Pazartesi, Kasım 11, 2013

Suiçmez’den tahliye tepkisi

Yalovaspor Kulübü Başkanı Hakan Suiçmez, kulübe gönderilen tesislerin kira sözleşmesinin sona ermesiyle ilgili tahliye dilekçesine tepki gösterdi.


Yarım asırlık tarihinde son yıllarda büyük sorunlar yaşayan Yalovaspor’a bir şok daha geldi. İşletme ve İştirakler Müdürü Salih Çur imzasıyla gönderilen dilekçede “İcarınızda bulunan belediyemize ait taşınmazın kira süresi 31.12.1013 tarihinde sona ermektedir. Kira süresinin uzatılması yasal olarak mümkün olmayıp, taşınmaz yeniden ihale edilerek 3 yıl süre ile kiralanacaktır. Bu nedenle taşınmazın 31.12.2013 tarih itibariyle tahliye edilerek belediyemize teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim edilmemesi halinde ise 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15.maddesinin 1.fıkrası ve 2886 sarılı Devlet İhale Kanunu’nun 75.maddesi gereğince tahliyesi gerçekleştirilecektir” denildi.

Yazının kulüpbe ulaşmasından sonra açıklamada bulunan Yalovaspor Kulübü Başkanı Hakan Suiçmez, “Bu belgenin her ne şartlarda olursa olsun kulübümüze bu şekilde tebliği beni üzmüştür. Bize gelen bu belgenin ardından yaptığımız görüşmelerde, başkanların bundan haberleri olmadığını herkese yapılan bir uygulama olduğu söylendi. Doğal olarak ben de bu cevaba sinirlendim, çünkü Yalovaspor ve yönetimi herkes değildir. Ancak gelişen bu olaydan sonraki aşamalar daha vahimdir. Biz zor şartlarda şehir takımımıza sahip çıkmaya, ilimizi en iyi şartlarda temsil etmeye çalışıyoruz. Başarı veya başarısızlık ölçü olmamalı. Biz spor adına hizmet etmek için bu ateşten gömleği giydik. Yönetim kadromuzun genç oluşu, gençliğe olan yakınlığımızın en iyi ispatıdır. Yaşanan bu belge polemiğinden fırsat çıkarmak isteyen bazı siyasi temsilcileri ve bu belgeyi gönderenleri kınıyorum. Çünkü Yalovaspor, bu ildeki herkesin sorumluluğudur ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu kulüp kapılarını kapadığında o zor dönemlerde duyarsız kalarak bugünlere gelmesine göz yumanların bugün konuşmaya hakkı yoktur ve onlar sadece gerçekten Yalovaspor’a olan desteklerini göstermelidirler. Bizim kapılarımız herkese açıktır. Yapmak istediğimiz şey Yalova ilinde sporun öncüsü olmak buna göre tüm spor yapmak isteyenlerin talep ve ihtiyaçlarına göre yatırımlar yapmaktır. Alt yapılarımızı oluşturmak her branşta sporcu yetiştirerek Yalova’nın milli takımı olan Yalovaspor forması giydirmektir. Bizim destek beklediğimiz yönler bunlardır. Destek olunması gerekenlerin köstek olmaya çalışmaları, bu güçlü ve yarım asırlık çınarı yıkmaya yetmez” şeklinde konuştu.

“Şehrin Dışına Yapılması Yanlış”
Öte yandan Atatürk Stadyumunun mevcut yerinden kaldırılarak şehrin dışında yapılması konusuna değinen Suiçmez, “Yalova şehir stadının mevcut yerinden kalkması büyük bir yanlıştır. Kaldırıldıktan sonra yapılacağı yerde ikinci büyük yanlıştır. İki yanlış bir doğru yapmaz derler ama yapılacağı söylenen yeni stad ve spor kompleksi bu yanlışlardan sonra doğru kabul edilmez. Benim fikrim tarihler boyu spor alanı olarak bilinen bu alanın kaldırılması, yeni spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun da bu alanda olması, daha açılmadan diğerlerinin buradan kaldırılma düşüncesi kesinlikle doğru değil. Doğru karar bu alanın yeniden revize edilerek spor kompleksi olarak yenilenmesidir. Yapın oraya yeni stadı alt katını otopark olarak tasarlayın, gelişen nüfus ve çevre ile otopark sorununu çözersiniz. Dış tarafına mağazalar dükkanlar yaparak bölgeye ekonomik hareketlilik getirirsin. Yapacağın modern statla da ulusal organizasyonlara dahil olur, bu şekilde bölge ekonomisine hareket ve bereket getirirsin. Yalovaspor tesislerinin bulunduğu araziye bu yatırımları destekleyecek, içinde oteli ve konferans salonu olan bir proje yapılarak hem kulüp muhafaza edilir, hem de ömür boyu geliri olur” dedi.


KAYNAK: www.ajansyalova.com


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...