Pazar, Kasım 17, 2013

Yücespor'un 'Zafer'i

İstanbul 1.Amatör Lig 11.Grup'ta Yücespor, sahasında konuk ettiği Nurtepe Güney Yıldızı'nı 2-0 yendi. Ev sahibi ekipte Zafer sahada güzel işlere imza atarken bir de golün sahibi oldu.


 


Karşılaşmaya iki ekipte kontrollü bir şekilde başlayarak, mücadele güçlerini ön plana çıkarttılar.

1.dakikada Ferhat’ın pası ile topla buluşan Hakan’ın sert şutunu, kaleci başarılı bir şekilde kontrol etti.
3.dakikada Yücespor’da Ahmet pasını Zafer’e , Zafer ise önündeki Burak’ı gördü. Burak topla Berkem’i buluşturdu. Berkem’in pasında Zafer sert bir vuruş çıkardı. Kaleye yönelen top Sinan’a çarparak, yön değiştirip taca çıktı.
8.dakikada Konuk ekipte Sinan Ferhat’a uzun oynadı. Ferhat’ın aşırdığı topla Hakan topla buluştu. Hakan sert bir vuruş yaptı ancak top kaleci Furkan’da kaldı.
10.dakikada hakeme, kendisine faul yapıldığı gerekçesi ile itirazda bulunan Ahmet sarı kart gördü.
15.dakikada Kağan Burak’a uzun oynadı. Burak pasını Ahmet’e verdi. Ahmet topu Zafer’le buluşturdu. Zafer sert bir vuruş çıkardı ancak top kalecinin üstüne gitti. Furkan hızlı bir şekilde topu oyuna soktu.  Topla buluşan Hakan’ın vuruşunu  Serkan kenara çeldi. Dönen topa Umut vurdu ancak çizgi üzerinde Şahin topu uzaklaştırmayı başardı.
20.dakikada Serkan oyunu Kağan’a doğru başlattı. Kağan’ın uzun pasında Burak topla buluştu. Burak’ın sert vuruşu  kalecide kaldı.
24.dakikada Berkem ile Anıl’ın hava mücadelesinde Anıl yerde kaldı. Hakem pozisyonu devam ettirdi. Bu sırada Anıl itirazlarını sürdürünce maçın hakemi sarı kartını çıkardı.
30.dakikada Kağan uzun paralel bir pasla Zafer’i topla buluşturdu. Zafer’in bekletmeden ayağının içi ile vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta çıktı.
33.dakikada yine defanstan aldığı uzun top ile buluşup rakibinden güzel bir hareketle sıyrılan Zafer vuruşunu yaptı. Bu seferde top sağ kale direğinin yanından auta çıktı.
35.dakikada 2 pozisyonda kaleyi yoklayan , bir sağ bir sol kale direklerinin yanından az farkla topu auta gönderen günün çalışkan ismi Zafer’in golü vardı. Soldan Muttalip’in ortasına Berkem yükselip arkaya aşırdı. Top arkada bulunan Zafer’e geldi. Zafer’in sert ve düzgün vuruşu kalecinin üstünden ağlarla buluşup Yücespor’u öne geçiren gol geldi. 1-0
39.dakikada Burak yerde kaldı. Hakem oyunu avantaja bıraktı ve topla Berkem buluştu. Berkem topu içeri çevirmek isterken Konuk ekipte günün başarılı ismi kaptan Ramazan araya girdi ve topu kornere gönderdi.
İlk yarıda başka pozisyon olmayınca ilk yarı ev sahibinin 1-0 lık üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya konuk  ekip Mehmet,Anıl ve Murat , Özkan değişiklikleri ile başladı.
Yapılan değişiklikler olumlu sonuç verince ilk yarıya nazaran daha atak, ileride daha çabuk çoğalan, hızlı oynamaya başlayan bir Güney Yıldızı vardı sahada.
47.dakikada Mehmet’in pasıyla buluşan Murat’ın vuruşu kalecide kaldı.
49.dakikada Mehmet’in ara pasında Ferhat topla buluşacakken tehlikeyi sezen kaleci Serkan zamanında bir çıkışla topa sahip oldu.
51.dakikada Aykut kendi kazandığı topla iki kişiyi geçip önünü boşalttı. Sert şutunda top az farkla auta çıktı.
54.dakikada Mehmet Umut’a doğru akıl dolu bir pas attı. Umut kaleci ile karşı karşıya kalacakken araya Murat Can girdi ve topu uzaklaştırdı.
55.dakikada Umut’un yerine oyuna Enes dahil oldu.
59.dakikada Kuzey Mehmet’e yaptığı faul sonrasında hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
61.dakikada konuk ekip faul atışı kazandı. Volkan pozisyonun sert olduğu görüşünde ısrar edince hakem Volkan’a sarı kartını gösterdi.
65.dakikada oyuna ikinci yarıda dahil olup hareketlilik getiren Mehmet şık bir hareketle Şahin’den sıyrılıp çizgiye indi. İçeri çıkardığı topta ön direkte pozisyonunu almış olan kaleci Serkan topa sahip oldu.
69.dakikada hakem Yücespor lehine faul kararı verdi. Bu karara Turgut ısrarla itiraz edince sarı kart görmekten kurtulamadı.
73.dakikada Murat uzun bir pasla topu Burak’a doğru gönderdi. Herkes Burak topu kontrol edecek diye beklerken, Burak akıl dolu, isabetli, beklenmedik bir vuruş çıkardı ve top direkte patladı.
76.dakikada Aykut’tan aldığı topla buluşan Mehmet’in vuruşunda top kaleci Serkan’da kaldı.
81.dakikada Murat iki rakibinden sıyrılarak pasını Aykut’a aktardı. Aykut sert bir vuruş çıkardı ancak, defansa çarpan top etkisini kaybederek kaleci Serkan’ın ellerinde kaldı.
84.dakikada Hakan aldığı pasla kaleyi yokladı. Top direğe yakın bir mesafeden auta çıktı. Aut atışında oyunu geciktirdiği gerekçesi ile kaleci Serkan sarı kart gördü.
86.dakikada Yücespor atağında topu elle kestiği gerekçesi ile kaptan Ramazan sarı kart gördü.
88.dakikada Emre yerini Kerem’e bıraktı
90.dakikada hakem oyuna +5 dakika eklediğini gösterdi ve akabinde devam eden pozisyonda Aykut sert bir vuruş çıkardı, fakat top az farkla auta çıktı.
90+2 de Mehmet Volkan’dan aldığı pas ile kaleyi yokladı, ancak top yine auta çıktı. Pozisyonun devamında yücespor uzun pasla defans emniyetini elden bırakan konuk ekibin bu zaafından faydalanarak Berkem’i topla buluşturdu. Berkem’in düzgün vuruşunda top filelere gitti ve Yücespor’un galibiyeti perçinleyen golü geldi. 2-0
90+3 te Yücespor’da maçta son sözü söyleyen Berkem yerini Sercan’a bıraktı.
90+4 te hakemin faul kararına yoğun şekilde tepki gösteren Turgut ikinci sarı karttan kırmızı görerek oyun dışı kaldı.
Maçta başka gol olmayınca ev sahibi ekip 2-0 lık skor ile 3 puanı hanesine yazdıran takım oldu.

