Pazartesi, Ocak 13, 2014

Ayazağa Meydan Muharebesi'nin galibi yok!

İstanbul 1. Amatör Lig 12. Grup son hafta mücadelesinde Mecidiyeköy Tayfunspor ile Yıldırım Bosnaspor Ayazağa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Olaylı geçen maç 2-2 bitti.



Yıldırım Bosna taraftarının yoğun ilgi gösterdiği maç karşılaşmanın hakemleri tarafından yeterli sayıda emniyet görevlisi olmaması nedeniyle müsabakayı 30 dakika geç başlattı. Karşılaşma başladıktan sonra Yıldırım Bosna taraftarının olduğu bölümde olaylar çıktı. Yıldırım Bosna taraftarının Ayazağa aleyhine bağırdığını iddia eden Ayazağalı taraftarlar ile Yıldırım Bosna taraftarları arasında çıkan arbede emniyet görevlilerin araya girmesi ile engellendi. Bu sırada tribünleri dönerek olayları izleyen futbolcular olayların yatışmasının ardından tekrar maça döndüler. Karşılaşma saha içinde iki takım futbolcuları arasında çıkan olaylar nedeniyle sık sık durdu. Bu karşılaşma  son senelerde izlediğimiz en ilginç maçlar arasında yerini aldı.


İlk yarıda karşılıklı goller
Karşılaşmada ilk olarak Yıldırım Bosna öne geçti. 23.dakikada kazanılan penaltı atışında Emin’ in vuruşu filelerle buluştu. Golün ardından iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Karşılaşma 6 dakikalık duraklamanın ardından tekrar başladı. 41.dakikada Mecidiyeköy Tayfun beraberliği sağladı. Ani gelişen Tayfunspor atağında top son olarak Okan’ın önünde kaldı. Okan yerden sert vuruşunda top Yıldırım Bosna fileleri ile buluştu ve maça denge geldi. İlk yarı 1-1 beraberlik ile sona erdi.


Devre arası atışma
İlk devrenin sona ermesi ile birlikte iki takım futbolcuları, hocaları ve idarecileri arasında sözlü atışmalar yaşandı. Ve bu olaylar ikinci yarı için hakemler sahaya çıkana kadar devam etti.


Maç yine durdu
İkinci yarıya iki takım da gergin başladı. 65.dakikada Gündoğan’ın kırmızı kart görmesi ile saha içi yeniden karıştı. Karşılaşmanın hakemleri olayları orta yuvarlakta izlerken, olayları saha içine giren emniyet güçleri engelledi. Saha için sakinleşince karşılaşma 7 dakikalık duraklamanın ardından tekrar başladı. 68.dakikada Yıldırım Bosna penaltı kazandı. Topun başına geçen Emin bu defa kaleciyi geçemedi ve penaltı atışını değerlendiremedi. 74.dakikada Gürkan’ın golüyle Yıldırım Bosna 2-1 öne geçti. 84.dakikada bu gole karşılık Mazlum’dan geldi ve Mecidiyeköy Tayfun 2-2 beraberliği sağladı. Son dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 beraberlik ile sonuçlandı. Bu skorla Yıldırım Bosna grubunu 2. sırada bitirdi ve play-off oynama hakkı kazandı. Mecidiyeköy Tayfunspor ise küme düştü.


Ayazağa-Bosna kavgası
Karşılaşma sonunda da gerginlikler devam etti fakat emniyet görevlileri araya girerek olayların büyümesini engelledi. Emniyet görevlileri tarafından Ayazağa semt içine sokulmak istenmeyen Yıldırım Bosna taraftarı saha içerisinden okul tarafında bulunan kapıdan çıkarıldılar. Yıldırım Bosna taraftarı otobüslere bineceği sırada Ayazağa taraftarları tarafından taşlı saldırıya uğradılar. Bu defa da Yıldırım Bosna taraftarı taşlarla ve sopalarla karşı saldırıya geçti. Olaylara anından müdahale eden çevik kuvvet olayları büyümeden engelledi.


