Perşembe, Aralık 19, 2013

Beykoz'da örnek bir seminer...

'Sporla Sağlıklı Nesillere' konulu eğitim seminerinin ilki Beykoz Ahmet Mithat Efendi Tiyatro Salonunda; Beykoz ilçesininin amatör futbol kulüpleri ve genç sporcularının katılımıyla gerçekleştirildi.



 


Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı ve İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir’in ev sahipliği yaptığı seminerde, TASKK Genel Başkanı ve İASKF Başkanı Ali Düşmez ve Yönetim Kurulu ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, U15 kategorisinde şampiyon olan Paşabahçe SK ve Beykoz 1908 AŞ genç sporcularına ve antrenörlerine şampiyonluk kupalarını sahnede takdim ettiler. Ayrıca tüm sporcuların başarılı bir sezon geçirmeleri konusunda motive edici konuşmalar yaptılar.


TFF İl Başkanı Yemen Ekşioğlu da şampiyon takımları tebrik etti ve kürsüde sporcularla renkli bir söyleşide bulundu. Aynı zamanda, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Burhan Öz ve Beykoz Belediye Başkan Adayı Selman Yücel de seminere teşrif etti.


Seminer başında, Ferhat Özen Hoca ‘ Okuma alışkanlığı’ konusunda, genç sporcuların daha fazla kitap okuyarak, kariyerleri açısından, akademik ve sportif anlamda, hatta kültürel olarak geliştirmelerinin öneminden bahsetti. Hazırladığı renkli görsellerle, sporcularımızın dünden bugüne, teknolojik gelişmeleri anlatırken, bilgisayar ve akıllı cep telefonlarla fazla vakit geçirmenin, zihni körelttiğini ve olumsuz yönde bağımlılık yarattığını açıkladı; ancak daha fazla kitap okuyarak, bilgilenmelerinin: sosyalleşmeleri, vizyonlarının gelişmesi yönünde daha etkiliği olacağını vurguladı.


Medistate Kavacık Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İlker Garipoğlu ‘Sporcu Sakatlıkları ve Tedavi Yöntemleri’ konusunda sporculara eğitim verdi, sakatlık yaşandığı andaki acil yapılması gereken hususları anlattı. Garipoğlu yanlış uygulamaların, sporcuların kariyerindeki olumsuz yönlerine dikkat çekti.


‘Sporcu Beslenmesi Nasıl Olmalı’ konusunda; Medistate Kavacık Hastanesi’nin Uzman Diyetisyeni Dr. Gözde Şahin özellikle idman öncesi ve maç sonrası yenilmesi gereken besinleri anlattı. Sporcuların kariyerlerinde, performanslarını arttırarak, daha sağlıklı ve güçlü bedenle devam etmelerini sağlayacak önemli etkenleri açıkladı.
Seminer sonrası, katılan davetlilere ikramda bulunulurken sponsor firmaların standlarında fotoğraflar çekildi ve hediyeleri dağıtıldı.


Yerel Futbol Sitesi


[gallery link="file" columns="5" ids="100174,100175,100176,100177,100178,100179,100180,100181,100182,100183"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U16 Şampiyonası 2. Tur Sonuçları

 Türkiye U16 Futbol Şampiyonası'nda 2. tur, 4 grup merkezinde oynanmaktadır...