Salı, Mart 11, 2014

Amatörün doktorundan maçlara teşhis (4)

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu maçlarına teşhis koymaya gelen Doktorumuz, hafta içi mesaisinde bizlerle. Doktorumuz uyarıyor: Havalar soğudu, maçlara giderken sıkı giyinin bana bu güzel maçları yorumlamaktan başka iş çıkarmayın!


7.haftada oynanan karşılaşmalarda sürpriz skorlar alındı. Levenspor’un İFA’yı yeneceğini ve fazla golün atılmayacağını düşünüyordum. Leventspor maçı 2-0 kazandı, 2.golü de 90+3’de kaydetti. Haftanın en zor maçını doğru tahmin etmenin gururunu yaşıyorum. Avcılar Belediyespor’un Nişantaşı FK’yı yeneceğini düşündüm ve öyle de oldu. Sarı-Siyahlılar 3-0 öne geçmesine rağmen etkili oyuncularını kulübeye alınca maç bir anda 3-2 oldu. Bayrampaşa Tuna-İncirtepe maçında kazanan olmaz dedim Tunaspor zorlu maçtan 2-1 galip ayrıldı. Haftanın en flaş skoruna da Sarıyer Yenimahalle imzasını attı. Sarıyer temsilcisi geçtiğimiz haftanın flaş takımı Albayrakspor’u 5-2 yendi. Küçükköy'de ise işler iyi gitmemeye devam ediyor. Modafen, Yeşil-Siyahlılar'ı 2-1 yenmeyi başardı. Erokspor ile Feriköy maçında gollü beraberlik çıkar dememe rağmen maçtan gol sesi çıkmadı ve en azından beraberliği tahmin ettim. Çengelköyspor da son dakika golüyle Kartal Belediyespor’u yenilince Kartal temsilcisinde işler kötü gitmeye devam etti.


Gelelim bu haftaki tahminlere.


Albayrak-Modafen: Albayrakspor farklı bir yenilgi aldı ve oldukça moralsizler. Ama bu lig moralsizliği affetmez. O yüzdendir ki maçı unutup hemen bir başka hazırlanmaları gerekir. Modafen ise Küçükköyspor galibiyeti ile Çengelköy yenilgisini unutturup adeta yeniden doğdu. Modafen'in bu maçı da kazanacağını düşünüyorum. Kırmızı-Siyahlı ekip adından söz ettirmeye devam edecek.


Nişantaşı FK-Erok: Nişantaşı artık maç kazanamamayı alışkanlık haline getirdi. Üzerlerinde oldukça büyük baskı olduğu kesin. Erokspor’un da inişli çıkışlı grafiği devam ediyor. Bir türlü seri yapamadılar. Puan sıralamasına göre bakılırsa Nişantaşı FK, tabiri caizse son barutunu atacaktır. Ama bana hiç de öyle bir ışık vermiyorlar. Erokspor’un bu hafta kazanma vakti geldi. Sarı yeşilli takım kazanır.

Feriköy-Bayrampaşa Tuna: Feriköyspor da inişli çıkışlı bir grafik çiziyorlar. 7 maçta 3 kez galip geldiler ve son 2 maçta da galip gelemiyorlar. Bayrampaşa Tunaspor  hafta sonu 40.yılını kutladı. Son hafta da İncirtepespor’u 2-1’le geçtiler. Zorlu bir maç olacağı kesin. Çünkü iki takım da sert futbolu seviyor. Feriköy zor da olsa kazanır.


Küçükköy-Kartal Belediyespor: Küçükköy hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. 7 maçta 1 kez kazandılar o da tek gollü Erok galibiyetiydi. Son hafta maçında Modafen'e 2-1 yenildiler. Bu hafta son şanslarını kullanacaklar. Kartal Belediyespor iyi bir takım olmasına rağmen son 4 maçını kaybederek kötü bir grafik sergiledi. Küçükköy için galibiyet zamanının geldiğini sürekli vurgulamama rağmen bir türlü istenilen olmuyor. Hafta içinde Vefa Stadı’nda seyircili olacak maçta Küçükköy ya kazanacak ya da işi bir hayli zora sokacak. Küçükköyspor kazanır.


Avcılar Belediyespor-İFA: Avcılar Belediyespor ligin ilk haftasında Leventspor’a farklı yenildikten sonra ligin tozunu atmaya devam ediyor. Peş peşe galibiyetlerle camia güven kazandı. 14 puanla 2.sıradalar. Nişantaşı önünde 3-0 öne geçtikten sonra önemli oyuncularını kenara çekince heyecan yaşadılar ancak 3-2 kazanmasını bildiler. İFA takımı da Leventspor’a 2 golle mağlup oldu. Kora kor mücadelenin yaşandığı maçtan sonra yine zorlu bir maça çıkacaklar. Bu maçta kazanan olmaz.


Esenyurt İncirtepe-Sarıyer Yenimahalle: Esenyurt İncirtepe bir türlü kazanamıyor. Kaybediyorlar ama kolay kolay pes etmiyorlar. Sarıyer Yenimahallespor da Levent’e farklı yenildikten sonra çıkışa geçti. Son 3 maçında kaybetmediler. Basamakları bir bir tırmanıyorlar. Bu maçı Sarıyer temsilcisi tek farklı üstünlükle kazanacağını düşünüyorum.


Çengelköy-Levent:  Haftanın izlenilesi en zorlu maçlarından bir tanesi.  Leventspor, grupta yenilmeyen İFA takımını 2 golle geçmenin mutluluğunu yaşıyor. Çengelköyspor ise son dakika golüyle adeta ikramiye çıkmış gibi sevindi. Leventspor zorlu maçları iyi oynuyor. İki formda ekibin karşı karşıya geleceği maçı yine Levent kazanır diye düşünüyorum.


 Bu hafta içi oynanacak olan maçları CORE Projesi kapsamında maçlarda İstanbul ve yurt genelinden Süper Lige aday Hakem ve Yardımcılar görev yapacaklar. Tartışmalı gollerin yaşanmayacağı, hem oynayanlar hem izleyenlerin zevk alacağı, sonunda herkesin centilmence tebrik edeceği bir hafta sonu diliyor; tüm takımlara, hakemlerimize, saha komiserlerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum.

2 yorum:

ahmet eren dedi ki...

2.amatörede lig sonucu için genel bir grup değerlendirmesi yapsanız mükemmel olur.

Bilgin Budun dedi ki...

Doktor Bey, gerçekten amatör doktormuşsun 7 maçın tahmininden 2 tanesini tutturmuşsun :)... Onlar da Erok ve Feriköy maçları tutmuş :)

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...