Cuma, Ocak 10, 2014

1. Amatör Lig'de ihtimaller rehberi

İstanbul 1. Amatör Lig’de 10’lu gruplarda mücadele bu hafta sona eriyor. Şampiyonluk ve düşme hatlarında neler oluyor, ihtimaller neler, haberin devamında…



* Önemli not: Bu ihtimal hesapları sezon boyunca kendi topladığımız sonuçlarla oluşan kendi puan tablomuza göre yapılmıştır. TFF ile arada fark oluşmuş ise ve bu ihtimaleri değiştiriyorsa bizi uyarınız.


a11. Grup
- Subaşı kazanır, Selimpaşa da Kavaklı’ya yenilirse Subaşı şampiyonluğunu ilan eder. Aksi takdirde her şey son hafta belli olacak.
- Yalıköyspor ve Gümüşyakaspor’un düşmesi kesinleşti.


a22. Grup
- Esenyurtspor, sahasında Karaağaçspor karşısında 1 puan dahi alsa şampiyonluğunu ilan edecek.
- Alibeyspor, sahasında Silivri Mimarsinanspor’u yenerse ikinciliği garantileyecek.
- Örnek İY ve Gazitepe maçlarını kazanır, Karaağaç ve Silivri Ortaköy puan kaybı yaşarsa ligde kalmayı garantileyecek. Diğer sonuçlarda düğüm son hafta çözülecek.


a33. Grup
- Yeşilköyspor şampiyonluğu, İTÜ ikinciliği garantiledi.
- Altınokspor ve Üçyüzlü Esengücü’nün düşmesi kesin.


a44. Grup
- Yeşilova Esnafspor, Altıntepsi Makelspor, Topkapıspor ve Beyoğlu Yeniçarşıspor’un şampiyonluk iddiası var, bu hafta hiçbir takımın matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etme şansı yok.
- Gültepe Özgençlik kazanırsa ligde kalmayı garantileyecek. Berabere kalırsa, Yedikule yenilirse yine ligde kalacak. Aksi takdirde son hata Yedikule-Özgençlik maçı var.
- Yedikule’nin şansını son haftaya taşımak için puan kazanması, kaybederse de rakiplerinin de kaybetmesi gerekiyor.


a55. Grup
- İstanbul Malatyaspor şampiyonluğu, Güneşlispor ikinciliği garantiledi.
- Altınyıldızspor İstanbul Demirspor karşısında yenilse dahi ligde kalacak çünkü ikili averajda rakibine üstün (9-3, 1-3)
- İstanbul Tokatspor, Güneşlispor’u deplasmanda yenerse ligde kalıyor, aksi takdirde Yeni Özkartalspor’un puan kaybetmesini bekleyecek.
- Yeni Özkartalspor (16) kazanırsa, İstanbul Tokatspor’un (17) puan kaybını bekleyecek. İki takım aynı puanda olursa (Tokat yenilir, Özkartal berabere kalırsa) iki averajı daha iyi olan Özkartal (5-0, 2-2) ligde kalacak.
- Bayrampaşa Demirspor’un düşmesi kesinleşti.


a66. Grup
- Çayırbaşıspor şampiyonluğu, Kulaksız Okspor ikinciliği garantiledi.
- Yenidoğan Güneşspor ve Ulutepespor son haftaya puan puana (15) giriyor. Güneşspor Okspor deplasmanında, Ulutepe sahasında Cevizli ile oynuyor. İki takımın puan eşitliğinde ikili averajı iyi olan Yenidoğan Güneşspor (2-1, 2-2) ligde kalacak.


a77. Grup
- Örnektepespor şampiyonluğu garantiledi.
- Kartaltepespor (34) galip gelirse, Esentepe Şahinspor’un (32) alacağı sonuç ne olursa olsun ikinci olacak. Kartaltepespor-Ferahevlerspor ve Esentepe Şahinspor-Yeşilpınarspor maçları hem zirve hem de düşme hattının kaderini belirleyecek. Eğer Kartaltepe berabere kalır, Esentepe Şahin kazanırsa puanlar eşitlenecek ve ikili averajı iyi olan Şahinspor (2-1, 3-0 h) ikinci olacak.
- Balat Yeşilovaspor’un düşmesi kesin… Diğer 3 takım (Eroğlu, Ferahevler, Yeşilpınar) haftaya 16’şar puanla giriyor. Üç takım arasındaki maçlar şöyle:
Ferahevler-Yeşilpınar: 2-2, 1-2
Yeşilpınar-Eroğlu: 1-2, 1-3
Eroğlu-Ferahevler: 2-1, 1-1
Eğer 3 takım aynı puanda bitirirse gerek ikili gerekse üçlü averajlarda en kötü olan Ferahevler ligden düşecek. Sarıyer temsilcisi için tek kurtuluş, Kartaltepespor’u yenip/berabere kalıp diğer iki rakibinin puan alamaması veya kendinden daha az puan alması. Eroğluspor son hafta Balat Yeşilovaspor’la oynayacağı için diğer iki rakibine oranla daha şanslı duruyor.


