Cumartesi, Kasım 09, 2013

TFF Kadın Ligleri'nde ikinci hafta oynanıyor

TFF Kadınlar Ligleri'nde ikinci hafta bugün ve yarın oynanacak karşılaşmalar ile tamamlanacak.


TFF 1.Lig'de Konak Belediye'nin Şampiyonlar Ligi karşılaşması nedeni ile Adana İdmanyurdu ile olan maçı 20 Kasım'a ertelendi. Çenesuyu'nun çekilmesi nedeni ile diğer şampiyonluk adayı Ataşehir Belediye de haftayı maç yapmadan geçecek. 1.Lig'de oynanacak iki maçtan ilki Ereğli'de Karadeniz Ereğli ile Derince Belediye arasında. Kaız futbol altyapısının iki önemli ekibi arasında geçen yılki gençler yarı finalinden sonra tatlı bir rekabet başlamıştı. Geçen sezon iki maçı da 4-2 Ereğli kazandı. Bu yıl da eflatun beyazlılar ev sahibi olmanın avantajı ile biraz daha yakınlar galibiyete. Günün diğer maçında Marmara Üniversitesi Trabzon İdmanocağı'nı konuk edecek. Marmara'nın savunması Adana'da iflas etti. Bu maç zorlu bir serinin ilk maçı onlar için. İdmanocağı'nın ardından Konak, Ataşehir ve Ereğli ile oynayacaklar. Dört beş hafta puansız geçilirse Marmara'nın toparlanması zor olabilir. İdmanocağı ise ilk hafta oynayamadığı için bir şey söylemek güç. Ortasahada transfer etmek istedikleri Kamerun'lu oyuncuların lisansları yetişmemiş. İdmanocağı'nın kadro olarak ağır bastığı, ilginç bir maç olacak.


TFF 2.Lig'de lig Tece Belediyspor ve Kızıltepe ile iki fire vermişti. Buna bu hafta Küplüpınar Yeşildağ da eklendi. Kastamonuspor ile Davultepe de ikinci maça çıkıp ihraç edilmemek için gayret ediyorlar. Kastamonu olmayacak gibi. Davultepe ise maça çıkacağını beyan ediyor.


1.Grubun önemli maçı Ovacık Gençlik ile Eskişehirspor arasında. Eskişehir Merkezefendi karşısında lige fırtına gibi bir giriş yaptı. Sekiz golü aralarında 1999'lu oyuncuları İrem Kaya'nın da olduğu yedi oyuncunun atmış olması da kayda değer. Ovacık ise Fatih Vatan karşısında bir puan ile yetindi. Güzel bir maç olacak. 


2.Grup'ta 1207 Antalyaspor'un maç yapmadan kazanacağı haftada Fomget ilk kez sahaya çıkacak. Mersin Gençlerbirliği ilk maçta farklı kazanmış olsa dahi Ankara ekibi ağır basıyor. Konya İdmanyurdu da evinde Davultepe'yi konuk edecek. İdmanyurdu normal şartlarda eksik Davultepe karşısında bu maçı kazanıp yoluna devam edecektir. 


3.Grup'ta İlkadım Belediyespor ile Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi arasındaki Samsun derbisi önemli. Geçen hafta Amasya Eğitim'i zor da olsa yenmeyi bilen İlkadım, tecrübeli kadrosu ile galibiyete biraz daha yakın. Duygu Altundilek'in üç gol attığı maçta Kavak Meydan'ı farklı geçen Tokat TOKİ İÖO, bir başka yeni gelen Geçit Belediye karşısında puan arayacak. Amasya Eğitim ise cumartesinin tek müsabakasında Erbaa'da olacak.


4.Grup'ta ise Aydın derbisinde Nazilli Belediye ile 7 Eylül karşılaşacak. Nazilli geçen hafta Gemlik'te garip bir skora imza attı. Gamze Deveci altı, Peiln Davir ve Sevgi Ceren Şahin dörder gol kazandırdılar. Siyah beyazlılar için gerçek test bu hafta olacak. Grubun diğer favorisi BESEM ise Elitspor karşısında avantajlı gözüküyor.


5.Grubun maçı Kayseri Gençlerbirliği ile Mersin Camspor arasında. Gençlerbirliği zorlu Osmaniye deplasmanında iki farklı galibiyet ile dönmüştü. Camspor ise Gülcihan Demirtaş'ın dört gol attığı maçta Antep Karataş'ı gole boğmuştu. Adanagücü'nün ve Osmaniye Yahya Mazlum'un maçı ise bu iki takımın playoff adaylığı konusunda daha iyi fikir verecektir.


6.Grup'ta Sakarya Bayan Futbol ile Akdeniz Nurçelik maçı önemli. Her iki takım da ilk hafta farklı galibiyetler almışlardı.


7.Grubun Erzurum Albayraklar ile Hakkarigücü karşılaşması kritik. Kardelenler geçen hafta Taşlıçay'da beklenmedik bir yenilgi almışlardı. Geçen sezon iki maçta 15 gol attıkları rakiplerine yenilmelerinin kaza olup olmadığı bu haftaki Hakkari maçında ortaya çıkacak. Geçen sezon Hakkari'deki maçı 2-0 Hakkarigücü, Erzurum'dakini ise 1-0 Albayraklar kazanmıştı. Geçen sene yalnızca tek maç kazanabilen Taşlıçay Kamu ise bu hafta Vanspor deplasmanında da kazanırsa playoff adayları arasında girecek. Ağrı'da kadın futbolu adına güzel gelişmeler oluyor. Ayrı bir yazıda değineceğiz.


8.Grup'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediye ile Elazığ Borda Atletik karşılaşması var. İlk iki maçında gol yağdıran iki ekibin maçı bol gollü olmaya aday.


Bu yazıda sadece kesin playoff adayı olan, ya da çekişmeli geçmesi beklenen karşılaşmalara yer vermeye çalıştık. Gruplardaki diğer karşılaşmalar da en az bunlar kadar önemli. Ancak ya playoff iddiası yansıtmıyorlar, ya da bir taraf çok daha ağır basıyor.


Erdem G

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...