Cumartesi, Kasım 16, 2013

TFF Kadın Ligleri’nde üçüncü hafta oynanıyor

TFF Kadınlar Ligleri’nde üçüncü haftada zevkli karşılaşmalar futbolseverleri bekliyor.


TFF 1.Lig : Konak Belediye lige dönüyor. Marmara Üniversitesi ile oynayacakları karşılaşmaya favori çıkıyorlar. İki ekip en son 2011 Nisan'ında karşılaşmış ve maç Selin Odabaş ile Gamze İskeçeli'nin karşılıklı golleri ile 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı. Şampiyonluğun diğer adayı Ataşehir Belediyesi de evinde Trabzon İdmanocağı ile karşılaşacak. Trabzon ekibi Marmara deplasmanından üç puan çıkarttı, ancak oyunu ile tatmin etmedi. Henüz oyun kurgusu tam oturmamış gibi duruyor. Kamerun'lular büyük olasılıkla yine sahada olamayacaklar. Tecrübeli ve birlikte oynamaya alışkın kadrosu ile Ataşehir'in galibiyeti beklenebilir. Ancak unutulmamalı ki geçen yıl Yenisahra'da zafer Filiz İşikırık'ın golü ile Trabzon'un olmuştu. Haftanın son maçı Adana'da İdmanyurdu ile Karadeniz Ereğli arasında. Faruk Varlık'ın genç yıldızları bu yıl forma giremediler henüz. Derince'ye evde kaybedilen puanın ardından Ereğli Adana'dan galibiyet çıkartamazsa ilk dört iddiası ciddi yara alacak. Geçen sezon iki maçı da Ereğli 2-1 kazanırken Ebru Topçu Adana ağlarına üç gol bırakmayı başarmıştı. Ancak bu yıl Adana da daha iddialı. Haftanın en ilginç maçı bu olacak.


TFF 2.Lig : Yarıştan düşenlere Kastamonuspor da eklendi. Toplam dört takım ligden çekildiler. Davultepe bu haftalık sahaya çıkarak kurtardı, ilerleyen haftalarda ne olacağını zaman gösterecek.


1.Grup : Ovacık Gençlik Eskişehir'i 4-1 geçerek önemli bir adım attı. Playoff yolundaki iki rakipleri ile ilk iki hafta oynadılar. İlk yarının kalanında biraz daha rahatlar. Bu haftayı bay geçecekler. Diğer playoff adaylarından Fatih Vatan evinde Zonguldak Gençlik karşısında, Eskişehirspor ise Ankara'da Atlantik karşısında favori. Merkezefendi tecrübeli teknik yönetimine karşın lige çok kötü girdi. Eskişehir'de Çamlıca karşısında ilk puanlarını arayacaklar ama Savaş Hancı'nın haftayı sekiz gollü deplasman galibiyeti ile geçiren Çamlıca'sı galibiyete az da olsa daha yakın. İlginç bir nokta ise Çamlıca'nın geçen yıl bütün sezon ancak 16 gol atmış olması.


2.Grup :  1207 Antalyaspor Davutepe deplasmanında, Fomget Gençlik de Ankara'da Güneşspor karşısında daha avantajlılar. Mersin Gençlerbirliği ilk hafta 10 gol atıp ikinci hafta 13 gol yedi. Playoff'u göz hizasında tutmaya çalışan Konya İdmanyurdu'nun Gençlerbirliği deplasmanında kazanması gerekiyor. Davultepe karşısında ilk golü bulmak için çok zorlandılar ama 1999'lu Rümeysa Söylemez'in iki gol attığı maçı 4-1 kazandılar. Konya açısından kiritik bir karşılaşma. Erken gol enteresan skorlar getirebilir.


3.Grup : İlkadım Belediye ilk iki haftayı, cezalı oyuncularına karşın Amasya ve Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi karşısında aldığı 1-0 galibiyetler ile avantajlı kapattı. İki maçta da golü Gül Kaplan attı. Bu hafta Soyaspor deplasmanında seriye devam etmeye çalışacaklar. Amasya Eğitim ile Tokat TOKİ karşılaşması haftanın zor olabilecek maçı. TOKİ ilk iki haftada galibiyet aldı, ancak ligin yeni takımları ile oynadılar. Amasya maçı Tokat ekibinin gerçek gücünü test edebilmesi için iyi bir fırsat olacak. Spor Lisesi Erbaa karşısında daha ağır basıyor. Grubun en son karşılaşması da ligin yeni gelenleri Kavak Meydan ve Geçit Belediye arasında.