a88. Grup
- Sultangazi Esentepespor şampiyonluğunu ilan etti.
- PTT (37) puansız GOP Venüs’ü yenerse Mustafakemalpaşaspor’un (35) İstanbul Ünyespor deplasmanında alacağı sonuca bakmadan play-off’a çıkacak. PTT, GOP Venüs’le berabere kalırsa Mustafakemalpaşaspor da kazanırsa puan eşitliğinin yanı sıra ikili averajlar da eşit olacağı için (3-3, 0-0) taraflar baraj maçı oynayacak.
- Esenkent Gençlikspor-Araphanspor ve İMÇ Sakaryaspor-Bahçeköyspor maçları, GOP Venüs’ün ardından düşen ikinci takımı belirleyecek. Bahçeköyspor 19, Araphan 18, İMÇ Sakarya 16 puanda… Bu grup çok ilginç, takımlar arasında ilginç bir denge var. Öncelikle takımlar arasında oynanan maçlara bakalım:
İMÇ-Araphan 3-1, 1-1
İMÇ-Bahçeköy 1-6, ?
Bahçeköy-Araphan 0-0, 0-4
- İMÇ için Araphanspor’un puan kaybetmesi hayati öneme sahip zira Araphan Esenkent’i yenerse, İMÇ’nin Bahçeköy’ü en az 5 farkla yenmesi gerek. İMÇ için tek çıkış yolu Araphan’ın puan kaybetmesi. Eğer İMÇ kazanır, Araphan da berabere kalırsa üçlü averajda puanlar İMÇ 7, Araphan 5, Bahçeköy 4 olacak ve İMÇ tek farkla kazansa dahi ligde kalacak, Bahçeköy küme düşecek.
- Araphanspor tek kötü senaryo kaybetmesi ve İMÇ’nin de kazanması. Sarı-Siyahlılar Esenkent deplasmanında berabere bile kalsa, İMÇ-Bahçeköy maçının hiçbir önemi kalmayacak.
- Bahçeköyspor kazansa veya berabere kalsa ligde kalacak. Yenilse bile, eğer Araphan kazanırsa, ikili averajda baş başa kaldığı İMÇ’nin kendilerini en az 5 farkla yenmesi gerek. Sarıyer ekibi için tek felaket senaryosu üçlü averaja kalmak.


a99. Grup
- Mecidiyeköyspor sahasında Küçükayasofyaspor’la berabere bile kalsa şampiyon olacak zira ikili averajı, iki puan gerisindeki Tepebağ Kültürspor’dan daha iyi: 2-0, 1-1
- Tepebağ Kültürspor şampiyonluk için sahasında İstanbul Artvinspor’u yenip Mecidiyeköyspor’un yenilmesini bekleyecek.
- Aynı puanlı Kumkapı Sarıçubuk 81 veya Şişli Yaylaspor’dan biri, İstanbul Sivasspor’dan sonra düşen ikinci takım olacak. İki takımın ikili averajları eşit: 4-4, 1-1 (Deplasmanda atılan gol avantaj sayılmıyor). Bu eşitliği bozan ligde kalacak, aksi takdirde iki takım baraj maçı oynayacak.


