Çarşamba, Ocak 08, 2014

İstanbul Kastamonuspor, Modafen’e tepkili

Süper Amatör Lig ekiplerinden İMES İstanbul Kastamonu Spor Kulübü, geçen hafta oynadıkları Modafen maçında yaşanan olaylarla ilgili bir bildiri yayınladı.



Kırmızı-siyahlı ekibin Yönetim Kurulu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:


İlk maç iyi yolcu ettik
Ligin ilk devresinde kendi sahamızda oynadığımız ve 3 gol atmamıza rağmen müsabaka hakeminin yanlı tutumu ve hatalı kararlarıyla maçı 1-0 kaybetmiştik. Tüm olumsuzluklara rağmen misafir takım sporcularını, yönetici ve taraftarlarını centilmence tebrik edip, yolcu etmiştik.


Sürekli küfür edildi
Ancak Alemdağ Stadında O4 Ocak 2014 Cumartesi günü oynadığımız Modafen maçında ev sahibi takımın yöneticileri mücadelenin ilk yarısı boyunca yedek kulübemize sürekli küfür ve hakaretlerde bulunmuştur. Maçın hemen başında 1-0 öne geçtikten sonra Modafen Spor Kulübü yöneticisi olduğunu öğrendiğimiz kişilerin yedek kulübemizin üstünden teknik heyet ve futbolcularımıza yaptıkları küfür ve hakaretleri kabul etmemiz mümkün değildir. Olayın polis müdahalesi ile son bulması da çabasıdır.


Soyunma odamızı basmak istediler
Saha dışında yaşanan olaylar böyleyken, saha içinde de teknik heyet ve futbolcularımız saldırılardan nasiplerini almıştır. Karşılaşmanın ikinci yarısında Modafen Spor Kulübü'nün attığı beraberlik golünden sonra kalecileri yedek kulübemize gelerek, küfürlü saldırıda bulunmuştur. Ayrıca maçın bitiş düdüğü ile birlikte soyunma odası koridorunda rakip futbolcuların sözlü ve fiili eylemlerine karşılık verilince Modafen taraftarlarının soyunma odamızı basmak istemesi de Fair-Play olgusuna büyük gölge düşürmüştür. Yaşanan olayları emniyet güçleri zorlukla yatıştırdığı da kayıtlarda yer almaktadır. Müsabakaya giderken bazı teknik direktörler bizleri bu tür olaylarla karşılaşacağımız konusunda uyarmışlar, aynı olayları kendilerinin de yaşadıklarını bize aktarmışlardı.


Eğitim Kurumu takımı böyle olmamalı
Öncelikle biz bu kadar saygın bir eğitim camiası olan Modafen İlköğretim Okulları'nın adını taşıyan spor kulübünün sporcu ve yöneticilerinin bunları yapabileceğini hayal bile edemezdik. Öğrencilere ve gençliğe örnek olması gereken kurumun yöneticilerinin, sahalarda görmek istemediğimiz olaylara öncülük etmesi bizleri çok şaşırtmıştır. Sporun sadece başarıdan ibaret olmadığını ve başarılı olmak için her yolun mubah sayılmadığını, böylesine saygın bir eğitim kurumu yöneticilerinin sporcularına ilk öğretmesi gereken felsefe olduğunu düşünüyoruz. Yaşanan bu olayların sorumlularını İMES İstanbul Kastamonu Spor Kulübü olarak kınıyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.


HABER: ERTUĞRUL AKDUMAN
KAYNAK: www.istanbulkastamonuspor.com

10 yorum:

Maalesef dedi ki...

O kulübüm malum başkanı, her maçta kırmızı montunu giyer, tribüne geçer, rakip takıma oyunculara hakeme ağız dolusu küfür eder, ortalığı yangın yerine çevirir, sende kalk bu adamdan fair-play bekle. Adam deşarj olmak için takım kurmuş oyuncak gibi oynuyor. Eğitimcilik boyutuna ise hiç girmiyorum. Resmen kafa ütülüyor maçta...

ciftci dedi ki...

Yemen eksioglunun takimi oldugu icin istedikleri gibi davraniyolar istediklerini soyluyolar kastamonu 9 kisi kalmasa maci alicakti ama ... ... Modafeni playoff a cikarmak icin butun herseyi yapacaklar ama unutulmasn illa ki gun olur devran doner ayni gruba yniden duseriz onumzdeki seneler o zaman gorusurz. Yemen baba ciftilginde istedigin gibi at kosturmaya devam et

Tarafsız!!! dedi ki...

