Çarşamba, Kasım 20, 2013

"Çarşamba takvimi tekrar değerlendirilsin"

TFF Kadınlar 2.Lig'de yayınlanan maç takvimi kulüplere zorluk yarattı. 2.Lig kulüpleri takvimin hafta içi maç oynanmayacak şekilde düzeltilmesini talep ediyor. 


Sekizli gruplarda hem hafta içi deplasmanı, hem de iki hafta fazladan devre arası var 


Yayınlanan takvime göre bu cumartesi 4.hafta karşılaşmaları oynandıktan sonra 5.hafta karşılaşmaları 27 Kasım Çarşamba günü yapılacak. Benzer şekilde 12.hafta karşılaşmaları da 19 Şubat Çarşamba planlanıyor. Sekiz takımlı gruplarda ilk yarı 8 Aralık'ta sona ererken, dokuzlu gruplarda 22 Aralık'a kadar sürecek. İkinci yarı ise tüm gruplarda 5 Ocak'ta başlayacağı için sekizli gruplarda takımlar hem hafta içi maç oynamak, hem de ilk yarıyı erken bitirerek bir ay ara vermek durumunda kalıyorlar. 


Şubat'ta liglere bir ay daha ara veriliyor


Bunun yanında kadınlar 1. ve 2.Liglere 19 Ocak ile 15 Şubat arasında bir ay ara verilmesi de takvimi sıkıştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda milli takım programları ile ilgili olan bu ara da tüm gruplar için hafta içi karşılaşmalarını zorunlu kılıyor.


Sporcuların çoğu öğrenci veya çalışan


Konu ile ilgili görüşlerini Yerel Futbol'a aktaran Fatih Vatan Spor Kulübü Başkanı Suat Özcan "TFF'nin almış oldugu karar ile bayan futbol takımlarının da hafta ortası müsabaka oynamaları olumsuzluk teşkil etmekte. Bayan futbol takımlarında oynayan genç kızlarımızın birçoğu ögrenci ve çalışan oldugu için, izin sorunu gündeme geliyor." dedi.


"Biz yöneticiler bayan futboluna biraz olsun katkı saglamakla ugraşırken bu sıkıntılar bizi daha da zora sokuyor. Zor şartlar altında spor yaptırmaya çalışırken, bu alınan karar bizi oldugu kadar diger takımları da zor durumda bırakmıştır. Deplasmana çıkan bir takımın maça geliş ve gidişleri iki gün sürmektedir. Bu bayan futbolcular ve yöneticiler için büyük külfet getirmektedir." diyen Özcan hafta içi maç probleminin düzeltilmesini talep etti.

 

Erdem G

2 yorum:

davultepe spor dedi ki...

KIZ FUTBOLCULARIN HAFTA İÇİ OKULLARI VAR OLDUĞUNU VE İZİN DEPLASMAN ZORLUĞU OLACAĞINI BİLİNMESİ GEREKMEKTEDİR.AKSİ HALDE KULÜPLER ZOR DURUMDA KALACAĞINI MAĞDUR OLACAKLARINI BİLİNMELİDİR.

DAVULTEPE SPOR dedi ki...

HAFTA İÇİ OKULLAR OLDUĞUNU KIZ FUTBOLCULARIN OKULDAN VE AİLERİNDEN İZİN ALMALARI ZORLANACAĞINI VE KULÜPLERİ,N MAĞDUR OLACAĞINI BİLİNMELDİR HESAP EDİLMELİDİR.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.