Cuma, Ocak 03, 2014

Bayrampaşaspor'dan TFF'ye tepki

Bayrampaşaspor Kulübü Yönetim Kurulu bir bildiri yayınlayarak, İstanbul'daki profesyonel takım altyapılarının Türkiye Şampiyonası'na alınmaması üzerine bir bildiri yayınladı.



Yönetim Kurulu tarafından, Profesyonel Kulüpler Birliği'ne hitaben yayınlanan bildiride şu ifadeler kullanıldı:


TFF İstanbul İl Temsilciliği yetkililerinin son günlerde yapmış olduğu bazı açıklamalar, Türk futbolunun gelişmesi için imkanlarımız neticesinde mücadele eden biz Bayrampaşaspor’u derinden üzmüştür. Özellikle İstanbul'daki profesyonel kulüplerden Anadolu Üsküdar 1908, Beylerbeyi, Çıksalınspor, Fatih Karagümrükspor, Gaziosmanpaşaspor, İstanbul Güngörenspor, İstanbulspor A.Ş.,Maltepespor, Tepecikspor A.Ş., Tuzlaspor, Sarıyerspor, Silivrispor, Ümraniyespor ve biz Bayrampaşaspor maddi imkansızlıklar ve tesis sorunlarımızdan dolayı Coca-Cola Gelişim liglerine katılamadık, bu sebeplerden dolayı mahalli liglere katılmak zorunda kaldık.


'Gereksiz bir karar'
TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalarda "Bundan böyle İstanbul'daki profesyonel takımların U14-U15-U16-U17-U19 takımlarını Türkiye şampiyonasına almayacağız benim amatör futbolcularımın önü kapanmasın” diyerek A takımları profesyonel olup da altyapılarda tamamen amatörce mücadele eden profesyonel altyapı takımlarımızın çocuk ve genç oyuncularının şevkini ve mücadele gücünü azaltmıştır. Bu karar son derece gereksizdir. Kaldı ki profesyonel takımlar, hiçbir amatör takımla oynamadan tamamen profesyonel takımlarla oynayarak bu şampiyonaya gitme hakkı elde etmektedir. Dahası Türkiye şampiyonalarına da diğer illerden PTT 1.Lig, 2.Lig 3.Lig kulüplerinin altyapıları da iştirak etmektedir. Orduspor, Adanaspor, 1461 Trabzon, İnegölspor, Kızılcahamamspor, İskanderun Demir Çelikspor, Batman Petrolspor bunlardan sadece bir kaçı... Örneğin aynı yaş kategorisinde bir çocuk eğer İstanbul’da Coca-Cola Gelişim liglerine katılamayan veya tesislerden sebep alınmayan bir profesyonel takım alt yapısında ise Türkiye şampiyonasına katılamayacak fakat İstanbul dışında bir profesyonel takımda ise bu şampiyonaya katılacaktır. Böyle eşit olmayan kurallar hiçbir ülkede ve liglerde olmayacağını düşünüyoruz. Çünkü eşitlik ve adalete uygun bir karar olmadığı fikrindeyiz.


'Sahamız olmadığı için katılamadık'
TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin 'Coca-Cola Gelişim liglerine katılsınlar' şeklinde bir de açıklama yapması biz ve diğer takımları üzmüştür. Biz Bayrampaşaspor olarak imkanlarımız neticesinde bu yıl ilk defa A2 ligine katılmış durumda olup orada da mücadelemize devam etmekteyiz. Fakat Coca-Cola Gelişim ligleri için gerekli olan şartlara ilçemizde yeterli saha olmamasından dolayı katılamamakla beraber eğer ki saha konusunda yardımcı olunursa kesinlikle Coca-Cola Gelişim liglerine katılacağımızı taahhüt ederiz. Bizleri bu liglere katılamamızın tek sebebi İlçemizde kulübümüze ait nizami bir sahanın olmamasıdır. İlçemizde sadece Bayranpaşa Belediye Stadı'nın olması ve bizim de diğer güzide amatör takımlarımızla bu sahayı paylaşmak zorunda kalmamız sebebi ile Coca-Cola Gelişim liglerine katılamadığımızın bilinmesini istiyoruz. TFF İstanbul temsilciliği yetkililerinin dediği gibi Türkiye şampiyonasına gitmemizin en kolay yolu olduğu için değildir.


TFF İstanbul temsilciliği eğer ki bu karardan dönmezse , gençlerimizde 'üç ay futbol oynayıp dokuz ay yatın' düşüncesi hakim olacaktır. Ve bu gençlerin önüne başarılı olun şampiyonada çok daha iyi takımlara gitme yakalayın yada kendi profesyonel takımınızda oynayın diyerek bir nevi motive etme şansımız ortadan kalkacak, oyuncularımızın birer birer takımdan ayrılarak altyapılara hizmet etmeme noktasına geleceğimizi belirtmekte fayda görüyoruz.


Bizlerin iyi anlaşılacağını umuyor ve hiç değilse U17 kategorisinde olduğu gibi U14-U15-U16 ve U19 katagorisinde de birer takımı Türkiye şampiyonalarına yollayarak gençlerimizin mücadele azmi ve başarılı olurlarsa bir hedefe ulaşabilecekleri konusunda onlara bir yol göstermekle yardımcı olacağına inanıyoruz."


Yerel Futbol Sitesi

9 yorum:

Tepeli dedi ki...