Taşlı-sopalı kovalamaca
Yıldırım Bosna taraftarı otobüslerine binip Ayazağa çıkışına götürüldü. Burada otobüslerden tekrar inen Yıldırım Bosna taraftarı ile Ayazağa taraftarları arasında taşlı sopalı kovalamaca başladı. Bu olaylara da anında müdahale eden Çevik kuvvet güçleri olayları anında bastırdı ve olayların büyümesine engel oldu.


Karşılaşma sonunda görev yaptığımız esnada olayların fotoğrafları çekerken Çevik Kuvvet'ce makinemiz alınmak istenmesine rağmen, fiili saldırılara rağmen olayların hep içinde olarak en doğru bilgileri sizlere aktarmayı başardık. İnşallah bu tip olayları bir daha sahalarımızda görmeyiz. Futbolun güzelliklerini yaşamak varken, bu tip davranışlara hiç gerek yok. Yerel futbol sitesi olarak tüm takım taraftarlarımızı futbolun güzelliklerini yaşamaya davet ediyoruz.


HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL


[gallery link="file" columns="5" ids="105020,105021,105022,105023,105024,105025,105026,105027,105028,105029,105030,105031,105032,105033,105034,105035,105036,105037,105038,105039,105040,105041,105042"]

15 yorum:

OFLU dedi ki...

Şampiyonluk Yarınlara kaldı gördün mü Bosna Çankırı Maruf Şampiyon oldu :)

tarafsiz dedi ki...

Ayazagalilarin kaderi hep ayni. Önce ifa sonra bosna :)

goal king dedi ki...

oflu sen şampiyon olsan ne olur olmasan ne olur ...gördüğünüz göreceğiniz budur madem oflusun bizi trabzona eskişehire gözgöze tehlikeli deplasmanlara sor..oynayacağın en büyük yer süper amatördür...biraz futbol dan anlıyorsan kapa çeneni işine bak....HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK YILDIRIM BOSNA.....

Ayazağalılar dedi ki...

Tarafsız nickli kardeşim,

Ayazağalılar olarak her zaman sakinlikten yanayız. Yıldırım Bosna maçında da semtin ileri gelenleri herkese sakin olun, olay yapmayın diye konuştu. Bunun üzerine kimse stada inmedi. Ma başında Bosnalılar Ayazağaya küfür edince semtin gençleri inmiş aşağı. Onlar da maç sonuna kadar bir şey yapmadı. Maç bitiminde Bosnalılar giderken sayıları 100 Ü BULMAYAN gençler yıldırım bosna taraftarına taşlı sopalı saldırdı. Bosnalılar da karşılık verdi. Ama öyle çok büyütülecek olaylar olmadı. Emin olun semt ayaklansa kuştepe maçında olan olaylar kadar büyürdü. Ama dediğim gibi semtin büyükleri buna izin vermedi. İyi ki de vermedi. Artık bıkmadık mı olaylardan kavgalardan. Kavgayı yapan biz yara alan biz ağlayan analar. Hi gerek yok bu tip şeylere. Birbirimizi germeye gerek yok.

OFLU dedi ki...

Sen şampiyon olursam ne olur demişsin cevaplıyım Yıldırım Bosna 2. Olur Play off ta başarılar Bak ayazağlı ne güzel yazmış okuda biraz feyz al olayla kavgayla gürütüyle bir yere varılmayacağını anlayın..

Bosna dedi ki...

Gecen sene futbolcularimizi dovmeye calisan. sizlerdiniz siz baslattiniz bu kavgayi siz istediniz boyle olmasini.Eger gecen sene o torpilleri taslari futbolcularimiza atmasaydiniz Kufurler etmeseydiniz bunlar olmazdi.Sizinle gecen bir kavgamiz yoktu fakat siz baslattiniz.Bunun boyle olmasini siz istediniz

goal king dedi ki...

oflu senin okudugun sayfaları ben tersten okurum senden daha i anlarım senin neyine yıldırım bosna yazısının altına yorum yapmak sen işine bak geçen sene futbolculara saldıran ayazagalilar değilmiydi biz yangının peşinde değiliz sadece sevdiğimiz aramanın peşindeyiz...delikanlı adamsan play off maçına gelirsin şampiyonluk kutlaması nasıl olur görürsün...

sporcu dedi ki...

bu işler ayazağada sürekli oluyor.daha öncede kuştepe orada maç yaparken onlarla sorun yaşadılar.yıldırım bosnaya suç bulmam.ayazağa gibi 2014 yılında hala taşra kafasıyla sporu çirkinleştiren zihniyete ve oraya maç veren isfite kabahat bulurum.

ayıptır ya bu kaçıncı olay.adam oraya geliyor köyün esnafına para bırakıyor kazandırıyor sen hala gelene geçene pislik yapma peşindesin

OFLU dedi ki...