a1010. Grup
- Mimarsinanspor şampiyon… Öz Trabzonlular (33), İstinyespor (32), İstanbul Gümüşhanespor (30) takımlarından biri ikinci olacak. Son hafta Mimarsinan-Öz Trabzonlular ve İstinye-İstanbul Gümüşhanespor’la oynayacak.
- Öz Trabzonlular kazanırsa ikinci olacak. Eğer berabere kalırsa İstinyespor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Yenilirse diğer maçın sonucu ne olursa olsun yerini kaybedecek çünkü hem İstinye hem de Gümüşhanespor’a ikili averajı kötü.
- İstinyespor ilk etapta Öz Trabzonlular’ın puan keybetmesini bekleyecek. Öz Trabzon berabere kalırsa, İstinye kazanmalı… Eğer Öz Trabzon yenilirse beraberlik bile Sarıyer temsilcisine yetiyor (İkili averaj 5-0, 1-1). Yenilgi halinde İstinyespor elenecek.
- İstanbul Gümüşhanespor için tek olumlu senaryo Öz Trabzonlular’ın Mimarsinan’a yenilmesi, kendilerinin de deplasmanda İstinye’yi yenmeleri. Böylece ikili averajda iyi oldukları (2-0, 2-2) Öz Trabzon’u geçip ikinci olabilecekler.


- Talatpaşa (21), Yeni Gayretspor (19), Siyavuşpaşaspor (18), ligden çekilen Gedikpaşaspor’dan sonra düşen ikinci takım olacaklar. Son hafta Siyavuşpaşa hükmen galibiyetle geçecek, Talatpaşa-Fişek, Şehremini-Yeni Gayret maçları var.
- Talatpaşa beraberlik halinde bile ligde kalır. Eğer yenilirse Yeni Gayret’in puan kaybetmesini bekleyecek çünkü Yeni Gayret kazanır, Talatpaşa yenilirse, Talatpaşa ligden düşecek (Siyavuşpaşa-Talatpaşa 6-2, 0-2)
- Yeni Gayret’in kazanmaktan başka çaresi yok, berabere dahi kalsa ligden düşecek.
- Siyavuşpaşa rakiplerini bekliyor. Yeni Gayret puan kaybeder yahut Talatpaşa kaybederse ligde kalacak.


a1111. Grup
- Şampiyon ve ikinci, Muratpaşa-Kocamustafapaşa ve Etiler-Zeytinburnu Yıldız maçlarıyla belli olacak. Zeytinburnu Yıldız ve Kocamustafapaşa’nın 42, Etiler’in 39 puanı var.
- İkili averajda Kocamustafapaşaspor’a üstün olan Yıldızspor (4-1, 1-3) eğer Etilerspor’u yenerse şampiyon olacak. Puan kaybı halinde KMP’nin de puan kaybetmesini bekleyecek. Eğer Etilerspor’a kaybederlerse üçüncülüğe gerileyecekler çünkü ilk yarıda berabere kaldıkları rakiplerine ikili averajda geçilmiş olacaklar.
- KMP kazanırsa, Yıldızspor’un herhangi bir puan kaybında şampiyon olacak.
- Etilerspor’un şampiyonluk umudu yok, Yıldızspor’u yenseler, KMP de Muratpaşa’ya yenilse dahi üçlü averajları kötü. Mavi-Siyahlılar eğer Yıldızspor’u yenerlerse ikinci olacaklar. Beraberlik ise Etilerspor’un umutlarını tüketiyor.


- Muratpaşaspor haftalar önce düşerken ikinci takım Güney Yıldızı-Sultançiftliği maçında belli olacak. İki ekibin puanları eşit. Güney Yıldızı kazanırsa lige kalacak, beraberlik Sultançiftliği’ne yarıyor çünkü o durumda Sultangazi ekibi, ilk yarıdaki maçı 2-0 kazandığı için kili averajda üstün olacak.


a1212. Grup
- Çankırı Marufspor ve Yıldırım Bosnaspor’dan biri şampiyon diğeri ikinci olacak. Zeytinburnuspor’un, üç puan gerisinde olduğu Yıldırım Bosnaspor’u ikili averajda geçme şansı yok.
- Marufspor Çayırbaşı’nda seyircisiz oynanacak maçta Zeytinburnuspor’u yenerse şampiyon olacak. Yıldırım Bosnaspor ikili averajda Marufspor’dan daha iyi (2-1, 0-0) bu nedenle Maruf berabere kalırsa, Yıldırım Bosnaspor’un Mecidiyeköy Tayfunspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek. Bosna’nın galibiyeti ve Maruf’un her türlü puan kaybı Bosna’yı şampiyon yapar.


