, Mart 15, 2014

Bu heyecan son düdüğe kadar devam edecektir

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu müsabakaları her hafta heyecanı artarak oynanırken henüz bir kopma olmadı.



Her takımın oynayacağı beş müsabaka bulunmakta ve olası 15 puan onları beklemekte. Bu ligin güzel tarafı favorisinin olmaması, buna hiçbir takım izin vermiyor. Bir haftadan fazla liderlikte kalamıyorlar. Önceki yorumlarımda belirttiğim gibi aşağıdan gelen takımlar daha tehlikeliler.


Çengelköy gecen senenin hatasını tekrarlamadan daha temkinli ve daha çok koşan bir takım hüviyetinde mücadelesini sürdürmekte. Leventspor'un dezavantajı bu ligin favorisi olmasıdır. Oynadığı sekiz maçın beşini kazandı üçünü rakipleri kazandı. İFA Spor'un tek hedefi var. İlk dört, olmazsa da play-off oynama şansını sürdürmek. Bunun için büyük mücadele vermekte. Ligin diğer favorisi Feriköy'un fikstürü zorlu. Ya Feriköy rakiplerinin BAL şansını bitirecek ya da rakipleri tersini yapacak.  Avcılar Belediyespor ve Tunaspor oynadıkları güzel futbol ile hedeflerine ulaşacak güçteler. Tabii zorlu rakiplerini geçebilmek şartıyla. Modafen öyle istekli ki... Lakin tribün biraz daha sakin olabilmeli çünkü rakipleri onları artık çözdü ve tanıdı, güçlerini biliyorlar. Albayrak geriden yukarıya çıkmaya başladı ve bu işi sabırla beceriyorlar. Bir de takım maç içerisinde artık çözülmüyor, bu da başarılarında önemli etken.


Erokspor artık kazanmaya ve puan toplamaya başladı tıpkı Sarıyer Yenimahalle gibi ama alabileceğiz dedikleri üç puanı ancak bu hafta birini alabildiler. Kolay rakip yok. Küçükköyspor nedense kendisine taraftarların inandığı kadar inanamamış yoksa biraz gol kısırlığını yenebilseler yerleri çok yukarıda olacaktır. Daha önlerinde 15 puan ve beş rakip kendilerini beklemekte. Kartal Belediyespor daha kendisini toparlayamadı nedense? Nişantaşı bu lige bir türlü adapte olamadı ve tek farklı yenilgilere isyan ediyorlardır. İncirtepe aynı Nişantaşı gibi henüz bu lige ısınamadı.


Yorumlarda bu ligin favorisi yoktur diye belirttim ve çok acıdır ki böylesine bir renkli ligde genç yıldız futbolcu adaylarını pek göremedik. Eskiden İstanbul Şampiyonası dendi mi Türkiye’deki profesyonel kulüp temsilcileri İstanbul’a akın ederek futbolcu transfer ederlerdi. Ne olduda bu lig bu heyecanı kaybetti? Usta ayakların arasında kulüplerimizde parlayacak, kendisini gösterecek genç yetenekler mi yok? Bence var ama nedense oynatılamıyorlar. Böylesi turnuvalarda bu genç yeteneklere forma vermek oynanan lige renk getirir. Her hafta liderin ve sıralamanın değiştiği bu renkli İstanbul Klasman Grubu'nda tekrar ediyorum favori yoktur. Maçların son düdüğü çalana kadar bu heyecan sürecektir.


YAZI: ORHAN BUDAK

4 yorum:

Devriye dedi ki...

Sayın Orhan bey İfa spor'un tek hedefi şampiyonluktur. Bizim adımıza yazar gibi yazmışsınız. İfa spor 9 futbolcu transfer etti sadece yükselme maçları için hepside takımlarının en iyi oyuncuları idi. Her maça galibiyet pirimi veriyoruz yükselme maçları için. Ayrıca İfa sporla ilgili hiç bir tahmininiz tutmadı levent maçı hariç. leventte orta karışık bi şutla tesadüf gölü atarak ifayı yendi yoksa maçın hakkı beraberlik idi.

bulent dedi ki...

Orhsn baba özledik senii

Bilgin Budun dedi ki...

Leventspor grubunu ne yapar yapar şampiyon tamamlar. Albayrak, İncirtepe, Feriköy, Nişantaşı kalan maçları. Feriköy maçından beraberlik alır, gerisinin hepsini kazanır, 10 puan kapar. 18'de elde toplam 28 puanla şampiyon olur. Bunu bir kenara not alın. Unutmayın!

Bilgin Budun dedi ki...

SÜPER AMATÖR LİG KLASMAN GRUBU'NDA SIRALAMA BÖYLE BİTECEK! 1. Levent (28 puan), 2. İFA (26 puan), 3. Çengelköy (25 puan), 4. Feriköy (24 puan), 5. Avcılar B. (24 puan) son yazdığım iki takım averajla yer değiştirebilir. 6. Bayrampaşa Tuna (22 puan) toplar. LEVENTSPOR: Albayrak, İncirtepe, Nişantaşı'ndan 3'er puan Feriköy'den 1 puan alır. İFASPOR: Erok, Albayrak'tan 3 puan Küçükköy ve Tuna'dan 1 puan alır. ÇENGELKÖY: Küçükköy, Albayrak, İncirtepe'den 3 puan Feriköy'den puan alamaz. FERİKÖY: Modafen, Kartal B., Çengelköy'den 3 puan Levent'ten 1 puan alır. AVCILAR BELEDİYE: Sarıyer Y.Mh., Kartal B., Modafen'den 3 puan B.Tuna'dan 1 puan alır. BAYRAMPAŞA TUNA: Erok, Albayrak'tan 3 puan Avcılar B. ve İFA'dan 1 puan alır. Bu yazdıklarımı iyice not edin. Tahmin nasıl yapılıyor görün...

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...