Perşembe, Kasım 21, 2013

Sporcu kardeşlerimden ricamdır...

Amatör futbol sahalarında top koşturan kardeşlerim... Kimimiz, bilmeden ve istemeden masum kuşların ölmesine neden olmakta... Nasıl mı?



Sevgili sporcu kardeşlerim,


Bugün futbol sahalarımızda sizlerin maç esnasında ağzınızda çiğneyip sonra sahanın herhangi bir yerine atmakta olduğunuz çiğnenmiş sakızlar daha sonra kendilerine yahut yavrularına yiyecek arayan masum kuşların ölümüne sebep olmaktadır.


cikletBiliyorsunuz yeşil rengin içersinde sakızlar beyaz göründüklerinden kuşları kendilerine çekmekteler. Sakızı yem sanarak gagasıyla yokladığında artık o kuş için kurtuluş ümidi kalmıyor ve gagasını oynatamadığı içinde açlık ve susuzluktan ölüme mahkum oluyor. Bu hususta biraz daha dikkatli olursak eğer birçok kuş neslinin yok olmasına sebep olmayız. Hatta saha içerisinde gördüğümüz sakızları gördüğümüzde kuşların ulaşamayacakları yerlere atabilirsek çok daha başarılı oluruz bu hususta. İlgi ve dikkatinize tabiat adına teşekkür ederim sporcu kardeşlerim.


YAZI: ORHAN BUDAK

2 yorum:

nurettin dehmen dedi ki...

Saygıdeğer Orhan ağabeyim, hassasiyetin ve yorumların için sizi kutlarım. Yöneticisinden sporcusuna, hakeminden saha komserine, gözlemcisinden spor medya mensuplarına, seyircisinden stad emekçilerine.... hepimiz bir masum kuş misaliyiz. Birbirimize sahip çıkmalı, saygı ve sevgi göstermeliyiz... Emeğine sağlık abim...

Hüseyin Çakmaktaş dedi ki...

Duyarlılıgınız ve çevreci yaklaşımınızı ayakta alkışlıyor ve destekliyorum. Biz sporcularımıza bunu tembih ettik inşallah. Zaman zaman spocularımızın oynadıgı zeminin temzilgi hakkında da uyarılar yapar yetkililere sahaların temizlenmesi gerektigini anlatırsanız sevinirim. Bir maç öncesi kalecimiz ısınırken planjon yaptıgında taze köpek pisligi lap diye yüzüne yapıştı siz o kalecinin o maçta nasıl kalecilik yapacıgını bir düşünün artık. Selam ve saygılarımla.

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.