Pazartesi, Ocak 13, 2014

Yeşilova Esnafspor Süper'e doğru...

İstanbul 1. Amatör Lig 4. Grup'ta Yeşilova Esnafspor, sahasında Abide-i Hürriyetspor'u 4-2 yenerek şampiyonluk için büyük avantaj yakaladı. Yeşil-Beyazlılar haftaya İkitellispor'u yenerse şampiyon olacak. 



Küçükçekmece Yeşilova Kemal Aktaş Stadı'ndaki maçı Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı ve İASKF Başkan Adayı Seymen Gençtürk, Karadenizspor Kulübü Başkan Vekili ve İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Şenyurt Topal, Bezirganbahçespor Kulüp Başkanı Hayati Yolcu, Yeşilova Esnafspor Kulüp Başkanı Ahmet Ulaş ve yöneticilerin yanı sıra kalabalık bir taraftar topluluğu izledi.


Ev sahibi için şampiyonluk, konuk takım için ligde kalma yolunda büyük önem taşıyan maç heyecan içinde geçti. 16. dakikada ev sahibi Yeşilova Esnafspor'da Ozan sol taraftan aldığı topla hızla rakip ceza alanı içine girdi, sert şutunda top kalecinin sağından  ağlara gitti: 1-0.
44'te Mustafa, Abide-i Hürriyetsporlu savunma oyuncusu tarafından ceza alanında düşürüldü ve karşılaşanın orta hakemi Serhat Tan penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Aykut Gezer kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlara yolladı ve skoru 2-0 yaptı, ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu.


Esnafspor 10 kişi kaldı, Hürriyet farkı bire indirdi
53'te Esnafspor'un başarılı oyuncusu Ozan rakibine arkadan tekme atınca karşılaşmanın orta hakemi Serhat Tan direkt kırmızı kartla Ozan'ı oyun dışı bıraktı.
69'da İsmail’in sert şutu Yeşilova Esnafspor’unun üst direğinde patladı.
78'de Abide-i Hürriyetspor serbest vuruş kazandı. Kaleyi karşıdan görecek şekilde topun başına geçen Gökhan’ın sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Berkcan'ın bakışları arasında ağlara gitti: 2-1

Son bölümde fark geldi
83'te Bora'nın aşırtma vuruşunda top ağlara gitti ve Yeşil-Beyazlılar yeniden farkı ikiye çıkartarak skoru 3-1 yaptı.
87'de Sercan sağ taraftan topu getirdi ve takım arkadaşı Tayfun'a pasını verdi. Başarılı futbolcunun şık vuruşunda skor 4-1 oldu.
89'da Abide-i Hürriyetspor'da ilk golün sahibi Gökhan kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 4-2


Maç gerildi, tribünler boşaltıldı
Müsabakanın uzatma dakikalarında Abide-i Hürriyetsporlu Abdullah kırmızı kart gördü. Abdullah gördüğü kart sonrası Yeşilova Esnafspor tribünlerine el kol hareketi yapınca tansiyon bir anda yükseldi. Karşılaşmanın hakemi oyunu durdurup emniyet istedi ve tribünlerin boşaltılmasını talep etti, aksi takdirde maçı devam ettirmeyeceğini beyan etti. Tribünlerin boşaltılması ve emniyet güçlerinin gelmesiyle müsabaka tamamlandı.


Esnaf için son 90 dakika
Altıntepsi Makelspor'un da Beyoğlu Yeniçarşıspor deplasmanında puan kaybetmesiyle zirvede tek başına kalan Esnafspor, gelecek hafta deplasmanda İkitellispor'u yenerse tarihinde üçüncü kez Süper Amatör Lig'e yükselecek.


Abide-i Hürriyet sıkıntıda
Lig maçlarını tamamlayan Abide-i Hürriyetspor ise artık gelecek haftaki Yedikulespor-Gültepe Özgençlikspor maçını bekleyecek. Eğer bu maçı Yedikule kazanırsa Kağıthane temsilcisi 2. Amatör'e düşecek.


Maç sonu 2 kırmızı kart
Müsabakanın bitiş düdüğünden sonra Abide-i Hürriyetsporlu futbolculardan bazıları Esnafsporlu futbolculara saldırdı. Hakem triosu soyunma odasına gitmeyerek olayları bir süre izledi. Daha sonra da ortam hakem Serhat Tan, konuk ekipten İsmail ve Bulut'a kırmızı kart gösterdiğini kulüp yöneticilerine bildirdi.


Ulaş: Şampiyonluk için 90 dakikamız var
Yeşilova Esnafspor Kulüp Başkanı Ahmet Ulaş müsabaka sonrası yaptığı açıklamada "Bugün çok önemli bir maç oynadık. Rakibimiz Abide-i Hürriyetspor küme düşmemek için, biz de şampiyonluk için saha çıkmıştık. Rakibimize göre daha iyi oynayan daha çok gol pozisyonuna giren biz olduk. Bu önemli maçta yakaladığımız pozisyonları gole çevirerek sahadan 4-2 galip ayrıldık. Şampiyonluk yolunda rakiplerimize göre şanslıyız ancak şampiyonluk için 90 dakikamız var. Bu 90 dakika bizim için çok önemli. İkitellispor çok disiplinli ve iyi takım, bunun bilincindeyiz. Bu önemli maçı da kazanıp şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e çıkmak istiyoruz. Bugün oynadığımız misafir takımız Abidei Hürriyetspor'u da vermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum ancak futbol bu, biri üzülecek biri de sevinecek. Sevinen taraf biz olduğumuz için mutluyuz. Futbolcu kardeşlerimizi teknik heyetimizi bu mücadelelerinden dolayı tebrik ederim" dedi.


Stat: Yeşilova Esnaf Kemal Aktaş
Halemler: Serhat Tan, M.İlker Gür, Berkay Erdemir
Yeşilova Esnafspor: Berkcan*** Ömer** (Tayfun***) Yunus Özönder ** Samet*** Bora*** Sercan*** Ozan*** Aykut Gezer*** Mustafa** (Muhttin**) Engin*** Yunus Emre***
Abide-i Hürriyetspor: Bora*** Bulut** Tolga** Olcay Şentürk* (Eren**) Murat** Olcay Turan** Muhittin** (Mehmet**) Abdullah* İsmail** Gökhan*** Enes **
Goller: Ozan (16), Aykut Gezer (44 pen), Bora (83), Tayfun (87) / Gökhan (79, 89)
Kırmızı Kartlar: Ozan / Abdullah, İsmail, Bulut

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE


[gallery link="file" columns="6" ids="104824,104825,104826,104827,104828,104829,104830,104831,104832,104833,104834,104835,104836,104823"]

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...