Kimse kusura bakmasın bir profosyonel takımın Türkiye'de derece yapmak gibi bir hayali varsa gidip rakipleri ile savaşmayı öğrenecek.
GS,FB,BJK,K.PAŞA,İ.B.B Gibi takımalr nasıl yapıyosa diğer profosyonel takımalrda yapacak tabıkı bu benım şahsı görüşüm kimse kızmasın.

PAŞALI dedi ki...

2. Ligde Mücadele Ediyorsan Tesisinde Olacak Arkadaş. Hersene 10-15 adam Alacağınıza Bir Tane Tesis Yaptırın En Azından Geleceğinizi teminat Altına Alın. Yada Terazidereyi Resmi Maçlara Açın. 3-5 MT Olayına Takılmayın.

Tepeli dedi ki...

Yukarıda ismini yazdınız profosyonel takımlar yıllardır zihniyetleri aynı şahsım 15 sene aşkındır takıp ediyorum hıc mı değişmezler kusura bakmayın hedef Sayın Yemen başkanın dediği gibi kısa yoldan fazla emek yok.

Bayrampaşali dedi ki...

Bu yorum yapan okuduğunu anlamayan insanlara şaşıyorum bir kere Gaziosmanpaşaspor futbolcu fabrikasidir yıllardır aynı demişsiniz digerleri de en az sizin amatör takımlarınız kadar turk futboluna hizmet etmektedir. Bu yorum yapan arkadaşların yaptıgı kıskançliktir o takımlarda gel buyur deseler koşa koşa gelirler. Bir karar alınırken düşüneceksin ornegin u 19 takımı sadece 12 mac yapacak sonra bir adım sonrası a takım a çıkacak böyle nasıl futbolcu yetişir ? 3 ay oynayın 9 ay yatım zihniyeti ile futbolcu yetişmez amac turkiye şampiyonasına gitmek değil sezonu uzatmak ve oyuncuları motive etmek ey şak şakçılar kaldı ki Bayrampaşaspor un şampiyon U 17 takımı zaten eleme maçına alındı yani burada Bayrampaşa spor kendi menfaati için yazı yazmamış durumda

Maltepeliler... dedi ki...

Yıllardır altyapılarda ne sıkıntılar olduğunu biliyoruz.Madem şampiyonaya gitmeyecekler,yıllardır neden istanbul tff bu takımlara ayrı grup kuruyor.En güzeli,prof. takımlar komple tek grupta yani 15-16 takım mücadele etsin.Bu ligin adı ''GARİBAN PROF.LİGİ'' olsun...Yada İstanbul Şampiyonası düzenlensin en azından..Süper lig den bir çok takım cocacola ya katılmazken,3.ligden beklemek hayal olur..ZATEN ALTYAPILARLA İLGİLİ OLARAK FEDERASYONLAR NEYİ DOĞRU YAPIYOR Kİ ???? Maalesef yazık oluyor. Zaten Türk futbolunun hali de ortada.U 19 maçlarını özellikle üniversite sınav zamanına denk getiren zihniyetten ne beklenir..

Gürkan Cacalı dedi ki...

BRAVO MALTEPELİ..U 17 ligi eylül de başlar. U 19 Ocakta. Bir çoğu üniversite sınavına girecek çocuklar bunlar..idman,maç,sınav hangi birine yetişecekler. Ama tabiki felsefe şu federasyonda TOP OYNAYAN GENÇLERİN OKULLA TAHSİLLE İŞİ OLMASIN. BİZ CAHİL TOPÇU İSTİYORUZ..onun içinde Türk futbolunun hali ortada.Ondan sonra da binbir hile ile sahte hocalık yaparlar..Lisans başkasının, hoca başkası.Daha ne hileler var. Bu sistem artık düzelmez.Avrupalı takımların Türk gençlerini transfer edicem diye uğraşır durursun..

KADRİ ŞENTOP dedi ki...

YARDIM ET,DESTEK OL.BÜTÜN PROF'LARI AYNI ÇATI ALTINDA TOPLA.BAZILARI SAHA YÜZÜNDEN, BAZILARI MASRAFTAN KORKTUĞU İÇİN GİRMİYOR.KULÜPLER FEDERASYONDAN BEKLİYOR, FEDERASYON KULÜPLER ÇÖZSÜN DİYOR. KISACASI BU İŞ ORTADA KALMIŞTIR,,Yöneticiler ve federasyonun eline kalmış gençlerin geleceği..

Hakan Taşpınar dedi ki...

U 19 lig fikstürü çocukların sınav zamanına denk getirilmesi büyük bir skandal ama bunun yanında profesyonel takımların amatör takımları ile birlikte Türkiye Şampiyonası'na katılması traji komedi imkanların yoksa az transfer yap alt yapıya tesis kazandır.Diğer illerdeki takımları örnek verilmesi bu karardan sonra onlarında katılmaması konusunda mutlaka girişimler yapılacaktır...

Mustafa Servili dedi ki...

YEREL FUTBOL OLARAK U 19 LİGLERİNİN YANLIŞ ZAMANA DENK GETİRİLMESİ HUSUSUNDA TFF YE ULAŞMANIZ, GENÇLERE FAYDALI OLACAKTIR.
BAYRAMPAŞA KULUBUNE DİGER KULUPLERDE DESTEK OLUP,TURKİYE ŞAMPİYONASI KONUSUNDA ÇÖZÜM BULUNMALI....BU İŞLERDE SESİN CIKMAZ İSE KUVVETLİ KULUPLER NE İSTERSE O OLUR.....

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...