Cuma, Aralık 20, 2013

Siyavuşpaşaspor'da durmak yok

Geçen yıl Bahçelievler Belediyesinin düzenlediği Belediye kupasında 3.olarak ilk kupasını kaldıran Erdoğan Çankaya ve öğrencileri, Bu yılda geçen seneki alışkanlıklarını devam ettirip, U17 grubunda geçen hafta aldığı Nişantaşı galibiyeti ile şampiyonluğu ve kupasını garantilemişti.

 Aynı zamanda 1.Amatör Lig’de 7.haftadaki Öz Trabzonlular maçına kadar 1 puanı olan ve bu maçta aldığı beraberlik ile alt sıralardan kurtulmak için amansız bir savaşa girip, dikkatimizi çeken Siyavupaşasporun antrenmanına misafir olduk.

Kulüp başkanı İhsan Değer, Kulüpteki her açığı kapatmaya çalışmak için sınırları zorlayan muhasebe işlerinden tutunda, rakip takımları izlemeye kadar varan her konuyla ilgilenen sayın Şükrü Defineci ve diğer yönetim kurulu üyelerinin maddi manevi desteği ile 1.Amatöre tutunma mücadelesi veren ekip, U17 ekibinin şampiyonluğu ilede oldukça moralli ve neşeli bir biçimde idmanlarını sürdürmekte.
Kocasinan stadında yapılacak antrenman öncesinde, söyleşi yapma fırsatı bulduğumuz Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu mezunu, teknik direktör Erdoğan Çankaya ve yardımcısı Yavuz Abidinoğlu, U17 kategorisinde alınan ilk şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduklarını, başarılarının sırlarını, ve gelecek için planlarını anlattılar.
siyavuş a takım
Kulüp olarak amaçlarının, semtin gençlerinin kötü alışkanlıklar edinmelerine mahal vermeyip tamamen spor ile meşgul olmaları için çabaladıklarını, takım içinde ve rakip takımlara karşı saygının üst seviyede olduğu bir ekip kurmayı hedeflediklerini, bu bağlamdada dışarıdan transfer yapmayıp, aksine ilçenin gençlerine şans vererek gerek futbol okulundan öğrenciler olsun, gerek takımdaki hali hazırda bulunan kulübün ilkelerini bilen gençlerle mücadele ettiklerini açıkladılar. Futbol okulunun kış döneminde 50 öğrenci ile antrenmanlarına devam eden ekip, okulda başarılı olan öğrencilerine resmi maçlarda görev vererek, bir bakıma emeğin karşılıksız kalmayacağına işaret etmekte. Bununda en güzel örneği, U-17 de mücadele eden ve futbol okulundan gelen,ve 10 maçta ilk 11 de görev yapan.Mehmet Ali Kudu.
Alt yapıdaki görevini 2 yıldır başarı ile yürüten genç teknik adam. A takım konusu açıldığında ise karşımıza neredeyse yine U17 takımını çıkartınca oldukça şaşırdık.
Şaşkınlığımızı gizleyemeyince Erdoğan hoca ve Yavuz hoca birbirlerine baktılar, sonrada ufak bir tebessüm atıp, A takımı anlatmaya başladılar.

A takımdaki görevine taze kan olarak başladığından itibaren kadroya alt yapıda oynayan, Mert Taştemir, Ömer Faruk Çoktay, Mehmet Ergin, Mehmet Mevlüt Karabıyık, Ertem Birdal, Hasan Kurban, Hüseyin Öresin gibi gençleri de taze kan uygulamasın bir parçası olarak kadroya dahil edip yola çıktıklarını belirtti. Genç takımında bulunan oyuncularının her an hepsinin A takımda oynayacak durumda olması, bu havayı solumaları ve iki takımın birbirine kaynaşması açısından iki takım idmanını beraber yürüttüklerini belirten teknik adam, ayrıca alt yapıdan A takıma kadar müsabakalara aynı taktikle çıktıklarını belirtip, ihtiyaç halinde üst gruba dahil olan oyuncunun da taktiksel anlayışa alışması için gereken süreyi ortadan kaldırıp hazırlanacak oyuncu değil, hazır oyuncu elde ettiklerini söyledi. Matematiksel anlamda düşme potasında olduklarını ama bu noktaya gelene kadarda diğer ekipler gibi çok emek verdiklerini, sezon sonunda ise küme düşme gibi bir üzüntüyü yaşayacaklarına inanmadıklarını belirten Erdoğan hoca, mantalitelerinin küme düşmemek değil, küme düşmeyi hak etmeyecek futbol ortaya koymak olduğunu, takımının gerekli karakterli futbolu sergilediğinde zaten başarının kendiliğinden geleceğine inandıklarını, bu inancıda futbolcularına aşıladıklarını belirtti. Antrenmanın başlamasına kısa bir süre kaldığını fark ettiğimizde ise soğuk havadaki sıcak sohbetimizi sonlandırıp, A takım ve genç takım oyuncularının birbirlerine mükemmel derecede kaynaşmayı başardığı bir ekibi hafızamıza kazıyıp, antrenman sahasından ayrıldık.


HABER-FOTOĞRAF: MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 4 Mayıs 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...