Modafen klubu amatörde 3 sene önce kurulan ve fair play ile yakın uzak alakası olmayan yalnızca ve yalnızca başarı odaklı bir futbol klubudur.
gerçekten kendilerini kolej takımı olarak lanse etmeleri yaptıkları hareketlere hiç yakışmıyor.

mk dedi ki...

Kastamonu klubu gecen sene zeytinburnu macinda yapılanları da soyler misiniz

TT dedi ki...

Okul yoneticileri maci izleselerdi kulubu kapatirlardi

tarafsız dedi ki...

ağzı olan konusuyor ama modafenin basarısını cekememezlikten sezon boyunca sadece 2 tane kırmızı kart görmüş takım ve bu kadar basarılı gidince haliyle kimse cekemiyor imes macında modafenin iki futbolcusu hastenelik oldu imes ne diceksin kendi kendilerini mi dövdüler ???

ilker dedi ki...

bu yalanları soyleyen arkadaşlar hıc utanmıyormusunuz ?
yemen ekşioğlunun takımı olsa 1 ocak gunu en onemlı macı olan ırmak macını oynarmı ?
mac bitiminde 3 memur arkadaşla soyunma odalarının arasında ben durdum... 2 takımın oyuncularının hiçbirisi soyunma odasında cıkmadı.
masor kılıgındakı her fırsatta saha içine gıren arkadaş kimdi ?
sporla alakası olmayan, zaman çalmak için görev alan ve tribünlere küfür eden o kişiyi o kulupte tutan kim ?
galibiyet için kanını ve terini sahaya döken her iki takımda forma giyen bütün futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum...

.. dedi ki...

Imes Kastamonu yöneticileri size soruyorm o uzun sacli masor kılığında sahaya giren masorluk karti olmayan adam kim surekli sahaya girip kufur eden o adam kim...kacan penaltidan sonra Modafen kalecisine su firlatan o adam kim.. mac sonunda Modafen futbolcusuna yumruk atan imes Kastamonu hocasinini neden soylemiyosunuz... sizi gibi insanlar modafenin basarisini cekemediginiz icin sadece böyle şeyler yazarak diger takimlari kiskirtmaya calisiyosunuz.. size son sorum hangi takimim Alemdaga geldide kötü karsilandi sizi gibi basariyi cekemeyen insanlar sadece modafenin basarisini izlicektir...

Alibeyköy futbolcusu dedi ki...

Yazık böyle haberlerin olmaması lazım yalan dolan haberler gerçektek beklenmedik şeyler olmuştur soyunma odasına kastamonu teknik drektörü gidip modafenli oyuncuya yumruk atıyor bunun hesabını kim vericek daha sonra daha çok olay varda neyse

Ertuğrul Akduman dedi ki...

tarafsız, ilker, .., Alibeyköy futbolcusu nicknameleriyle yorum yazan arkadaşlar..
Haberin yazarı, İmes İstanbul Kastamonuspor'un Basın danışmanı olarak, sizlere 10.haftayı hatırlatmak istiyorum. Karşılaşmayı izleyen var mı? İzleyen var ise bizim kendi sahamız olarak atanan Namık Sevik Stadı'nda 3 gol atılması ve sayısız tartışmalı pozisyona rağmen, hakem tarafından gollerin geçersiz sayılması ve yetmezmiş gibi 0-1 mağlup olmamıza rağmen hiç bir şekilde Modafenspor yöneticisi, futbolcusu veya seyircisine tek bir söz edilmişmidir? Hatta soyunma odasına girmeyen çekinen Modafensporlu oyuncuları bizzat sahanın içinde olarak sizinle bir problem yok lütfen hocam buyrun diyerek soyunma odalarına yolcu ettim. Görünen köy kılavuz istemez misali aslında 23.haftada olacakları aslında tahmin ediyordum. Tamam bütün bu haber modafenspor'un başarısını kötülemek, çekememezlik siz ne derseniz o için olsun.. Kamuoyu karışmasın ortam gerilmesin diye paylaşmadığımız "video görüntüsünü" sizinle paylaşmak istiyorum. Modafenspor'un kalecisi skor 1-1 olduğunda "alın bu golde sizin ....." gibi ağıza alınmayacak, sportmenlik ruhuna yakışmayan sözleri sarf etmedi mi? Bunca şeyi yalanlıyabilecek kanıtlarınız var ise buyrun..

Modafensporlu oyuncuların yaptıklarının video görüntüsü (görünen köyün kılavuzu) : https://www.facebook.com/photo.php?v=474125582697364&stream_ref=10

Saygılarımla,
Ertuğrul AKDUMAN
İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü
Basın Danışmanı

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...