- Boğaziçispor haftalar önce düşerken diğer takım Telsizspor (16) veya Mecidiyeköy Tayfunspor (13) olacak. Yıldıztabyaspor deplasmanında beraberlik dahi Telsizspor’a yetecek. Tayfunspor’u kurtaracak tek ihtimal iç sahada Yıldırım Bosnaspor’u yenip, Telsizspor’un da kaybetmesi.


a1313. Grup
- Kaynarcaspor, bu hafta Yakacıkspor karşısında alacağı beraberlikle bile şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan edecek.
- Dudulluspor, 3 puan arkasındaki Balkan Yeşilbağlarspor’u konuk edecek. Beraberlik halinde bile Dudullu ikinciliği garantileyecek.
- Düşme hattında Ferahspor kazanırsa, altında kalanlardan (Demirspor veya Harb İş) puan kaybeden lige matematiksel olarak veda edecek.


a1414. Grup
- Çekmeköyspor şampiyonluğu, Ortaçeşmespor ikinciliği garantiledi.
- Heybeliadaspor bu hafta son maçına çıkacak, Küçüksu Yenimahalle’nin 1 maçı daha olacak. Eğer Heybeliada deplasmanda Elmalıspor’u yenerse ligde kalmayı garantileyecek. Aksi sonuçlarda Yenimahalle’nin performansı grubun kaderini belirleyecek. Kozyatağı ise matematiksel olarak düştü.


a1515. Grup
- Bostancıspor’un şampiyonluğu, Gülsuyuspor’un ikinciliği garanti.
- Son hafta hükmen galibiyeti olan Yelkenspor kümede kalmayı garantiledi. Taçspor bu hafta alacağı galibiyetler ligde kalmayı garantileyebilir. Kınalıadaspor’un yenilgisi keza bu ekibi rahatlatır. Yoncaspor’a tek başına galibiyet yetmiyor, Kınalıadaspor’un puan kaybetmesi gerek çünkü son hafta Yoncaspor-Kınalıadaspor maçı var. İlk maçı Kınalıada 2-0 kazanmıştı.


a1616. Grup
- Kurtköyspor bu hafta yenilirse İçerenköy’e beraberlik dahi şampiyonluğunu ilan etmesi için yetecek. Kurtköy kazanırsa en azından ikinciliği garanti olacak.
- Anadolu Hisarı, İdealtepe, Tuzla Şifa, Acıbadem Üsküdar ve 1877 Alemdağ’ın düşme ihtimali var, muhtemelen kilit son hafta çözülecek. Sitespor’un düşmesi kesinleşti.


HAZIRLAYAN: EFKAN BUCAK

3 yorum:

onur sarmusak dedi ki...

Söyliceklerim bizim grupla ilgili değil genelleme yaparak konusuyorum. Bazı takimlar hakkinda maci alacak verecek gibi seyler geliyo kulagimiza. Ne küme düşmek serefsizliktir nede şampiyon olmak büyük bir sereftir. Namuslu ve serefli olan insan ne mac alir nede mac satar. Neticede bi spor yapiyoruz ve bundan keyif almaya bakalim. Namuslu ve serefli insanin yapmasi gereken cikip delikanli gibi topunu oynayip takdiri Allaha birakmaktir. Bu vesileyle butun futbolcu kardeslerime basarilar diliyorum. Allah sakatlik kaza bela vermesin ve hakeden hakkini alsin

gürkan dedi ki...

yazıklar olsun yemen ekşı oğlu yonetımıne bıde rızelı olcak yazık çok yazık ben rızelıyım ama bu yonetım çıftaraflı davradı ist gresun spor kulubun futbolcularına bu kadar ceza veren bır yonetım gormedım allahlarından bulsunlaretıler sporu kollıyan bır hakem gormedım etıler spor sız den artık adam olmazsınız yonetımınızde dahıl yemem ekşi oğlu yonetımındekıler sızlerı allaha havale edıyorum benım adım gurkan hızlı ben rıze ıkızderelıyım bu okuyacak olan bu futbolu yotenler sızden bı sey olmaz artık bırakın

evliya dedi ki...

Bende şikayetciyim yemen ekşioğlundan bence çooook az ceza verdiler lisansları yırtılıp ellerine verilmeliydi karaktersizlik yapan kim olursa hoca yada oyuncu en ağır şekilde cezalandırılmalı. Yoksa bi caydırıcılığı kalmaz.

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...