Pazartesi, Aralık 16, 2013

İstanbul Kastamonuspor, inanılmazı gerçekleştirdi

İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup'ta zirve mücadelesi veren İstanbul Kastamonuspor, ligin 19.karşılaşmasında Ayazağaspor’a Ayazağa Atatürk Stadı’nda konuk oldu. Karşılaşma İstanbul Kastamonuspor’un 5-2 ‘lik üstünlüğü ile tamamlandı.


Karşılaşma başlamadan önce Merhum Orhan Saka anısına saygı duruşu düzenlendi. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf İstanbul Kastamonuspor’du. Puan kaybetme lüksü olmayan kırmızı-siyahlı ekip kendisini riske atmak istemeyen Ayazağaspor arasında ki mücadele seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Ayazağaspor maçta iki kez öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. İki kırmızı kart ve yedi golün olduğu maçta karşılaşmanın ikinci yarısında 32 dakika kalecisiz ve 10 kişi oynayan İstanbul Kastamonuspor herşeye rağmen mucize bir galibiyet elde ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.


15.dakikada sol kanattan Ahmet ile ceza sahasına girdi rakiple karşı karşıya gelen Ahmet içeri orta göndermek istedi top rakibe çarparak korner oldu. Korneri kullanan Muhammet içeriye güzel bir orta yaptı, ortaya yükselen Fatih topa dokunamadı ve bu ataktan İstanbul Kastamonuspor sonuç alamadı. 20.Dakikada Muhammet sağ kanattan topu sürerek ceza sahasına girdi, kaleciyle karşı karşıya kalan Muhammet topu kalenin üzerinden auta gönderdi. 29.Dakikada Erhan ceza sahasına yakın bir bölgede faul yaptı. İyi bir çift vuruş organizasyonu gerçekleştiren Ayazağasporlu oyuncular bu pozisyondan sonuç alamadılar. İbrahim’in şutu üst direkten geri geldi. 38.Dakikada karambolden Kemal’în eline topun çarpması sonucunda maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ferdi topla Ali Osman’ı ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 1-0 43.Dakikada Kastamonuspor atağında Erhan’ın uzun topuna Kemal yetişti, kaleciyle karşı karşıya kalan Kemal net pozisyondan yararlanamadı. 44.Dakikada  Kastamonuspor atağında Ahmet’in sağdan içeriye gönderdiği topla buluşan Egemen kalecinin yanından topu dışarıya gönderdi. 45.Dakikada Egemen sağdan gelen topa mükemmel bir vuruş yaptı ve tam kalenin köşesinden topu Ayazağa ağlarına gönderdi ve Kastamonuspor adına skora denge getirdi. Ve aynı zamanda ilk yarının sonucunu da belirlemiş oldu. 1-1


49.Dakikada Ayazağaspor geliştirdiği kontra atak sonucunda yeniden öne geçmeyi başardı. 2-1 54.Dakikada Aşkın sol kanattan topu iyi sakladı ve yerden yapmış olduğu ortaya dokunan Ayazağaspor’ lu defans oyuncusu ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle İstanbul Kastamonuspor tekrardan dengeyi sağlamış oldu. 2-2 58.Dakikada Ayazağasporlu Sabri sol kanattan etkili geldi ancak top Ali Osman’da kaldı. 62.Dakikada Ayazağaspor’un uzun topuna Ali Osman hakim olmak istedi ancak Ali Osman ceza sahasının dışında topa elle müdahele etti ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İstanbul Kastamonuspor 3 oyuncu değiştime hakkını da kullandığı için oyuna 10 kişi devam etmek zorunda kaldı ve İstanbul Kastamonuspor kalesine sol açık Metehan geçti. 68.Dakikada sağ taraftan kullanılan korner sonrasında topa Aydın dokundu, Ferdi Arslan’dan sekti; seken top Egemen’e doğru gelince Egemen’in mükemmel kafa vuruşuyla Ayazağaspor kalelerini bir kez daha havalandırdı. Bu golle birlikte kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne imza atmış oldu. 2-3 71.Dakikada İstanbul Kastamonuspor Muhammet’in kontra atağıyla sağ kanattan etkili geldi ve kaleciyle karşı karşıya kalan Muhammet, topu kalecinin bacak arasında kaleye göndererek takımını 2-4 öne geçirmiş oldu. 81.Dakikada Kemal sol kanattan etkili bir şutla topu kaleciyle direk arasında Ayazağaspor ağlarına göndererek takımının 5.golüne imza atmış oldu. 2-5 83.Dakikada oyunda hakimiyetini kaybeden Ayazağaspor yine de ataklarını kesmedi ve tehlikeli gelen atağı Ali Osman’ın yerine kaleye geçen Metehan büyük bir soğuk kanlılıkla çıkardı. 89.Dakikada Ayazağaspor’ lu İbrahim Muhammet’ e  yaptığı sert müdahaleden dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 90.Dakika’da karşılaşmanın hakemi 4 dakika uzatma süresi oyuna ilave etti. 90+4. Dakika’da karşılaşma 2-5 İstanbul Kastamonuspor üstünlüğü ile tamamlandı.


METEHAN KALESİNDE DEVLEŞTİ
İstanbul Kastamonuspor kalecisi Ali Osman’ ın kırmızı kartla oyun dışında kalmasından sonra kaleye geçen sol açık Metehan, yaptığı mühiş kurtarışlarla takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Maçtaki bu olay geçtiğimiz yıllarda oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş maçını hatırlattı. O maçtada kaleye geçen Beşiktaş’lı Pancu kalesinde müthiş kurtarışlar yaparak Beşiktaş’ ın galibiyetinde büyük rol oynamıştı.


ZİRVE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK
İstanbul Kastamonuspor basın sözcüsü Mehmet Kaya, zirve mücadelelerini ligin sonuna kadar sürdüreceklerini ve playofflarada mutlaka kalmak istediklerini söyledi. Kendileri için çok önemli bir engeli geçtiklerini söyleyen Kaya, burada almış olduğumuz mucizevi galibiyet için tüm ekibimizi kutluyorum. Önümüzdeki hafta sonu oynayacağımız Kartal Belediyespor maçında da iyi konsantre olup, galip gelerek zirveye yerleşmeye çalışacağız dedi.


İSTANBUL KASTAMONUSPOR’ DAN AYAZAĞASPOR’ A TEŞEKKÜR
İstanbul Kastamonuspor maç öncesi ve sonrası büyük misavirperverlik örneği gösteren Ayazağaspor kulüp başkanı İbrahim Keskin’ e göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı çok teşekkür etti.


İstanbul Kastamonuspor bu galibiyetle puanını 37 ye çıkartarak zirve takibini sürdürdü. İstanbul Kastamonuspor 21 Aralık Cumartesi günü sahasında Kartal Belediyespor’ u konuk edecek.


HABER- FOTOĞRAF : ERTUĞRUL AKDUMAN
KAYNAK: www.istanbulkastamonuspor.com


[gallery link="file" ids="99805,99806,99807,99808,99809,99810,99811,99812,99813,99814,99815,99821,99820,99819,99818,99817,99822,99823,99824,99825,99826"]

Hiç yorum yok:

Şampiyon Bağcılar şov yaparak play-off'ta

Kadınlar 3. Futbol  Ligi 16. Grup'ta 14. hafta karşılaşmasında Bağcılarspor ile Büyükçekmece Karadeniz İdman Ocağı ile Bağcılar Belediye...