Pazartesi, Ocak 13, 2014

Nişantaşı umduğunu bulamadı

İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup'ta şampiyonluk kovalayan Nişantaşıspor konuk olduğu 1907 Ataköy Çobançeşmespor deplasmanında istediği sonucu alamadı.


Maçı Göçek yönetti
Mücadeleyi FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek yönetirken, yardımcılıklarını Fatih Canberk Özsoy ve Ali Anıl Özdemir yaptılar. Tribünlerde mücadeleyi izlemek üzere yaklaşık iki yüz elli kadar taraftar toplanırken konuk ekip Nişantaşıspor taraftarları da deplasmanda takımlarını yalnız bırakmadılar. Bunun yanı sıra FIFA hakemi Hüseyin Göçek'i canlı olarak izleyebilmek için pek çok il hakemi, hakem gözlemcisi ve federasyon görevlisi de karşılaşmayı takip etti.


İlk gol ev sahibinden
Mücadeleye ev sahibi ekip 1907 Ataköy Çobançeşmespor'un vuruşuyla başlandı. Santrayla birlikte lider Nişantaşıspor rakip kaleye yüklenmeye başlasa da kornerde oluşan karambol sonrasında erken golü bulan taraf ev sahibi oldu.
2. dakikada Nişantaşıspor'un tehlikeli noktadan kazandığı frikiği Hilmican kullandı, top üst direğe çarparak auta gitti.
5. dakikada ev sahibi ekibin sağ kanattan kullandığı top ceza alanı içinde yerde sekti, oluşan karambolde topa son dokunan Anıl oldu ve takımını erken bir golle öne geçirdi, 1-0.
10. dakikada Nişantaşıspor sağ kanattan üst üste bindirmeler yaptı ancak sonuç alamadı.
16. dakikada konuk ekip maçın başındakiyle aynı noktadan bir frikik daha kazandı. Topun başına yine Hilmican geçti, ancak bu kez vuruşunda kaleci Gürle topu köşeden çelmeyi başardı.
24. dakikada Abdullah'ın şutu az farkla üstten auta gidince Nişantaşıspor beraberlik şansını kaçırmış oldu.


25. dakikada bu kez Eyüp sol ayağıyla kaleyi yokladı ancak kaleci Gürle topu kornere tokatladı. Kornerden gelen topla arka direkte buluşan Sedat'ın vuruşunda top az farkla auta gitti.
28. dakikada konuk ekibin sağdan geliştirdiği atakta top ceza alanı içine çevirildi, Metin bu pozisyonda bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci Gürle harika bir refleksle pozisyonu uzaklaştıran müdahaleyi yaptı.
34. dakikada Emrah'ın yaklaşık yirmi metreden vurduğu sert şut yan ağlara takılınca Nişantaşıspor tribünleri "gol" diye ayağa kalktı.

Devre biterken beraberlik...
38. dakikada Nişantaşıspor'un golcüsü Hilmican'ın uzak mesafeli kafa vuruşu kalecide kaldı.
44. dakikada sol kanattan olgunlaşmaya çalışan konuk ekip atağında Emre taç çizgisi üzerinden topu içeriye doğru kaldırdı. Falso alıp kaleye doğru yönelen top kaleci Gürle'nin uzanamayacağı noktaya gitti ve ağlarla buluştu: 1-1.
45+2. dakikada öne geçmek için yüklenen Nişantaşıspor'da Abdullah'ın yakın mesafeden şutunu Anıl çizgi üzerinden çıkardı ve devre karşılıklı atılan birer golle 1-1 sona erdi.


İkinci devreye ev sahibi 1907 Ataköy Çobançeşmespor istekli başladı ve özellikle ilk beş dakikada sağ kanadı çok etkili kullandılar. Oyunda temponun düşmeye başladığı dakikalarda golü bulan ev sahibi ekip karşısında Nişantaşıspor bitime iki dakika kala yıldızı Hilmican'ın kafa golüyle bir puanı adeta zor kurtardı.


Çobançeşme yeniden önde
56. dakikada orta alanda kaptıkları topla ileriye hızlı çıkan ev sahibi ekipte son vuruşu Onur yaptı ancak top auta gitti.
60. dakikada atılan uzun topla savunma arkasına sarkan Onur bu kez affetmedi ve kaleciyi de çalımladıktan sonra topu Nişantaşıspor ağlarına gönderdi, 2-1.
62 ve 66. dakikalarda ev sahibi ekipte Mert çok önemli fırsatlardan yararlanamayan isimdi.


Nişantaşı baskısı ve gol
70. dakikada Nişantaşıspor'un kazandığı serbest atışta Eyüp'ün arka direğe gönderdiği topa müsait pozisyonda Hilmican kafayı vuramadı.
75. dakikada konuk ekipte Hilmican verkaça girdi ve aldığı topa yaptığı vole vuruş kaleci Gürle'de kaldı.
76. dakikada kullanılan serbest atışta Cüneyt'in kafası kaleci Gürle'nin kucağına gitti.
88. dakikada Nişantaşıspor'un duran toplarını kullanan Eyüp sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda arka direkteki Hilmican'a "al da at" dercesine bir top gönderdi, bu oyuncunun kafa vuruşunda skora bir kez daha denge geldi, 2-2.


Kalan dakikalar ve maçın uzatma bölümlerinde de başka gol olmayınca mücadele iki devrede karşılıklı atılan birer golle 2-2 sona erdi. Mutlak üç puan parolasıyla sahaya çıkan Nişantaşıspor ilk yarıda cömertçe harcadığı fırsatlar nedeniyle doksan dakika sonunda adeta bir puanı kurtaran taraf oldu 


NOT: Saha komiseri Necati Ateş'e teşekkürler.


HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER


Haberle ilgili daha fazla fotoğrafa amator-futbol-foto.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz


[gallery link="file" columns="5" ids="104844,104845,104846,104847,104848,104849,104850,104851,104852,104853,104854,104855,104856,104843"]

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...