Ev sahibi ekipte golcü oyuncu Zafer, defansta hava hakimiyeti ile dikkat çeken Murat Can, orta sahadaki mücadeleci oyunu ile Kuzey, ve maçta son sözü söyleyen Berkem ileri uçta oyuna hareketlilik getirerek dikkat çeken isimler oldular.
Konuk ekipte ise puan alamamasına karşın, defansta kaptan Ramazan yerinde müdahaleleri ile, geri dörtlünün solunda görev yapan Umut çalışkanlığı ile, Orta sahada dinamizmi ile rakip orta alan oyuncuları ile mücadele eden ve ataklara katılan Aykut ile,  oyuna girdikten sonra konu ekibin karşı kalede daha etkili olmasını sağlayan, maçın seyir zevkini ciddi anlamda yükselten, Mehmet sivrilen isimler oldular.


Saha içindeki yardımlarından dolayı saha komiseri Önder DENLİ’ye teşekkür ederiz.


Saha içindeki yardımlarından dolayı saha komiseri Önder DENLİ’ye teşekkür ederiz.


 


YÜCESPOR: 1-Serkan Toygar 2-Kağan Öner 3- Muttalip Dursuner 4-Şahin Aydın 5-Murat Can 6-Kuzey Doğru 7-Burak İnceman 8-Emre Yılmaz 9-Zafer Uysal 10-Ahmet Uzunalioğlu 11-Y.Berkem Önal
Yedekler: 12-Taha Luş 13-Tolga Fırtına 14-Kerem Tobaoğlu 15-Sercan Okudan 16-Onur Tekindemir 17-İbrahim Çakmak 18-Mehmet Kadaloğlu
GÜNEY YILDIZISPOR: 1-Furkan Doğan 2-Özkan Yılmaz 3-Umut Can Öztürk  4-Sinan Turgut 5-Ramazan Boz 6-Volkan Bektaş 7-Turgut Yüksel 8-Aykut Akuş 9-Ferhat Rıza Topal 10-Anıl Atıcı 11-Hakan Atlı
Yedekler:  13-Mehmet Çakır 14-Kerem Şimşek 15-Zeynel Erdoğan 16- Abdülaziz Esa 17-Murat Büyük 18-Enes Kasırga


 HABER-FOTOĞRAF: MELİH ÖZTÜRK


 

[gallery link="file" ids="92732,92733,92734,92735,92736,92737,92738,92739,92740,92741,92742"]

1 yorum:

Taraftar dedi ki...

Bu maçın 2-0 bitmesi mucize Yücespor maç boyunca tek kale oynamasına rağmen gol atamaması çok ilginç.Ayrıca iyi takımlar bu kadar puanı nasıl kaybetmişler anlamadım...

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.