Çarşamba, Kasım 20, 2013

Uygun, dostluk maçıyla anıldı

Yunanistanlı gazeteci Stelios Hacitakis’in girişimleriyle hafta sonu Ortaköyspor ve Silivrispor veteran  takımları Hürhaber Kurucusu Merhum İlhan Uygun’u anmak için dostluk maçı gerçekleştirdi.



Hürhaber Gazetemizin kurucusu Merhum İlhan Uygun, Cumartesi günü vefatının 52. Gününde okutulan mevlit ile anılırken, Yunanlı dostu Gazeteci Stelios Hacitakis’in girişimleriyle Ortaköy’de de dostluk maçında da yad edildi.


 


Hacitakis: çok üzüldük
Uzun yıllar Türk ve Yunan dostluğu, Silivri ile Kavala arasındaki ilişkilerin gelişiminde birlikte omuz omuza mücadele verdiği Uygun’u kaybetmenin derin üzüntüsünü paylaşan Hacitakis, “O sadece size ait değildi, sadece Türk Vatandaşı değildi, o hepimizin gönlünde taht kurmuş ender bir dost bir dünya vatandaşıydı. Yazdığım üç yerel gazetede de İlhan kardeş için yazdığım yazılarda bu duygularımızı dile getirmeye çalıştım. Aynı zamanda Thasos adasından bayan İrini de Thasos Yerel Gazetesinde son derece güzel bir makaleyle Rahmetli ilhan Beyin eşsiz kişiliğini, İnsanlar üzerinde bıraktığı olağan üstü etkiyi dile getirdi. Sevgili dostum İlhan Uygun’un vefatını öğrendiğim andan itibaren duyduğum derin üzüntünün yanı sıra onu yaşamında yaptıkları, hayat tarzına uygun anmak için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladım. Çok ani oldu, ancak Ortaköylü dostlarım ve sporcu arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ortaköy Stadı’nda Silivrispor ve Ortaköyspor veteran takımları sevgili dostumuzu anmak için bir maç gerçekleştirdi. Formalarında İlhan kardeşimize güle güle derken, sporun dostluk, yardımlaşma ve bir kültür olduğu mesajını da ilettik” dedi.


 


Tabak: Uygun’u hep güzel hatırlayacağız
Ortaköy Stadında dostluk maçı öncesinde Beldenin Eski Belediye Başkanı Erdinç Tabak da hem Uygun’u andı hem de düzenlenen organizasyonun manasına işaret etti, kurulan dostluk ilişkilerinin devam etmesi ile ilgili temennisini iletti.


 


Yılmam: Uygun’un adını yaşatacağız
Silivrispor Veteranları adına konuşan Candemir Yılmam, maç davetine seve seve iştirak ettiklerini belirtirken İlhan Uygun ve Hürhaber’in önemine vurguda bulundu, sporun dostluk olduğuna katıldıklarını ifade etti.


 


HABER: ENGİN AKIN


[gallery link="file" ids="93787,93786,93785,93784,93783,93781,93780,93782,93779,93778,93777,93776,93775,93774,93773"]

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...