Perşembe, Ocak 02, 2014

İstanbul'da takım çalıştırmak zor

Küçükçekmece ilçesinin sevilen antrenörlerinden Uğur Aytaç, sporcuları ve aileleri kandırarak sırtlarından para kazanan kişilerle ilgili köşe yazısıyla bizlerle…



İstanbul’da takım çalıştırmak zordur. Antrenörün gerçek anlamda oyuncularına vereceği futbol eğitimi emek ister, özveri iste, çaba ister... Başarıyı yakalaması ise kulübün olanakları ve antrenörün özverili çalışması ile sınırlıdır. İstanbul’da bunu başarabilen iki elin parmakları kadar sayıda kulübün olması ise üzücüdür.
Bu kulüplerin dışında kalan ve kısıtlı olanaklarla bunu başarabilen kulüplerimizin sayısı da az olmamakla birlikte 10’u geçmez. Sporcuları için yaptıkları verdikleri antrenmanlar ise en üst düzeyde ve yadsınamayacak derecede kaliteli olduğundan her sene 1-2 branşta Türkiye Şampiyonası’na giderler.


2. kategorideki kulüplerin olanaklarını zorlaması, velilerin de katkılarıyla sağlamaya çalışması ile başarılabilmektedir. Özellikle bu çabalarından dolayı ve gösterdikleri çabalarından dolayı kulüplerimizi ve antrenörlerimizin sporcular üzerindeki hakları ise asla inkâr edilemez.


Yeni öğrendiğimiz bir başka şey de; sokakta çocukları görüp boyunu posunu beğenip ailesi ile iletişime geçtikten sonra, ailesine yanlış veya hatalı bilgiler veren kendini antrenör olarak tanıtan, hiçbir emek vermeden, bu kişi aileyi kulübüne davet ederek veli muvafakatini ‘sporcu izin belgesi’ diyerek memurun önünde imzalatan ve aileleri kandıran kişiler de mevcut.
Bu insanlar daha sonra bu oyuncuyu veya oyuncuları emek vermedikleri halde başka kulüplere göndererek pazarlamaya çalışmaktadır.


Böylesine iğrenç bir durum içine düşürülen sporcu ve veliler ise bu durumu öğrendiklerinde maalesef futboldandan soğumakta ve uzaklaşmaktadır.İstanbul futbolundaki bu kişi veya kişilerle savaşabilmemiz için bu konuda kulüp antrenör ve velilerle iş birliğine girmemiz gerekmektedir.


Bu ve buna benzer konularda sporcu velilerimizle dayanışma içine girerek mağduriyet yaşayan Kulüp, Antrenör, sporcu ve velilerimiz bilgilerini vererek kendilerine ulaşmamızı sağlayabilirler. Bu kişiler hakkında gerekli yasal çalışmalar yapılarak önüne geçmemiz lazım.


YAZI: UĞUR AYTAÇ

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...