Sen hep bi atar peşindesin ben akıllıkanlıyım sen delikanlı olmaya devam et Şampiyonluk kutlaması nasıl yapılır gör dediğine göre bizi kutlamayı yakından takip etmişsin :)

ayazağalılar dedi ki...

herkeste başlamış bi ayazağa düşmanlığı,bu nedir ya?ayazağanın ne işi olsun yıldırımbosnayla.bosnalılar geliyor ayazağaya daha gelmeden başlıyor küfür etmeye tabi meydan boşya kendilerini eğlendiriyolar.peki ben sorarım size o kadar erkektiniz neden gelmediniz geçen sene ayazağa bosna maçına.gelseydinde o zaman görseydik o erkekliği.sizin çapınız değil ayazağayla baş etmek,ayazağadan kim çıkmış bugüne kadar yara almadanda siz çıkıcaksınız.eskiler iii bilir...siz hepiniz olun biz yeteriz hepinize.bu seneden geçti ama seneye ayazağasporumuz çok farklı olacak bundan kimsenin şüphesi olmasın.efsane geri dönecek taraftarıyla yönetimiyle...

pasali dedi ki...

Yahu bosnali ayip be kardesimm bu kadar takip etmeyinn bizi bak biz artik super amatordeyiz suanda aramizda bi fark var durun bkalm playoffta kazanacakmisiniz :-) idmanlara dewam ediosunuz dime birakmayn sakinn calismaniz lazim size en basta soledik bu grubun bi gercegi var oda marufspor dedik inanmadiniz bikere bizi yendiniz sampion oldunuZ iki dakikada ama gercekler acidir bayrampasada tek buyuk biziz siz eskilerde kalmissiniz uyanin :-) ayrica bizi takip etmeye devam edin kutlamalarimiz devam edicekk mevlid kandilinde kutlama yapamamistikk eglencelermizde sizide gormek isterz cok etkilisiniz :-) SAMPİYONN CANKİRİ MARUFSPOR ;-)

Yıldırım Bosna dedi ki...

ya paşalı Allah aşkına uzatma en iyi gelebilicegiz yere geldiniz bunun ötesi yok.yıldırım la kendinizi kıyaslamayın play off macına gelin şampiyonluk nasıl kutlanır öğrenin.eskiden de büyük bizdik şimdi de aksini söyleyen varsa bilen birine sorsun herkes bilir ki bizimle kimse başa çıkamaz ne saha da ne tribünde ;)

ayazağalılar dedi ki...

meydanı boş buldunuz sallayın bosna kimdir ya,çok merak ettim şimdi.bu işler boş konuşmayla olmaz arkadaşlar.10 15 ayazağalı hiç bi ilgisi olmadığı halde size posta koyuyor siz halen yıldırım bosna diyosunuz.youtube gir ayazağa yaz icratları gör,ayazağa ismini duyunca bi besmele çekeceksin sana büyüklerin hiç öğretmedimi bu işleri

kem dedi ki...

ayazağlılar aynen haklısın boş konuşmakla olmaz boş konuşmıcan ordaydık geldik besmele çektirseydin o zaman:)neyse kısmetse bi daha görüşrüz:)

kem dedi ki...

pasalı.. ctesi gecesi buyur gel eğlence kutlama gör.. seneyede beraberiz diyodunuz ya size yapılanları unutmamışınız yaa.. yeni sezonda görüşmek üzere:) unutmakii biz var oldukça en büyük biziz.. Y.I.L.D.I.R.I.M.B.O.S.N.A VE büyük taraftarı var oldukçaa size laf demek düşmez..

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...