Pazartesi, Kasım 18, 2013

Yeşilköy soğuk terler döktü!

İstanbul 1. Amatör Lig 3. Grup'ta kayıpsız lider Yeşilköyspor, 1863 Boğaziçi karşısında sıkıntılı zamanlar yaşasa da sahadan 3-1 galip ayrılmasını bildi.



Karşılaşmanın genelinde Yeşilköyspor oyuna hakim olurken, konuk ekip Emrah ve Murat’ın süratinden yararlanarak kontrataklarla karşı kalede gol arama amacındaydı. Nitekim yine ani gelişen bir atakta Murat ve Emrah’ın sağ kanatta girdikleri ikiye birden sonra Murat’ın ortasında,top biraz yüksekten gidince sol kanada doğru açıldı. İsmail önünde kalan topa kimsenin şut atacağını beklemediği bir anda vururken, Kaleci Şahin’in topu ellerinden kaçırması sonucu golü bulup, skoru 0-1'e taşıdı.


Ev sahibi ekip her ne kadar gol bulmak için 45 dakika boyunca çok arzulu oynasa da defansta Caner ve Anıl rakibin ceza sahasına girmesine çok fazla müsaade etmeyip, dışarıdan şutlarla gol aramaya sevk ettiler. İlk yarıda başka gol olmayınca 1863 Boğaziçi soyunma odasına skor avantajı ile girdi.


Yeşilköy ikinci yarı açıldı
İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi istekli başlayan ev sahibi,oyuna ikinci yarı dahil olan ve hareketlilik kazandıran Özkan’la gol yollarında daha da etkili olmaya başladı.
55.dakikada Özkan’ın Alper’i akıl dolu bir pasla buluşturmasının sonucunda. Alper ayağının dışıyla ustaca bir vuruş yapıp takımına beraberliği getiren golü buldu: 1-1
Bu golden sonra oyunu tam anlamıyla karşı kaleye yıkan Yeşilköy ısrarla ikinci golü aramaya devam etti.
Dakikalar 70'e geldiğinde Müjdat’ın defanstan aldığı topu karşı yarı alanın ortasına kadar sürüp içeriye yaptığı orta şut karışımı vuruş, kaleye doğru yönelip ağlarla buluştu ve ev sahibi 2-1 öne geçti
Bu golden 3 dakika sonra Özkan sağ kanatta topla buluştu ve oyunu ters kanada mükemmel bir şekilde çevirdi. Topla buluşan Uğur birkaç metre topu içeri taşıdıktan sonra , vuruş açısını yakalayıp güzel bir vuruş yapıp ekibini rahatlatan golü attı: 3-1


Caner'den alkışlık hareker
Skor avantajını eline geçiren Yeşilköy oyunun temposunu düşürüp oyunu bir müddet rölantiye alınca, Boğaziçi Emrah Murat ve Mustafa Ozan ile gol yollarında tekrar çoğalmaya başlasa da golü bulamadı. Mücadelenin 90+1.dakikasında , ilk yarıdan sarı kartı bulunan günün başarılı isimlerinden 1863 Boğaziçili Caner ikinci sarı kartı görüp , kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Son zamanlarda bu tür kartlardan sonra hakemlere olan tepkilerin ve saldırıların çok olduğu bir dönemde Caner hakem elini sarı kartı için cebine götürdüğü anda kırmızı kart yiyeceğini anlayıp düşürdüğü arkadaşından özür dileyip direk oyundan çıkması futbolda asıl olması gereken özlenen tabloyu bize hatırlattı.


Maçta başka gol olmayınca, mücadele ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi ve Yeşilköy ecel terleri döktüğü maçta galibiyet serisini sürdürüp, Süper Amatör Lig'e göz kırptı.


Hakemler göz doldurdu
Maçın orta hakemi İsmail Kalaycı, güzel bir yönetim gösterip, oyuncuların tepkisine mahal verecek hiçbir karar vermeden maçı tamamlayıp, yerinde uyguladığı avantaj kuralları ile seyir zevki yüksek bir karşılaşma izlememize imkan tanıdı. Yardımcı hakemler Anıl Ergin ve Mesut Aksu ise bir önceki Yücespor – Güney Yıldızı maçında da yardımcı hakem olarak görev yapıp, herhangi bir performans düşüklüğü yaşamadan, maçın orta hakemi ile iyi diyalog içinde olup yerinde ofsayt kararları oyunu yakından takip etmeleri ve defansın son adamları ile bir ileri bir geri mükemmel koşular yapıp göz doldurdular.


Saha içindeki yardımlarından dolayı saha komiseri Önder DENLİ’ye teşekkür ederiz.


STAT: Bakırköy Belediye
HAKEMLER: İsmail Kalaycı, Anıl Ergin, Mesut Aksu
YEŞİLKÖYSPOR: Şahin, Deniz, Kerem, Kıvanç, Soner, Alper, Müjdat, İsmail, Talat, Uğur, Can
Yedekler: Caner, Salih Murathan, Samet, Yunus,Özkan,Ruby.
1863 BOĞAZİÇİ SK: Onur, Murat, Anıl, Caner, Erdi, İrfan, Muhammet, Cenk Kadir, Mustafa Ozan, Emrah, İsmail
Yedekler: Murat Can,İbrahim İlbay, Semih,Veli


HABER-FOTOĞRAF: MELİH ÖZTÜRK


[gallery columns="6" link="file" ids="92938,92939,92940,92941,92942,92943"]

Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.