4.Grup : Vatan Halkoyunları üçüncü haftada, en sonunda sahaya çıkacak. Takviyeli bir Yeni Sağlıkgücü kimliğindeki takım, ilk maçında hayal kırıklığı yaşayan Zeytinspor önünde favori. Aydın derbilerinden Kızılcaköy ile Nazilli Belediye karşılaşması ilginç. Kızılcaköy BESEM yenilgisi sonrası Hanbat'ı yenmeyi bildi. Ancak Nazilli Belediye de iki maçta 27 gol attı. Siyah beyazlılarda Gamze Deveci'nin şimdiden 10, Pelin Davir'in 5 golü var. Nazilli ekibi biraz daha ağır basıyor maç öncesinde. Denizli Hanbat istediği gibi başlayamadığı ligde, geçen hafta BESEM önünde yönetici problemi nedeni ile sahaya çıkamayan Elitspor deplasmanına çıkacak. Deplasman ekibi sürprize yer vermeden playoff hedefinden kopmamaya çalışacak.


5.Grup : Bu hafta Mersin Camspor Adanagücü, Kayseri Gençlerbirliği Dumlupınarspor, Akdeniz Demirspor Tarsus Gençlerbirliği karşısında avantajlılar. Geçen hafta 9 ve 19 gol atan Osmaniye Yahya Mazlum ve Sümerspor'un karşılaşması gollü olur herhalde. Osmaniye galibiyete yoğun taraftar ilgisi ile biraz daha yakın sanki.


6.Grup : Lider Sakarya Bayan Futbol evinde CFS Bağcılar'ı konuk edecek. Bağcılar da lige iki galibiyet ile girdi. Zorlu bir karşılaşma olacak. Geçen hafta evinde Sakarya'ya 2-0 yenilen Akdeniz Nurçelik, Bakırköy Zara önünde telafi arayacak. Dokuz kişilik Karşıyaka Koleji'nin Yalova Gençlik deplasmanında ne yapacağını merak ediyorum doğrusu. Umarım sakin bir karşılaşma olur ve sorunsuz biter. Geçen hafta Karşıyaka ile Yenidünya karşılaşması yarıda kalmıştı. Yenidünya da bir nedenle bu hafta gözönünde bir stada atanmış. Fikirtepe Dumlupınar yerine Anadoluhisarı Spor Akademisi'nde oynayacaklar. Kireçburnu karşısında büyük sahanın onları nasıl etkileyeceğini göreceğiz. Geçen haftaki Zara beraberliğini telafi etmek isteyen Kireçburnu ağır basıyor. 


7.Grup : Kayıpsızlardan Hakkarigücü, ilk sezonunda iyi başlayan Belediye Vanspor'u konuk edecek. Lider Nusaybin Gençlik Siirt Hasbey karşısıda, yine kayıpsız Muş Kartalspor da Taşlıçay Kamu karşısında favori.  Nusaybin'de lige 14 maçta 31 gollük bir performans geçmişi ile başlayan Pınar Demircan ilk iki maçın ardından 6 gole ulaştı. Grubun son maçı henüz puan ile tanışamayan Bayazıtspor ile Muş Yağmurspor karşılaşacak.


8.Grup : Elazığ Bordo Atletik geçen hafta deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediye deplasmanından üç puan çıkartarak iddiasını gösterdi. İlginç bir sponsorları var. Küresel bir "genç liderler platformu" olan JCI'nın Elazığ şubesi destekliyor. Bu hafta da Maraşgücü ile karşılaşıyorlar. Mustafa Dağlı'nın öğrencileri de henüz kayıpsız. Mislina Gözükara ve Emine Polat ikilisi takımın 11 golüne de imzalarını attılar şu ana kadar. Haftanın en renkli maçlarından olacak. Gazikent ve Diyarbakır maçı da önemli. Geçtiğimiz sezon bu iki takım 7.Grup'tan birlikte çıkarlerken, Gaziantep'teki maç 2-2 sona ermişti. Diğer bir playoff adayı Fıstıkspor da üçüncü haftada sonunda ilk maçına çıkacak. Urfa önünde galibiyetleri sürpriz olmaz. Grubun son maçında Elazığ Hedef ve Malatya Bayanlar ilk puanlarını arayacaklar.


Erdem G

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...