Perşembe, Ocak 02, 2014

Yenidoğan Güneşspor'un büyük çıkışı

İstanbul 1. Amatör Lig 6. Grup ekiplerinden Yenidoğan Güneşspor, sezonun en büyük başarı hikayesine  imza atmaya çok yakın...



Başkan olaya el atınca...
Zeytinburnu ilçesinin Yenidoğan Mahallesi'nin mütevazı temsilcisi Güneşspor, İstanbul 1. Amatör Lig 6. Grup'ta ilk yarı bittiğinde 9 maçta yalnızca 3 beraberlik alabilmişti ve Kırmızı-Beyazlılar için tablo karamsardı. Bu noktada Kulüp Başkanı Cengizhan Bahçekapılı ağırlığını koydu ve tüm idmanlara gelerek takımının başında olmaya başladı. Bu durum transfer yapamayan ve tamamen kendi altyapısından gelen oyuncularla sahaya çıkan Yenidoğan Güneşspor'un genç kadrosu üzerinde olumlu bir etki yaptı. İdmanlarda devamlılık sağlanırken, ilk yarıda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Fatih Torun da sahalara döndü.


7 maçta 4 galibiyet
11. haftada Atışalanıspor karşısında deplasmanda alınan 1-0'lık galibiyetle sezonun ilk üç puanını alan Güneşspor bir sonraki hafta zoru başararak Şafakspor'u 3-2'lik skorla devirdi. Çayırbaşı (5-0) ve Cevizli (4-3) yenilgileriyle duraksayan Zeytinburnu temsilcisi Seyrantepe Yeşilcespor'u 3-2 yenerken geçen hafta grubun kader maçında, hem de deplasmanda Ulutepespor'u deplasmanda 2-1 yendi ve haftalar sonra düşme hattından kurtuldu. İlk yarısı 0-0 biten maçın 75. dakikasında yenik duruma düşen Güneşspor, Serdar ve Fatih Torun'un golleriyle çok kritik bir galibiyete imza attı.


'Yüzde 50 şansımız var'
Yenidoğan Güneşspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Celal Ertuğrul, "Ligin ilk yarısı sonunda iyi durumda değildik. Başkanımızın işe el amasıyla amatör bir hava yakaladık. Şimdi yüzde 50 kalma şansımız var diyebiliyoruz" dedi.


Ulutepespor'a teşekkür
2-1 kazandıkları Ulutepespor maçına da değinen Ertuğrul, "Açıkçası maça tedirgin çıkmıştık. Ulutepespor'un da kalabalık bir taraftar topluluğu vardı ancak gerek Ulutepesporlu futbolcular gerekse yöneticiler bizi çok güzel karşıladılar, çok güzel uğurladılar. Çok mutlu olduk. Maç centilmence geçti. Kendilerine teşekkür ederiz" diye konuştu.


Yenidoğan Güneşspor hafta sonu sahasında iddiası kalmayan Topçularspor'u konuk ederken son hafta deplasmanda Kulaksız Okspor'la karşılaşacak. Düşme hattındaki rakipleri Ulutepespor ise önce Seyrantepe Yeşilcespor deplasmanına gidip son hafta Cevizlispor'u konuk edecek.


 


HABER: EFKAN BUCAK

2 yorum:

varyemezz dedi ki...

sezon başında küstürşen onca abiler ve kardeslerimiz takımın sezon başından havasını bozmuştu saten yıllarca herkezin buyuk bi cabayla hizmet ettigi günesspor camiası yonetimiyle takımıyla hep ornek oldu hic hakettigi bi yerde olmayan maddi imkansızlıklar nedeniyle her sene mütevazı bi kadro kurmak zorunda kalan yönetim herşeyi yapmasına ragmen olmayınca olmuyor ama o takımın yoneticilerine helal olsun her biri altın degerinde insanlar belli.

burak dedi ki...

iki üç kişiden oluşan güneşspor yöneticilerini kutlamak gerek bu iki üç kişi hem alt yapı hem üst yapıyla gerçek amatör ruhla takımlarının yanındalar başkanın en büyük gücü muhtarı zaten eski dostlarmış örnek almak gerek....

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...